Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mal by vzniknúť rómsky národný štát

Ešte pred pár rokmi nás Západoeurópania vytrvalo a z bezpečnej diaľky poučovali o tom ako humánne riešiť rómsky problém. Chybu videli hlavne v predsudkoch na strane majoritného obyvateľstva, ktoré bolo rasistické a svojich počernejších spoluobčanov diskriminovalo na každom kroku. Problém Rómov bol považovaný za problém chudoby.

Ak im sociálny štát postaví dosť bytov, vybuduje infraštruktúru a dá dostatočne vysoké dávky, tak sa problém vyrieši. Čo na tom, že týmto spôsobom už chceli rómsku otázku riešiť komunisti a len ju tým prehĺbili?!

Všetko nasvedčuje tomu, že už Francúzsko, Taliansko, Belgicko alebo aj Švédsko nie sú nadšení neprispôsobivými Rómami. Azda by nebolo od veci, začať uvažovať o vytvorení samostatného rómskeho štátu, kde by nebola diskriminácia, rasizmus, ani bieli vykorisťovatelia, ale ani nízke sociálne dávky?

Dnes sa spoločenské nálady obracajú. Francúzsky prezident Sarkozy nariadil likvidáciu nelegálnych rómskych osád. Dokonca zaznievajú z vyšších miest v Paríži hlasy, že neprispôsobiví Rómovia sa v tomto prípade nemôžu odvolávať na ľudské práva a antidiskriminačné zákony. Tento vývoj je pozoruhodný aj preto, že v krajine galského kohúta je mimoriadne rozšírená politická korektnosť, antidiskriminačný ošiaľ, ideológia multikulturalizmu, falošný humanizmus a pod. Zdá sa však, že Francúzi sa po neblahých skúsenostiach vracajú k zdravému rozumu.     
Samozrejme, ľudsko-právni aktivisti Sarkozyho kritizujú. Ich opakovaným argumentom je, že Rómovia páchajú kriminalitu, lebo sú chudobní. Len by mali odpovedať na otázku, prečo toľko chudobných ľudí nemá potrebu páchať trestnú činnosť?! A prečo sa aj medzi Rómami nájde dosť takých, ktorí žijú možno skromným, ale slušným a usporiadaným životom? Nie je tá kauzalita medzi príčinou a následkom pomenovaná nesprávne? Nie je neprispôsobivá časť Rómov chudobná preto, lebo si neváži vzdelanie, či prácu, neplní dohody, nerešpektuje vlastníctvo a chýba jej akákoľvek schopnosť zvážiť dlhodobé dôsledky svojich činov? Inými slovami, nie je ich chudoba a kriminalita viac dôsledkom ich kultúry, či životného štýlu, než nepriateľstva zo strany majority?
