Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lacnejšia metóda

Je snáď až udivujúce, koľko sa v bežnom kníkupectve nájde v dnešnej dobe kníh. Čo kníh, ale publikácií o všakovakých spôsoboch pomáhajúcich k lepšiemu životu. Ako zvládať stres či vlastnú psychiku, podvedomie, vedomie i nevedomie.

Obzvlášť fascinujúce sú tie, ktoré ponúkajú zaručený alternatívny spôsob. Skúsiť si napríklad máčaním nôh každé ráno v studenej vode s trochou mlieka zabezpečiť pokoj na duši. Alebo radšej vynechať tú vodu a dosiahnuť upokojenie podvedomia. Alternatíva.

Ako tak sledujem knižnice svojich známych, stále sa mi viac a viac zdá, že zalternatívneli. V každej sú minimálne dve takéto knihy. Počnúc Homeopatiou a určite nekončiac Smithovou metódou. Možno som zaostalý. Mal by som asi zájsť do svojho obľúbeného obchodíku s knihami a nakúpiť minimálne tri obdobné knihy. Čo tri? Aspoň štyri. Ak alternatívny, tak poriadne.

Ale ako tak premýšľam, nechám to radšej tak. Pod lavicou prečítam Hellera, pred spaním si zacitujem Baudelaira a zobúdzať sa budem s Rimbaudom. Nechce sa mi byť alternatívny. Veď ak to takto pôjde ďalej, o chvíľu bude alternatívnych ľudí toľko, že zvláštny a alternatívny budem ja - bežný človek. A bez nákupov.


...Železnou verzatilkou | stály odkaz

Komentáre

  1. Je podozrivé,
    že človek, ktorý údajne číta Baudelaira ... sa považuje za bežného. Na zasmiatie, vážne.
    publikované: 25.02.2007 12:58:51 | autor: Linki (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ja som úplne vážne normálny
    a najradšej mám báseň "Ábel a Kain" zo zbierky Kvety zla
    publikované: 25.02.2007 13:28:53 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. pokial este citame
    je dobre
    publikované: 25.02.2007 21:42:56 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. pre kazdeho je normalne
    nieco ine. Vzdy som ale prijemne prekvapeny, ked pridem do knihkupectva a je plne ludi. Hadam to s tym citanim nebude take zle.
    publikované: 02.03.2007 23:17:26 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014