Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alena Procházková zvíťazila vo fínskom Muoniu

Slovenská lyžiarska jednotka bežkyňa Alena Procházková zvíťazila vo fínskom Muoniu v pretekoch kategórie FIS v šprinte klasickou technikou.

Tento news je skopirovany zo strany denniksport. (To taka informacia keby ma niekdo opat chcel chvalit ;) )

Skopirovala som ho, lebo Alenka si zasluzi aby sa o jej uspechu dozvedelo co najviac ludi.

 

zdroj: http://www.denniksport.sk/article/112973/prochazkovej-vitazny-vstup-do-sezony 

Slovenská lyžiarska jednotka bežkyňa Alena Procházková zvíťazila vo fínskom Muoniu v pretekoch kategórie FIS v šprinte klasickou technikou. Vo finále v dramatickom finiši zdolala Rusku Nataliu Korostelevovú.

"Bolo to ruské finále, veď v ňom boli štyri Rusky, jedna Estónka a Alena. Zvládla to perfektne, bol to z jej strany vynikajúci výkon. Na úvod sezóny je skvelé,“
informoval tréner Ján Valuška.

Dvadsaťpäťročná Banskobystričanka už v kvalifikácii zabehla najrýchlejší čas, potom postupne triumfovala aj vo štvrťfinále a semifinále. "Vo finále som viedla od začiatku, súperky som vlastne ťahala za sebou. V poslednej zákrute pred cieľovou rovinkou ma Korostelevová doslova vytlačila zo stopy a išla predo mňa. Na štadión som vbiehala s asi päťmetrovým odstupom, ale na cieľovej páske som ju zdolala,“ opísala rozhodujúci beh Alena Procházková. "Bolo to naozaj dramatické, takmer musela rozhodovať cieľová fotografia, Alena to však uhrala bravúrne,“ dodal Ján Valuška.

Preteky sa išli v slnečnom ale mrazivom počasí pri teplote -12° C. "Nemám rada takéto mrazy, zatiaľ čo Rusky sa v tomto počasí cítia ako doma. O to viac ma teší, že som ich všetky dokázala zdolať,“ uzavrela Alena Procházková. Na štart nakoniec nenastúpili fínske hviezdy VirpiKuitunenová a Pirjo Muranenová, ale preteky mali aj napriek tomu skvelú úroveň.

Slovenská reprezentantka nastúpi v sobotu na preteky na 10 km klasickou technikou s intervalovým štartom.


Ine | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014