Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bara bröst (Len prsia)

Agentúrna správa z roku 1935: V Atlantic City (New Jersey, USA) bolo 42 mužov z súdených za to že sa objavili na verejnosti bez vrchného dielu plaviek.
 
Agentúrna správa z roku 2007: Dve ženy v švédskom meste Uppsala boli vykázané plavčíkom z verejného bazéna po tom čo sa v ňom kúpali bez horného dielu plaviek. Tie v reakcii na to založili blog a zorganizovali niekoľko protestných akcii.
Proste prsiaMajú ženy právo na odhalené prsia na plavárni tak ako muži?

Z hľadiska medicíny sú ženské a mužské prsia takmer identické, jediný rozdiel je vo veľkosti. Dokonca, aj keď je to zriedkavé, sú mužské prsia schopné produkovať mlieko.

Z hľadiska spoločenskej morálky sú nahé prsia bežne tolerované na plážach, na plavárni som sa so ženou hore bez ešte nestretol. Predpokladám že by ju čakal rovnaký osud ako uvedené švédky.

Prečo? Je rozdiel v tom že na pláži sa môžem presunúť tam, kde nie sú ženy s obnaženými prsiami a priestoroch plavárne nie? Alebo je to len tým že si svoje spoločenské zábrany a predsudky do kufra na dovolenku nebalíme?

A ako dopadli švédky? Niekoľko plavárni povolilo ženy hore bez za predpokladu že nikto z ostatných návštevníkov nemá námietky. Okrem toho istý politik v Malmo navrhol, aby všetky plavárne ktoré prevádzkuje mesto mali nediskriminačné pravidlá – teda čo je dovolené mužom, musí byť dovolené aj ženám.

Mne osobne by ženy/dievčatá hore bez na plavárni nevadili a ani nemám pocit že by som ich nejako extra všímal. Naopak, poznám ženy ktoré by neboli proti, ale nespravia to kvôli spoločenskému tabu a samozrejme preto že sa nechcú stať terčom lepkavých mužských pohľadov.

Hlasujem teda za určenie času kedy je vrch plaviek povinný a kedy nie. Nechcem uprieť právo isť na verejnú plaváreň niekomu kto je striktne proti. Som však za formuláciu „Kúpanie hore bez je zakázané v čase ...“ namiesto „Kúpanie hore bez je povolené v čase...“ aj keby malo byť toho času hore bez menej. 
 
 
(Pozrieť výsledky alebo hlasovať v ďalších anketách.)
 
Zdroj: http://barabrost.blogg.se
 
Pozri aj: GoTopless.org

Čo vypadlo z košíka | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    tato otazka sa mi vcelku paci :) Miluje absurdne veci na ludoch.
    Isteze neni ziaden rozdiel mediz kozami muza a zeny. Mne dost prekaza ze musim mat pokru handru na sebe furt, ked vijdem z vody, tiez mi vadi otrasne opalene telo, take biele prsicka pri krasne snedej pokozke . To su fakticke negativne dosledky.
    Keby ludia zacali vnimat nahotu normalne, plno sexualnych poruch by sa znizilo . Ale je to pekne vypichnuta absurdnost.
    Obcas sa nou zaoberam z opacnej strany, ked chlapci zhodia tricka v lete a ja sa mam tvarit , ze je mi to uplne lahostajne :) . Muzi sa netvaria ze im je lahostajny ani dekolt . Kusa ma rozculuje ,ze si myslite, ze ste vyzleceny hore nezaujimavy :D
    publikované: 20.05.2008 11:54:31 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 2 sygon
    Hm, to ma nikdy nenapadlo že sme takí zaujímaví hore bez ;-).

    Ináč, musím povedať že na kúpalisku kde chodievam nie sú ženy opaľujúce sa hore bez výnimočné a nikomu nevadia, no do bazéna sa predsa len všetky oblečú. Nepoznám situáciu na iných kúpaliskách, to moje je tak trochu privátny klub. Na klasickej krytej plavárni som sa s niečim takým ale ešte nestretol.

    Chce to len pár sebavedomých žien ktoré sa nebudú báť nepriaznivej reakcie ktorá podľa mňa aj tak nenastane. Ktovie, možno budeme po Švédku druhou krajinou ktorá zrovnoprávni všetky prsia. :-D
    publikované: 20.05.2008 15:29:21 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  3. .
    privatny klub ? ts ts ts :)
    ono to s tou nahotou neni len preto, ze ludia sa hanbia ale ono to suvisi aj s predsudkom, ze co vidno neni vzacne a ze cici by asi nemal len tak kde kdo vidiet :) a veruze ked dakedy vidim tote zdivele pohlady, nezvyknute na prsia, tha aj ja sa zhacim . Obcas sa zhacim , lebo neni su prave stojaky ako v top porne . Tot moj predsudok voci tej prirodzenosti.
    Kazdopadne muzi su v tom pokrokovi :DD
    publikované: 20.05.2008 16:48:33 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  4. 2 sygon
    No, tak trochu privátny klub je to lebo vstup je na klubovú kartu, ale kúpiť si ju môže hocikto ;-).

    Hm, takže si jedna z odvážnych priekopničiek hore bez? ts,ts ... Len pri mori či aj inde? ;-)
    publikované: 20.05.2008 17:18:21 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :D
    kto povedal , ze som :) moje existencia sa casto vyznacuje ubytkom praxe pred teoriou ;) Ale ked ma velmi stvu mokre plavky, tak dajme tomu, ze viem co s tym robit :D
    publikované: 20.05.2008 17:20:13 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :))
    nooo, to by mohlo byt zaujimave. ale to by sa potom mohlo stat, ze by plavarne nestacili kapacitou.
    publikované: 15.06.2008 13:09:53 | autor: Screamer (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Prsa
    Joo tohle je takový věčný dilema a nikdo vlastně neví jak se chovat v přítomnosti obnažených dam na pláži. Ale takjsou přece možnosti nuda pláží že? Akorát co jsem si tak všimla, tak tam nechodí zrovna krásky s takovým poprsím https://www.premier-clinic.cz/zakroky/zvetseni-prsou/ ale spíše starší generace s povadlými partiemi.
    publikované: 10.11.2021 09:40:18 | autor: Baruu (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014