Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aký 1GB switch?

Keď sa váš traffic pohybuje v pásme pod 100Mbit/s, tak je živoť ľahký. Prejsť na 1Gbit/s nie je taká sranda, ako by sa zdalo.

Najprv sme kúpili jeden switch Edimax ES-5800R+ Zo začiatku sa zdalo byť všetko OK. Cez neho sme pripojili naše servery do sveta. Za ním boli naše servery, ktoré mali 1Gbit karty (3Com). Cez jeden server (linux) boli zapojené ďalšie 3 windows servery. Na nich bežia Window Media Servers. Keď sa sumárny traffic prehúpol cez 100mbit, tešili sme sa ako to všetko pekne funguje.

Rozhodli sme sa kúpiť ešte jeden taký istý switch a namiesto karta proti karte urobiť ešte jeden vnútorný Gbit okruh. A tu začali naše problémy.

Najprv sa asi odpálil jeden port na tom prvom switchi (keď sme kabel prepojili do iného portu, tak to bežalo). Vyreklamovať ho nebolo jednoduché. Ono to bežalo, ale nie takú záťaž, ako sme generovali. Možno dokonca, keď sa to ochladilo, tak to chvíľu určite zvládalo i väčšiu záťaž. Každopádne nakoniec sme to vyreklamovali a dostali sme kus za kus nový switch.

Tieto problémy neboli nič oproti tomu čo nás čakalo. Kúpili sme Intelky Gbit karty a tie sme zapojili na vnútorný segment. A ono to chvíľu chodilo. Potom to na pár minút občas vypadlo a potom sa to zase chytilo a zase vypadlo a tak donekonečna. Tak sme kúpili 3Comky. A žiadna zmena. Skúšali sme i downgrade jadra na 2.4, nič nepomohlo. Tak sme si požičali cisco catalyst (bohužiaľ) len 100Mbit a tu všetko beží jak má. Ani výmena kabelov za nejaké skvelé nepomohla. Takže ešte chceme vyskúšať 1Gbit cisco a potom sa jednoznačne uvidí. Proste tie windowsy si s Edimaxom nejako nie a nie rozumieť...


net | stály odkaz

Komentáre

  1. Podobne zkusenosti
    Stalo se mi neco podobneho s tim samym switchem. Ze zacatku switch fungoval skvele, ale postupne se pri vetsi zatezi zacaly ztracet pakety. Dodavatel vymenil za druhy kus a od te doby funguje uz skoro dva roky bez problemu. Ted zacal to same delat druhy ze dvou, co jsme koupili. Zitra honem reklamovat, dokud je to jeste v zaruce...
    publikované: 05.12.2006 18:39:20 | autor: Tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. linksys
    My sme nasledne na doporucenie kupili malinke 8 portove gagabitove linksys switche a na tie nedam dopustit. Sice experimentalne overeny prietok nie je 1Gbps ale "len" okolo 350Mbps, ale je to 100% spolahlive a bezproblemove zariadenie. Vrele doporucujem. Problemy s Intelkami uz nikdy potom neboli...
    publikované: 06.12.2006 23:06:47 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014