Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa škorica vo Francúzsku túlala..

Raj pre surferov. Vraj sú tam najlepšie vlny v celej Európe. Takéto a podobné zaručene horúce tipy som počúvala každý deň pred mojou plánovanou dobrodružno-objavnou expedíciou za krásami francúzskeho Biarritzu. Škoda, že ja surfovanie poznám len zo seriálu Baywatch a sorry, ale Mitch na surfe ma skutočne neoslovil... no dosť bolo o mneJ. Počas svojej návštevy som mala možnosť zistiť(stálo ma to mnoho síl- no Ja budúca nádej investigatívnej žurnalistiky by som položila aj život za odhalenie pravdy), že Biarritz nie je len Surf City s nádhernými piesočnatými plážami a divokým speneným oceánom.
Biarritz leží pár kilometrov od španielskych hraníc medzi mestečkami Anglet a Bayonne. Prvý fakt: Skutočne sú tam najvyššie vlny v celučičkej Európe. Atlantický oceán vládne v tomto mestečku železnou rukou a tak domáci neodporúčajú  turistom omočiť si  unavené telo v ľadových vlnách mimo sezóny. Na kúpanie je vhodný apríl a máj len pre skutočných otužilcov, ľadové medvede a obyvateľov AntarktídyJ Rozbúrené more ukrýva aj  mnohé zradné víry a priepasti.  Sklamanie. Ja , ktorá som  sem zavítala na prelome  apríla a mája,  som bola úprimne rozčarovaná 8 stupňovou  morskou vodou, no v duchu hesla: otužovať sa je zdravé ,ma ani tieto výstrahy nemohli odradiť oprobovať zdravú francúzsku vodu. Pred možno smrteľným posledným skokom do rozbúreného mora(a teraz by som vám tu nemohla písať tento článok) ma zachránili až domáci. Sú fakt veľmi pohostinní.

Letom svetom | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014