Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak som vyhral svoj prvý golfový turnaj

Ešte presnejšie, vyhral som hneď prvý golfový turnaj, na ktorý som sa prihlásil

Moja golfová "kariéra" začala pred rokmi na jeden akcii v Hlubokej nad Vltavou (MEF Golf Cup). Vtedy som po prvý-krát držal v ruke "sedmičku" a "pater". Ono nič viac začiatočník ani nepotrebuje. Bolo to tuším v roku 2003.

Ako som už písal, hneď ďalší rok som si dosť pokaličil koleno. Nejaký čas som musel nosiť ortézu a potom sa učiť zase normálne chodiť.

Minulé léto som sa konečne odhodlal a s kamarátom sme si našli trenéra a začali sa pripravovať na zelenú kartu. Na jeseň sme ju spravili a v zime ďalej trochu trénovali a začali sme chodiť hrať. Moje obľúbené hrisko je Konopiště. Sú tam dve osemnástky a deväťjamkový public. Publicom sme začali. Občas hrávam v Hostivaři a v poslednom časom som si celkom obľúbil deviatku v Starej Boleslavy.

Vrah sa vracia na miesto činu. Niesom síce vrah, ale z nejakej sentimentálnej pohnútky a vďaka náhode som sa ako na prvý turnaj prihlásil na Manažerský golfový turnaj v Hlubokej nad Vltavou.

Malá odbočka. V golfe je celkom prepracovaný systém, ako umožniť rôzne pokročilým hráčom súťažiť na jednom turnaji. K tomuto účelu slúži handicap (HCP). Každý, kto získa "zelenú kartu", teda zloží teoretickú i praktický skúšku z golfovej spôsobilosti, dostane HCP 54. To hovorí, že golfista má na každú jamku k dobru 3 rány. V golfe bojujete hlavne sami so sebou. Zlepšiť si svoj HCP môžete buď na turnaji, alebo na tzv. HCP dni. To je taký miniturnaj za účelom zlepšenia si HCP.

V Hlubokej som nehral pár rokov a i vtedy sme boli len na publicu. Takže som to hrisko vôbec nepoznal a preto sme sa s kamarátom rozhodli, že si tam pôjdeme pred turnajom zahrať. Turnaj bol naplánovaný na 31.5.2008 (sobota). Pretom som si na piatok rezervoval hotel. V rámci akcie "last minute" sme mali v cene i saunu a masáž. Plán bol taký, že okolo 10:00 vyrazíme z Prahy a od 13:00 si zahrajeme. Ukázalo sa, že zrovna v piatok od 13:00 začína HCP deň. Tak sme sa na neho prihlásili.

V piatok v tom najväčšom pařáku sme hrali na neznámom hrisku. Mali sme šťastie a vo flajte s nami šiel pán Zdeněk, ktorý to hrisko dobre poznal. Mal tiež HCP 54 ako my. Výsledom bolo, že ešte v piatok som si svoj HCP zlepšil na 49.

V sobotu sme začínali 10:00. Ešte v piatok večer som si kúpil golfový vozík, aby som už nemusel ťahať celý golfový set na chrbte. Ono 5 hodín na silnom slnku to nie je žiadna hračka. A dobre som urobil, fakt to dosť pomohlo. Veď výsledok hovorí sám za seba.

Mojim cieľom bolo zlepšiť si HCP. Čo sa rozhodne podarilo, lebo od soboty mám HCP 38. Ale pri vyhlasovaní výsledov v závere, keď sa hlásil víťaz turnaja, zaznelo moje meno, nebolo na mieste prekvapenejšieho človeka. Ale myslím si, že najviac pomohla dobrá príprava: pondelok som hral v Hostivaři (9 jamiek), v utorok a vo štvrtok v Starej Boleslavi (9 jamiek) a v piatok príprava na mieste Hluboká (18 jamiek). A len tak mimochodom: Jirka, ktorý bol so mnou vo flajte, skončil druhý s rovnakým score.

Víťazná dvojica (kategórie: ženy / muži) Náš flajt, zľava: Rober, ja, Karel, Jirka


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. blahoželám..:)))
    nech sa tak darí vo všetkych oblastiach..:)))
    publikované: 02.06.2008 08:27:20 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. .
    :) gratuliren , prekvapka takeho druhu su fasa
    publikované: 02.06.2008 10:53:42 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Gratulujem a veľa čistých jamiek
    Pekné hobby, nech sa Ti v ňom dlho darí. Čerstvý vzduch a príroda je presne to, čo nám ľuďom od klávesnice chýba :)

    Golf to ponúka ako šampón 2in1 a ešte sa občas aj povozíš.
    publikované: 02.06.2008 12:02:40 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nooo
    zeby novy a este k tomu blogovy tajger vuds ? :))

    ale pekny uspech ;)
    publikované: 02.06.2008 19:43:35 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  5. vdaka
    za gratulacie.. :))
    Tiger zacal, ked mal 4, jak ked som mal 34, mam pocit, ze uz ho asi nedobehnem :(((
    publikované: 02.06.2008 23:08:52 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014