Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Letný príbeh

Májové stretnutie. Júnové spoznávanie. Júlové zaľúbenie. Augustové rozlúčenie.

Včera som zažila niečo, čo by som si nikdy nepomyslela, že dokážem zvládnuť s takou pokorou, priamosťou a láskou.

Rozišla som sa.

S letnou láskou.

Poviem vám, že ani neviem vyjadriť aká hrdá na seba som. Vnímala som sa, počúvala svoje vnútro a urobila to, čo som považovala za nevyhnutné. Bez zbytočných citových rozoberačiek, analýz čo ak. Nečakala som či sa niečo zmení. Nenechala som to zájsť do ďalekého štádia. Urobila som to kvôli sebe. Kvôli nemu.

Nebola som nahnevaná za nič, len som cítila, že aj napriek tomu, že som sa s ním cítila dobre, neprerástol môj cit voči nemu v niečo hlbšie. Moje vnútro mi povedalo samo, čo je nevyhnutné urobiť. Prišli samozrejme momenty, ktoré nekorešpondovali s predstavou otca mojich detí, stability, spoľahnutia sa v prípade väčších problémov a i. Žena to akosi proste vie, len veľakrát to ženy popierajú zo strachu pred samotou... toto som si ja už chvalabohu upratala a dnes ráno som si osamote, doma, po tme o 5:30 s kľudom v duši vydýchla.

Bolo to smutné, úprimné, ale aj koniec-koncov pekné. S pokorou, kľudom a rozvahou som sa s ním face to face rozlúčila.

Viem, že to asi ešte nie je pre neho posledná bodka, ale pre mňa áno. Mám to v sebe vyriešené a neľutujem svoje rozhodnutie ani na okamih. Som ja. Som pre seba priorita číslo jeden. Ak ja nebudem šťastná, nebude ani on, ani svet okolo mňa.

Veľa som sa o sebe naučila. A ja som zas veľa odovzdala jemu. Vďaka nemu svoje nedostatky považujem dnes za prednosti. Ukázal mi aké to je keď má muž to, čo mi na tých predošlých chýbalo. Vďaka nemu som mala možnosť pochopiť isté veci, ktoré som si bez tejto skúsenosti len ťažko predstavovala. Teraz viem zas o niečo viac čo (ne)chcem a keď si ma to nájde, budem zas o trochu uvedomelejšia.

Pri predošlých ťažkých rozchodoch som si sľúbila, že budem už vždy načúvať svojmu inštinktu, svojej dokonalej ženskej intuícií. Budem pozorovať, vyhodnocovať, ale zároveň s pokorou a láskou prijímať všetko, čo mi život dáva. Áno, aj prekážky, ktoré sú ešte cennejšie než to pekné.

Len aby ste vedeli, nebola som s ním nešťastná, ani mi neubližoval. Ľúbil ma, staral sa o mňa, chcel byť so mnou navždy. Veľmi mi je ľúto jedine to, že som pravdepodobne prišla o dobrého človeka. Avšak ak má byť súčasťou môjho života, nájde si ku mne znovu cestu.

Už len na záver, bola to každopádne pekná, výživná, letná láska a ja za každý nezabudnuteľný okamih z celého srdca ĎAKUJEM.


"...život možno nie je taký chaotický, to len svet naokolo. Jediná pasca číha v tom, keď k niečomu citovo priľneme..."

-Eat, Pray, Love-


2021 | stály odkaz

Komentáre

  1. Today
    Dnešok mi pekne ukázal, ako sa niekedy môže situácia dramaticky zmeniť nie z dňa na deň, ale doslova z hodiny na hodinu. Ráno som si prečítal Váš naozaj krásny a povzbudzujúci komentár zo včerajška. Nedalo sa mi v kľude sadnúť a okamžite odpísať, tak som si to naplánoval na večer. Priznám sa však, že som celý deň myslel na Vás a na Vaše včerajšie slová...

    Večer prišiel a ostal som v šoku...

    Včera ste síce napísala: „Sama mám momentálne nejaké issues v srdci.“ Nečakal som však, že to bude mať až takýto rozmer...

    Len by som rád vyjadril nádej a presvedčenie, že Vaše veľké srdiečko sa bude čoskoro zasa smiať. Rozhodne Vám to úprimne a z celého srdca prajem.

    Úprimne by som si prial, aby som dokázal naliať do Vašich žíl aspoň tisícinu z tej energie/sily, ktorú ste Vy mnoho krát naliala do tých mojich.

    „Rozdiel medzi výkyvmi pred a teraz je, že už viem čo robiť, resp. sa s tým nestotožňujem.“

    Áno, je to celoživotné učenie. Keby som bol schopný dôsledne sa neidentifikovať so svojimi emóciami, tak by som si mohol práve teraz povedať:

    Som šťastný, aj keď sa cítim nešťastný.

    To samozrejme nedokážem. A pravdepodobne ani Vy... Ale môžem si povedať:

    Fungujem, aj keď sa cítim mizerne.

    A to je pravda.

    Dúfam, že ste v bezpečí.
    Dobrú noc!
    publikované: 19.08.2021 21:07:21 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Žiadna dráma na obzore
    Milý J.,

    nechcem Vám spôsobovať šoky :-D To ani náááhodou. Možno to vyznelo celé bolestivo, no (našťastie?) nie pre mňa. Pre neho veľmi, preveľmi. Ale dostane sa toho.

    Každý človek, ktorého stretneme a (ne)vedome mu dovolíme aby spôsobil impakt v našom živote, je učiteľom na tej našej ceste.

    Rada by som reagovala na tento Váš výrok:
    „Keby som bol schopný dôsledne sa neidentifikovať so svojimi emóciami, tak by som si mohol práve teraz povedať: Som šťastný, aj keď sa cítim nešťastný“.

    Ako som spomínala v jednom z mojich článkov. Byť šťastný nevyhnutne neznamená mať úsmev na tvári. Úplne stačí keď tú danú realitu budete akceptovať. Má taká byť. Má Vám niečo priniesť. Nechajte ju uplynúť. Just... let it go. Nech je. Nech plynie. Budem sa opakovať, ale pozorujte, vyhodnocujte, ale nestotožňujte sa.

    Nadýchnite sa. Usmejte sa sám na seba. Za čokoľvek ste na seba nahnevaný, odpustite si. Vtedy ste konali najlepšie ako ste vedeli. Vaša terajšia bolesť a trápenie minulosť nezmenia. Tak na čo sa tým nechávate zahlcovať? Nemá to zmysel. Nemá. Osloboďte sa.

    Držím Vám palce nech je to každý deň lepšie.

    L.
    publikované: 23.08.2021 10:10:38 | autor: Lenulil (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Awakening
    Moc ďakujem za odpovede. Aby to nebolo v dvoch vláknach, tak som odpísal do toho s článkom o „našej“ knihe...
    publikované: 23.08.2021 21:49:32 | autor: J. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014