Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tataráky

cuketový, zeleninový, hovädzí,, lososový, šampiňónový
Cuketový tatarák

2. fáza

suroviny:

cuketa, biela cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1čL horčice dijon, 1čL kečupu domáceho bez cukru, mleté čierne korenie, štipku soli, olivový olej, kvapku citrónovej šťavy, sójovej omáčky, chilli, štipku muškátového orecha

postup:

1, na hrubom strúhadle si postrúhame cuketu, ktorú si osolíme na pár minút, aby nám pustila vodu

  

2, cibuľu si pokrájame na kocky a na troške olivového oleja orestujeme....pridáme cesnak, vyžmýkanú cuketu a varíme (aby sa nám vyparilo čo najviac vody)

  

3, odstavíme z ohňa, necháme troška vychladnúť a pridáme kečup, horčicu, šťavu z citróna, soľ, muškátový orech, chilli, sójovú omáčku a poriadne premiešame .... dáme na hodinku do chladničky a podávame



Zeleninový tatarák


2. fáza


suroviny:


1PL nastrúhanej mrkvy, 1PLnastrúhaného zeleru, 2 strúčiky cesnaku, 1PL na jemno nastrúhaného syra, 1 menšia cibuľa nakrájaná nadrobno, 1čL olivového oleja, 1čL worcestru, 1čL sójovej omáčky, štipka sladkej mletej papriky, 1čL kečupu, troška soli

postup:


všetky suroviny vložíme do misky a poriadne premiešame..........odložíme do chladničky asi tak na 2hodiny, aby sa chute prepojili a podávame s opečeným toastovým chlebom


Tatarák z hovädzieho mäsa


1. fáza


suroviny:

200g hovädzej sviečkovej (najlepšia na tatarák je sviečková, ale môže sa použiť aj kvalitné hovädzie zadné), 1žĺtko, 1menšia cibuľa, troška horčice, kečupu, worcestrovej omáčky, štipku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, mletej rasce, štipka soli

postup:


prízvukujem, že mäso musí byť veľmi čerstvé a kvalitné!!!! mäso by sa malo správne naškriabať nožom, ale môže sa aj  2x pomlieť na mlynčeku....do takto naškriabaného mäsa, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, horčicu, kečup, worcester, soľ, korenie, mletú papriku a mletú rascu..... dobre všetko premiešame a dáme na hodinku zachladiť......pri servírovaní, pridáme do stredu mäsa žĺtko a podávame s dukan topinkami



Lososový tatarák


1. fáza


suroviny:


200g čerstvého lososa, štipka soli, troška mletého čierneho korenia, 1 malinká cibuľa, šťava z citróna, troška čerstvého nasekaného kôpra, jarnú cibuľku

postup:

losos očistíme, zbavíme kože a skontrolujeme, aby nemal kosti........nakrájame na maličké kocky a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame ....vložíme do chladničky asi tak na 20min. aby sa chute prepojili, pred podávaním pridáme olivový olej a podávame s dukan hriankami




Šampiňónový tatarák


2. fáza

suroviny:

čerstvé šampiňóny, štipku mletého čierneho korenia, soľ, cibuľa, 1čL kečupu, 1čL horčice, chilli, pár kvapiek sójovej omáčky, štipka mletej červenej papriky, olivový olej

postup:


1, šampiňóny a cibuľu si nakrájame na drobno

  

2, na kvapke olivového oleja opečieme cibuľu a pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku.......zmes necháme vychladnúť a po vychladnutí pridáme kečup, horčicu, sójovú omáčku a chilli.....premiešame a podávame s toastami



dobrú chuť

recepty mäsové | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014