Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Poďme dnes voliť !

... zmysel to určíte má najmä, ak pri výbere kandidátov, budeme aspoň trocha objektívne uvažovať ....

Už som si myslel, že o komunálnych voľbách  2018 nebudem písať. Zmenil som názor. Mám k tomu takýto dôvod.  Po preštudovaní programu kandidáta (-tky) na post primátora (-rky) som zistil, že mi tam chýba podstatný bod. Ide o vylúčenie TIR dopravy cez sídlisko. A tak som na predmetnú stránku napísal môj podnet a žiadal vysvetlenie. Prišla mi odpoveď v tomto znení. Citujem: „ Poznámka: Toto potvrdenie negarantuje, že správa bola príjemcom prečítaná a porozumel jej obsahu.“ Priznám sa, že uvedený text mi pomerne jasne naznačoval, že vysvetlenie skôr nepríde ako by malo prísť. Vnútorne som bol presvedčený, že ak mi odpoveď nepríde, jednoducho voliť nepôjdem.  

Ale odpoveď, hoci na poslednú chvíľu, mi prišla asi v tomto zmysle. Citujem: „: Volebný program sa zaoberá tým, čo chcem urobiť najbližšie 4 roky. Vylúčenie tranzitnej dopravy z časti sídliska nie je v programe, nakoľko  túto vec už riešime v súčasnosti prípravou nového dopravného značenia, ktoré chceme ešte tohto roku prejednať s Krajským dopravným inšpektorátom.“

Potešil som sa a spolu so mnou aj manželka.  A to nielen pre obsah odpovede, ale najmä tomu, že s nami kandidát (-tka) na post primátora (-rky) vôbec komunikoval (-a). Jedným slovom, máme dôvod ísť voliť preto, že tejto osobe veríme. A to je pre nás vec veľmi dôležitá.

Pred 4 rokmi som tiež napísal predvolebný blog, v ktorom som uviedol, že od roku 1990 si nedali zákonodarcovia, potrebnú námahu pri tvorbe zákona o komunálnych voľbách a pripustili situáciu, že nezávislý kandidát na volenú funkciu je vlastne niečo ako nadzvuková neriadená strela, lebo nikdy neviete čo vyvedie, kde padne  a akú paseku svojou nezávislosťou spôsobí, a pritom nikto za toto konanie nenesie zodpovednosť, prečo by som potom ja ako volič,  mal niesť zodpovednosť, za konanie tzv. nezávislého kandidáta, keď okrem samotných volieb, nemám absolútne žiadne ďalšie páky na kontrolu a riadenie takéhoto „nezávislého“ kandidáta. Preto si myslím, že urobím lepšie, ak svoj volebný hlas odovzdám niektorému z kandidátov etablovaných politických strán. Tu mám väčšiu pravdepodobnosť, že nebudem voliť mačku vo vreci.

A na tom trvám aj dnes, v roku 2018. Istú a šťastnú ruku pri voľbe svojich kandidátov, prajem všetkým voličom. doko   

Viac na

http://doko.blog.sk/detail-zasadne-nevolim-tzv.-nezavislych-kandidatov.html?a=2789ad8ce1786c08709b09424987c861


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Gratulujeme ! ! !
    Súčasná primátorka Prešova Andrea Turčanová (KDH, OĽaNO, NOVA) povedie mesto aj v ďalšom volebnom období. Podľa oficiálnych výsledkov podpísaných mestskou volebnou komisiou Turčanová získala 14 205 hlasov a jej protikandidát Pavel Hagyari 8 921 hlasov.
    publikované: 11.11.2018 07:37:07 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014