Keď sa Neróm bráni útoku neprispôsobivého Róma, okamžite u toho prvého médiá skúmajú možný rasistický motív. Útočiaci neprispôsobivý Róm je však považovaný za diskriminovanú obeť väčšinovej spoločnosti a sociálneho vylúčenia. Vraj práca pre nich nie je, ani keby chceli. Rómov je však už toľko, že v osadách by mohli vyrábať jednoduché tovary a poskytovať služby aj sebe navzájom. Takto to funguje napr. v slumoch afrických a indických veľkomiest, kde medzi škatuľami možno často nájsť malé dielničky alebo obchodíky.  
Programové ciele novej slovenskej vlády vo vzťahu k neprispôsobivým Rómom, rovnako ako precitnutie v západnej Európe ukazujú, že s prístupom nalievania peňazí do tohto deravého džbánu by sa onedlho malo skoncovať. Dôsledné vynucovanie zákonov pre každého a uplatňovanie princípu cukru a biča u neprispôsobivých sú možno posledným pokusom ako riešiť rómsky problém s vyhliadkou na integráciu týchto ľudí do väčšinovej spoločnosti. Ak tieto pokusy zlyhajú, priestor dostanú po celej Európe radikálnejšie hnutia.
Asi by nebolo od veci zvážiť iný uhol pohľadu. Ak sa neprispôsobivá časť Rómov odmieta integrovať do spoločnosti, možno by stálo zato zvážiť vytvorenie ich vlastnej spoločnosti. Čo takto rómsky národný štát, kde by boli sami medzi sebou? Niekde ďaleko, kde by bieli nemali na nich dosah a nemohli by uplatňovať voči nim politiku rasizmu, diskriminácie a nízkych sociálnych dávok? Niekde, kde by Nerómovia nemohli Rómov brzdiť v rozlete...
Jednou z možností je Kanada. Táto krajina má druhú najväčšiu rozlohu na svete po Rusku, hoci ju obýva len asi 35 miliónov ľudí. Navyše, jej vláda vyznáva multi-kulti, politkorektúru a pod. Kanadské územie je pomerne riedko osídlené, preto sa nepochybne nájde dosť priestoru pre vytvorenie rómskeho národného štátu. Čo takto osídlenie Baffinovho ostrova? Je desaťkrát väčší ako Slovensko, no žije na ňom len 11 tisíc obyvateľov. Niekto by mohol namietnuť, že ostrov sa nachádza za polárnym kruhom a je tam zima. Lenže pozor! Tieto arktické ostrovy sú bohaté na nerastné suroviny. Rómovia, ak by tu boli usídlení, by mohli predávať koncesie ťažobným spoločnostiam a žiť si ako Saudi. Teoreticky by vôbec nemuseli meniť svoje návyky a kultúru. Samozrejme, možné sú aj iné destinácie pre vytvorenie rómskej národnej domoviny.
Baffinov ostrov je 23 krát rozľahlejší ako štát Izrael. Pokiaľ Židia dokázali za päťdesiat rokov premeniť blízkovýchodnú púšť na kvitnúcu záhradu, nepochybne nebudú mať Rómovia problém zušľachtiť podobným spôsobom arktickú pustatinu, keď už nebudú vystavení tlaku diskriminácie a rasizmu zo strany bielych. Práce tam bude pre nich habadej.


