Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Brutálny podiel Sionizmu na Holocauste

18. februára 1943, sionista Izaak Greenbaum, riaditeľ Jewish Agency Rescue Committee, adresoval Sionistickej Výkonnej Rade nasledovné:

"Ak sa ma spýtajú, či by som dal z peňazí UJA (United Jewish Appeal) na záchranu Židov, budem hovoriť nie a opäť opakujem nie!"

A pokračoval tvrdením:

"Jedna krava v Palestíne má väčšiu cenu než všetci Židia v Poľsku!"



Chaim Weizmann, prvý prezident Izraela, túto sionistickú politiku pojal veľmi explicitne:
Dúfa, že šesť miliónov Židov v Európe sa sústreďuje na emigráciu.

Teda som sa opýtal:

"Môžem vám priniesť šesť miliónov Židov do Palestíny?"

I odpovedal:

"Nie ... Z hlbín tragédie chcem ušetriť ... mladých ľudí [pre Palestínu]. Starí pôjdu. Budú niesť svoj osud, alebo nebudú. Jedná sa o prach, ekonomický a morálny prach v krutom svete ... Iba časť mladých musí prežiť. Mali by to akceptovať."

Chaim Weizmann podriadený sionistickému kongresu v roku 1937 na základe jeho výpovede pred Peel komisiou v Londýne v júli 1937. Zverejnené v Yahya, s. 55.



Ben Gurion informoval na schôdzke Práce Sionistov vo Veľkej Británii v roku 1938:

"Keby som vedel, že by bolo možné zachrániť všetky deti v Nemecku tým, že ich privediem do Anglicka a len polovicu z nich by som prepravil do Eretz Izraela, potom som rozhodnutý pre druhú alternatívu."

Ibid., strana: 149.

Rabín Stephen Wise vedúci amerického židovského kongresu napísal list, v ktorom je proti akejkoľvek zmene v amerických imigračných zákonoch, ktoré by umožnili Židom nájsť útočisko. Napísal:

"Berte na vedomie, že pred niekoľkými týždňami sa zástupcovia všetkých najvýznamnejších židovských organizácií stretli na konferencii ... Bolo rozhodnuté, že žiadna židovská organizácia by v tejto dobe v žiadnom prípade nemala podávať návrhy zákonov na zmenu imigračných zákonov."

Britský minister zahraničia A. Eden

"Mali by sme postupovať veľmi opatrne či vôbec nechať všetkých Židov emigrovať z Bulharska (do Palestíny). Ak to urobíme, potom Židia vo svete budú žiadať podobné povolenie pre Židov z Poľska a z Nemecka. Hitler môže využiť našu povoľnosť.“

Salli Mayer (1943) z Zurichu napísal list rabínom, ktorí zostali na Slovensku. Citujem:

". . . čo sa deje v Poľsku sú prehnané príbehy. . . typické pre východoeurópskych Židov. . . stále žiadajú peniaze."

50 000 USD za viac ako 30 000 životov slovenských Židov. Je to veľa, alebo málo? 1,6 USD/Osoba? O tom možno niekedy nabudúce.



Elie Wiesel

"Holokaust jedno sväté mystérium, jedno tajomstvo, ktoré iba vyvolení preživší môžu pochopiť."

Novick: The Holocaust in American Life , 221. page.

Svet | stály odkaz

Komentáre

  1. nadpis clanku mi nesedi
    ludia su rozni a povacsinou ti hore sraci...co sa netyka len zidov, hlavne v obdobi pred a pocas WW2, ano toto su fakty co sa tu pise, ale fakt je aj to ze koncentracne tabory nestavali zidia ale nacisti. takze ten nadpis je skreslujuci, a dost.
    publikované: 01.06.2009 00:50:29 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. noncreativ
    ber to tak, ze niektore z tych citatov boli vyslovene pred zaciatkom WWII. to vrha na celu problematiku ine svetlo.
    publikované: 02.06.2009 16:26:46 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. kri
    beriem to tak, da sa to aj presunut do dnesska, vid izrael paletina... len stale je to o generalizovani zidov. generalizovat sa neda nik. toz ten nadpis mi nesedi :) ale chapem :) len nazor hovorim
    publikované: 02.06.2009 23:15:17 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  4. 2 noncreativ
    sorry, ze tak neskoro, nejak mi usla tvoja reakcia. negeneralizujem zidov. to len ty si predstavujes pod pojmom sionista, sionisti, sionizmus iba zidov. nie je to tak. medzi sionistami sa najdu aj krestania, aj nezidia atd.
    publikované: 20.06.2009 21:39:36 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ahoj, Kri, toto je ten tvoj blog? Nikdy som nevedela.
    Co sa tyka tych divnych postojov zidovskeho kongresu a vuobec-zapadnych zidov: Je pravdou, ze nepodali pomocnu ruku a nezachranili miliony vychodnych zidov, kedze tito okrem ineho mali inu vieru vyznavali mystický judaizmus-chasidizmus./jeho apologeta bol Bal Šem Tov/Majster dobrého mena/. Okrem toho, v prevažnej miere to bola tá chudobnejšia časť židovskej svetovej obce, ktorá sa nemala čím vykúpiť.
    Toto učenie umožnilo rabínom počas holokaustu viesť svoje ovečky do plynu, pretože kázalo odovzdanie sa bou, zbožnú úctu voči nemu. Toto hnutie sa dostalo do konfliktu s oficiálnym rabinizmom, ktorý mal sídlo v litve, sídle veľkých rabínskych akadémií...
    Prameň: Slovník judaizmu
    Chasidizmus bol
    publikované: 20.06.2009 22:41:15 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. doplnok: Chasid=zbožný.
    Chasidizmus bol teda náboženskou schizmou judaizmu.
    publikované: 20.06.2009 22:55:44 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. 2 bookzin
    ano, je to moj blog. len nie moc casto sa autorizujem pri clankoch inych blogerov.

    ja ich delim na zaklade toho ci su to sefardski, alebo ashkenazski (chazarski) Zidia. v case jezisa krista sa delili na este viac skupin 3-4 vyznamnejsie skupiny. da sa povedat, ze to bolo delenie tiez na zaklade politickych preferencii. niektore z nich boli umiernene a ine az priliz nasilne co sa tyka vtedajsieho problemu- rimskej okupacie.

    dnes to je zhruba tak isto.

    co sa tyka toho vykupenia: napr. zo slovenska tu bolo mozne vykupit zostavajucich cca 38 tisic slovenskych zidov. riesili to cez Dietera Wislicenyho. ten pozadoval 50 000 USD. mal iba jednu podmienku a to, ze polovica teda 25 000 USD nebude pochadzat od slovenskych zidov. prvu splatku dostal a nasledne na to za 7 tyzdnov mal dostat splatku od zahranicnych zidov. odpoved si si mohla precitat v clanku.

    PS: dakujem za info ;-)
    publikované: 21.06.2009 17:33:12 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014