Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Medzinárodná degustácia jabĺk v DOBREJ (Frýdek Místek)

Po roku sa opäť stretli záhradkári, aby posúdili organoleptické vlastnosti 43 odrôd.

ÚS CZS Frýdek Místek spolu zo ZO CZŠ Dobrá usporiadala medzinárodnú degustáciu jabĺk. Táto akcia v takom rozsahu sa konala s odstupom jedného roka už po druhý raz. Uskutočnila sa 16. 12. 2016 pod záštitou vedenie obce Dobrá. Zúčastnili sa na nej zástupcovia ZO zo širokého okolia - Přerova, Jeseníku, Karvinej, Krnova, Opavy, Frýdku - Místku, vrátane zástupcov zväzu záhradkárov Dobrá. Taktiež boli prítomní zástupcovia zo susedných krajín. Zväz škôlkárov z Poľska zastupoval Janko Lazar. Slovensko potom člen Republikového výboru SZZ Ing. Jozef Čerňanský, členovia a inštruktori OV SZZ Žilina, zástupcovia SZZ Ochotnica a Raková. Republikovú radu CZŠ zastupoval MVDr. Stanislav Kubeš. Degustáciu viedol a vzorky predvádzal Ing. Jožko Čerňanský, odborný inštruktor SZZ Žilina.
Celkovo bolo hodnotených 43 odrôd jabĺk. Na záver degustácie Miroslav Přasličák, odborný inštruktor CZŠ Krnov predniesol k jednotlivým odrodám odborný výklad.

Výsledky  aj foto si môžete pozrieť na linke :

http://www.zahradkari.cz/odborne/index.php?str=61&akce=1&poradi=1&start=0

 

 

  


Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014