A učitelia sa môžu aj pokrájať! | stály odkaz

Komentáre

  1. Laco, jsi úžasnej!!!!
    To, že Tě ani mě tady ještě nezakázali je samo vo sobě úžasná správa pro lidi! Gratuluju. Jsem se Ti ozval na Fasabůku, protože na pravdivej blog nesmím, nevím proč, doteď, ale je fajn, že můžem spolu komunikovat.
    S těma Cikánama je to tak. Mám je rád. Dělal jsem s nima v jedný fabrice. Když jsem u pece vobvázal ruku jedný kočce, tak mi začali říkat doktore. Už ani né vedoucí, ale doktore!!! Dva tejdny vodmítala převaz. Že prej to mám vod Novotnýho! Z NMV mi volal primář chirurgickýho, že domluvte jí!
    publikované: 17.10.2010 18:54:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. P.S. Protože su kretén a jsem opomněl.
    Na šatně padla otázka, že kolik může dostat manžel jedné spolupracovnice, když vzal židlí vojáka z povolání po hlavě. při nějaké běžné hospodské roztržce.
    Ač nemaje dokončené právnické vzdělání byl jsem nucen reagovat, neboť mne oslovila skutečná, nefalšovaná důvěra.
    Milá kolegyně, pokud byl označen řádně jako vojenská hlídka, je to velikej průser.
    Pokud nebyl je to na jednoznačně tvrzení proti tvrzení, protože nikdo z vašich mu nedosvědčí opak.
    Byla šťastná!
    publikované: 17.10.2010 19:33:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Doktor
    Miťo, mnohí z nich majú dobre srdce a vedia sa odvďačiť, ale keď vidia faloš a pretvárku, tak potom ich to poriadne vytáča a bohužiaľ aj oni sa tomu potom prispôsobujú. Ale zhodou okolnosti včera ukazovali v spravách jednú osadu, kde z ich radov niektorí šíria Božie slovo a Cigáni sa obracajú na vieru, prestávajú fetovať, poniektorí fajčiť a piť a chodia do kostola.
    publikované: 18.10.2010 07:07:25 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. To chodia, no kostol to nevyrieši.
    Treba ich začlenit do občianskeho života. Nie, že odrbávať gádžov sa smie.Starať sa o seba.
    publikované: 18.10.2010 08:44:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ja to hjovorím stále
    buďme k nim ľudia a dajme im vlastný štát, nech si vytvoria svoju vlastnú kultúrnu a civilizačnú stopu na mape sveta, nech sa nemusia cítiť ani ukrivdení ani diskriminovaní ...
    a nemusíme ani zdražovať plny, elektrinu, pivo, ale ani chlieb, mlieko, maslo, plienky a benzín ...
    Tak to je!!!)))
    publikované: 18.10.2010 09:34:53 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Laci, ale v kostole ich naučia len tomu
    že pán Boh im pomôže!)
    A to je zas len voda na ich mlyn ... prečo by si pomáhali, keď im pomôže Boh (alebo štát? ... nie je to jedno, akou rétorikou to je písané?)?
    Do školy by mali chodiť!
    Do školy!
    A do práce!!!!
    publikované: 18.10.2010 09:36:58 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Petulo, to, že každej musel chodit do práce tu už bylo!
    Na straně patnáct v Občanským průkazu jsi musela mít razítko zamľstnavatele, jinak jsi byla příživník a to znamenalo pět let natvrdo.Současně strana patnáct sloužila k ověření pravosti OP. Protože pouze na ní měl český lev na vocasu vo dva chlupy víc:-)))
    publikované: 18.10.2010 10:33:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Doplnění údajů. Strana čtrnáct sloužila k porovnání vocasu.
    Mno, tak to bylo.
    publikované: 18.10.2010 10:34:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Miťo
    Áno,treba ich začleniť do občianskeho života, ale to by chcelo ochotu kompetentných ľudí, lenže im sa s nimi "špiniť ruky" nechce , veď aj načo, keď svoj plat, tak, či tak dostávajú!
    publikované: 18.10.2010 11:01:21 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Petula
    Máš tie isté názory ako ja, lenže tej mienky je aj väčšina obyvateľstva, ale zariadiť to musia tí, ktorých ľudia poverili svojimi hlasmi vo voľbách a ak to nevedia, alebo nechcú riešiť, tak to majú zase iba voliči vo svojich rukách, či im to budú dlhodobo tolerovať.
    publikované: 18.10.2010 11:11:52 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Petula
    Súhlas, mali by chodiť do školy a do práce, ale to zase záleží od kompetentných ľudí, lebo napr. ak dieťa nechodí do školy, tak automaticky by rodič nemal na neho poberať dávky, ale to sa asi nedeje. A prácu už ťažko zháňajú aj vzdelaní ľudia. Lenže na to je vláda aby sa aj v tejto oblasti činila!
    publikované: 18.10.2010 11:21:45 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Veru tak, i vzdelaní ludia řažko zháňajú sposob obživy.
    Zapomneli nám říct, že to je jedna z hlavních výhod kapitalismu.
    Ach jo, já budu do teho Peterburgu skutečne nakonec ject:-)))
    publikované: 18.10.2010 12:16:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. no hej, vzdelaní si nachádzajú prácu ťažko
    ale nevzdelaní sú úplne mimo záber, a ak sú navyše nevzdelaní dobrovoľne!? čo potom?
    Veď ako oficiálne sociálne slabí nemusia deckám v škole rodičia ani obedy platiť, žiadne bariéry nemajú. všetko dostanú ...

