Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bez pointy

Cítite sa občas bez pointy?

Ja sa cítim bez pointy už dosť dlhú dobu. Prežívam mentálne prázdniny. Niekedy to vítam. Veď prečo nie? Rozum si oddýchne, primknem sa viac k rodine spoločným pozeraním nasladkastých seriálov, moji zábavuchtiví kamaráti ma môžu od kníh vytiahnuť von na diskotéku, dokonca si sama kúpim nejaký bulvárny časopis, nech viem, čo sa vo svete deje. Mám potrebu  chodiť  do lesa na výlety a spoznávať ešte nevychodené chodníčky. To všetko robím, keď vlastne nič nerobím.

Nahnevá ma však, keď čas bez pointy, prázdne "loudanie" bez zmyslu zo dňa na deň príde v tom najnevhodnejšom okamihu. Keď mám na stole x rozrobených vecí, keď mi horia termíny za pätami, keď si všetci zmysleli, že teraz musím byť k dispozicií svojim rozumom a vymyslieť stromochvost.   

Nahnevá ma aj keď moje mentálne prázdniny trvajú už viac ako dva mesiace a všetko nasvedčuje tomu, že rozum je oddýchnutý, nervové zakončenia vypočinuté, logické myslenie vyspinkané, analytické a emocionálne telesá v mojom vnútri zenergetizované.

A nič. Jednoducho pointa chýba. Nič sa nedeje. Aj keď sú podmienky ideálne.

Tak taká teraz som. A tak sa teraz cítim. Pasívna, unášaná životom bez väčšieho pričinenia z mojej strany. A tento blogový úlet mi má v tom zabrániť.   

                                    

 


Vyhrabané z ticha | stály odkaz

Komentáre

  1. pekne
    Oddychnut niekedy nestaci. Rozum zacina pracovat az vtedy ak narazi na problem. Nie vsak problem hocijaky, bezny, kazdodenny. Musi ist o problem, , ktory ohrozi nas pud sebazachovy. Ako vzdy si pomozem vyrokom mojho oblubeneho filozofa Schopenhaurera - "Zivot vacsiny ludi sa pohybuje medzi nudzou a nudou".
    Kto sa teda nechce nudit ostava mu iba...
    publikované: 10.08.2006 17:30:55 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tolko pesimizmu
    Snad to nebude az take zle...Schopenhauer je fajn...
    publikované: 11.08.2006 12:36:51 | autor: eugenia (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tak je to teda
    konečne som pochopila, čo mi je, takto sa cítim často, iba inak reagujem, začnem sa bláznivo smiať, hystericky, vačšinou to nepomáha ...ale okolie má dobrú náladu
    publikované: 15.08.2006 17:54:42 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014