Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malá rada

ako si pamätať viac snov

    Ak si pamatáte minimum snov, zrejme ste v svojom normálne źivote došt vyťažený a spávať chodíte veľmi unavený. Ak človek ide do postele úplne zničený s tým, že hneď zaspí. pamätá si menej snov alebo si žiadne nepämatá i keď sa mu snívali.
    Liek znie jednoducho, keď sa prebudím, treba skúsiť spomenúť si, čo sa nám snívalo. Ak to nepojde o malú chvilku si na sen spontánne spomeniete, napr. pri rannej hygiene a je dobré si z neho zapísať poznámky, ktoré vám ho neskôr pripomenú a potom neskôr večer v kľude sa ho skúsiť zapísať.

    Po čase si budete pamäatať oveľa viac snov ako doteraz.


O snoch všeobecne aj pod drobnohľadom | stály odkaz

Komentáre

  1. ja si pamatam dost snov
    zaujimave je, ze niekedy si na sen z predchadzajucej noci spomeniem prave vtedy, ked zaspavam
    publikované: 01.07.2005 08:14:47 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja si pamatam malo snov,
    ale nepamatam si ich ani ked idem spat unaveny a vytazeny a ani ked zaspavam relaxovany.
    publikované: 01.07.2005 08:17:01 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja si pamatam relativne dost snov
    no vzdy si spomeniem najskor iba na pocit zo sna, potom pomaly sa mi zacne vynarat dej a postavy a bud si spomeniem na vsetko alebo sa mi to zacne vytracat a ja robim cokolvek preto aby som nezabudla, aj to chcem napisat, ale ono sa to NEDA... neviem ako je to mozne, mozno by mi ten sen otvoril branu moznosti, na ktore nie som este pripravena... ??? asi:o.)
    publikované: 01.07.2005 08:30:30 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. budúcnosť v snoch
    ja si pamätám väčšinu snov. čo vlastne znamenajú sny? Niekedy nám chcú povedať, že budeme v budúcnosti spokoný..že si máme dať pozor..možno budeme chorý... Ako si ich vykladať? Pomocou snára, alebo nám pomôže odborník? Ja si svoje sny snažím celé prejsť, od začiatku po koniec. Snažím sa ho zjednodušiť. Napr. Ak ma v sne niečo naháňa, tak si dávam celý deň pozor. Ak sa snažím dosiahnuť nejaký cieľ a dosiahnem ho, tak potom budem mať dobrý deň. Samozrejme nie vždy je to možné.. Snažila som sa vykladať si sny pomocou snára, ale je to veľmi zložité - a nakoniec to aj tak nedáva zmysel. Ja hľadám odpovede na nete.
    publikované: 22.08.2005 20:00:35 | autor: spagetka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pamäť
    Sen sa nám ukladá iba do krátkodobej pamäti. Keď sa ráno zobudíme a snažíme sa prejsť dejom toho sna (vždy chvíľu po zobudení si sen pamätáme, ak nie sme zobudený násilne a nie sme po zobudení zmätený), vtedy sa nám sen uloží do trvalej pamäti, kde si ho budeme pamätať dlhšie.
    publikované: 02.10.2005 23:01:28 | autor: sammy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014