Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Do pekla skratkou - list manželke

Už sa Ti viac nebudem ospravedlňovať a prosiť ťa o odpustenie. Nikam to neviedlo. Včera som ti ublížil najviac, ako som len asi mohol. Aby si pochopila, ako som sa stal závislým na alkohole, a aby som Ti vysvetlil, že to nie je kvôli Tebe, píšem Ti tento list. A mám v pláne z toho spraviť blog na pokračovanie.....
Časť 1. polícia Cesta do pekla je v podstate príjemná. Človek začne miernym vychádzkovým tempom, postupne zrýchľuje až napokon šprintuje šialeným tempom. Ja som začal v 1996om, keď som odišiel z Bratislavy a dal som sa preložiť do Zvolena......Mladý, začínajúci policajt, s krásnou manželkou a maličkým synom. Ty doma a ja na týždňovke. No nebolo to hneď a práve to bolo to zákerne na tejto chorobe. Áno, môžem si za to sám, už dosť výhovoriek. Dlhé roky som nepil takmer nič, týždenne maximálne pivko – dve. Ale dlhé týždne bez dozoru …..navyše svet nám patril, veď sme policajti, nik nám nič nemôže, nik nás predsa nebude pokutovať. Keď som prvýkrát pochopil, že to začína naberať zlý smer, dal som sa preložiť do Bystrice na operatívu. Super práca, super ľudia, a tie možnosti..... a takmer denne doma.....lenže. Zase, majstri sveta, nik na nás nemá, veď robíme takú dôležitú prácu. A ako je už slovenskou národnou tradíciou, všetko sa musí zapiť! Letný guláš, vianočná kapustnica, odmeny za toho sudcu, odmeny za hentoho politika, dôvody na pitie pribúdali. Potom som sa sekol. To bolo vtedy, keď sme boli na dovolenke. Nepil som ani kvapku viac ako rok. Víťazstvo! Ba hovno. Omyl. Radšej som odišiel do civilu kým niečo nepo..riem a nevyrazia ma. Nechcel som riskovať ten „bohovský“ výsluhový dôchodok, ktorý mi aj tak všetci závidia. Nechal som tomuto štátu svoje zdravie a šťastie mojej rodiny a ten mi to kráľovsky vynahradil: 500 €. Sama vieš, čo si sa so mnou natrápila. A to nebolo len kvôli chľastu, ale aj večné školenia, služobky, pobyty mimo domu. Nechcem ti už viac ubližovať svojím prosením o odpustenie. Prečítaj si to, ak chceš. V druhej časti ti opíšem Nemecko a môj pobyt tam. A potom chcem začať písať denník. To bude v sekcii z pekla..... a ostáva mi len veriť, že si tento blog nájde aj niekto iný, komu by mohol pomôcť. a ostáva mi tiež veriť, že s pomocou Božou, Tvojou a odborníkov budem tento denník písať dlho a najmä vždy len triezvy. Milujem Ťa.

do pekla | stály odkaz

Komentáre

  1. Milý Belzebub,
    tvoje otvorené vyznanie je len prvým krokom k cieľu, aby si sa vyštveral z tej hlbokej cesty z pekla. Nebude to beh, nebudú to veľké kroky, ale malé krôčiky, no s väčšou istotou, že na konci z tej jamy uvidíš svetlo. Držím Ti palce, lebo viem, že je to cesta namáhavá, že ťa môže vrátiť späť, ale viem aj, že ak zvíťazí tvoja pevná vôľa, zvíťažíš sám nad sebou, budeš hrdinom, ale neviem, či ťa čaká vavrínový veniec z rúk manželky. To ale nie je dôvod, tomu verím, aby si stagnoval a vzdal sa martónu
    publikované: 23.02.2014 12:14:45 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Fakt?
    Neviem čomu veriť, takýchto slov tu už bolo. Mal si aj príklady, sám si ich videl. Som na križovatke a fakt sa neviem pohnúť. Zahodiť všetko alebo znova čakať na sklamanie a podraz? Ja som si peklom prešla a veľa som stavila. Zatiaľ sa mi všetko oplatilo. Všetko sa deje z nejakého dôvodu, aby sme sa poučili, hlavne odpustili- ale toto je len tvoja voľba. Sám sa musíš rozhodnúť čo chceš- či šťastie, istotu, alebo naplníš svoj osud- koniec s kamošom poldecákom. Rozmýšľaj a hlavne sa pozri do seba. Ide ti o veľa. A hlavne či si budeš stáť za svojím slovom. Je to tvoja cesta, tvoje peklo.
    publikované: 23.02.2014 17:49:04 | autor: bosorka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014