    Ja keď ostanem bez príjmu, mňa o strechu nad hlavou oberú a až, keď ma dostanú pod most, uznajú ma za sociálny prípad v sociálnej slučke bez nádeje na pomoc.
    Cigáňa na druhej strane uznajú sociálnym prípadom a dajú mu môj byt, za ktorý sice nebude cigáň tiež platiť, rovnako ako ja, ale ja som predsa nebola sociálny prípad a on už hej!
    ja sa predsa - môžem postarať!)))
    Jasné, tí hore to musia zariadiť, ja ak sama pôjdem ničo zariaďovať, tak budem mať do mesiaca vymlátené obloky na dome.

    tu však zrejme nie je záujem situáciu riešiť!!!
    publikované: 18.10.2010 12:19:29 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ani za minulého režimu cigáni nerobili
    tento trend plemenného chovu sme prebrali v rovnakom meraní z minulého režimu, i vtedy sme si ich tu držali len na semeno ... takže to musel robiť a musel robiť malo tiež dve strany ...
    publikované: 18.10.2010 12:21:03 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Hele Mito neautorizovaný, kolemjdoucí šmejde,
    zvykni si na to, že Miloslav nikdy nekomentuje jako neautorizovaný. Už jsi to skoušel Ty svině zákeřná, jenže jsem si změnil heslo, tak máš problém A budeš ho mít ještě větší.
    Ještě jednou to skus a budeš mít co vysvětlovat, šmejde vydrbanej Je taky něco jako internetová policie. Vono se vo tom málo ví.Hackere zasranej!
    publikované: 18.10.2010 12:32:05 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  16. sorry Mito, to som bola ja ...
    namiesto toho, aby som napísala, že to píšem ja som napísala do toho riadku oslovenie teba :)))
    publikované: 18.10.2010 12:34:51 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. takže sa skľudni
    a vynechaj ten úžasný slovník ... jo?
    publikované: 18.10.2010 12:35:38 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. hm, ja viem, prečo už neošťastnujem ani tento
    ani tamten blog
    na čo?
    tam chcú ľudí lustorvať
    a tu ani nečítajú, len nadávajú ...

    oo slovač slovač
    publikované: 18.10.2010 12:36:33 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. ty se sklidni, Petulo!
    A velice rzchle, protože takovejch zapomětlivejch je tu čím dál tím víc. Jestli jsi se spletla, jak říkáš, tak stačilo vše uvést na pravou míru. Nečekat až se ozvu.Se svým známým slovníkem.
    Jseš svině, co se vdává za mně! A na tom to fičí. A to Tě zničí. Už se na tom pracuje.
    publikované: 18.10.2010 12:51:41 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  20. po prvé som si to vôbec nevšimla
    a po druhé nojo, lepšie byť sviňa ako slovák, alebo čehúň žijúci an Sk a tupo bečiace za chromým baranom, čo vedie naše stádo
    správaš sa rovnako tupo
    mala som o tebe lepšiu mienku

    mala ...

    prišla som sem po mesiace
    zase sem meisac nemusím ani ňuchňút
    na ubohosti i v reálnom svete priestoru dosť
    publikované: 18.10.2010 12:56:45 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. A ještě jednu dvě věci.
    To, že se napíšeš jako Mito, neautorizovaná ,omylem, vykládej na americký univerzitě.
    Jsi šmejd, kterej se záměrně nabourá do identity někoho jinýho.
    Mito je moje jméno, tak mi tu říkaj, můj blog je Miloslav, né věžový číslo obrněnýho transportéru topas 354, takže je to vo jinom.
    Protáhnu Tě tak po soudech , že se s teho poserieš!
    publikované: 18.10.2010 13:03:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Miťo
    Do toho Peterburgu nakoniec asi pôjdeme všetci.
    publikované: 18.10.2010 13:04:54 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Petula
    Sama si si už aj odpovedala: "tu však zrejme nie je záujem situáciu riešiť"!!!
    publikované: 18.10.2010 13:11:39 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. nevadí, mně vadí, když se nějaká svině, nebo prase vydává za někoho, čím neni.
    A já to tak nenechám.
    Provozovatelé tohoto blogu by budou za dvamiliony eur vysvětlit, proč připustili možnost, aby se omylem, nějaká svině, vydávala za mně a psala to, co bych nikdy nenapsal. A vod ní budu žádat další dva miliony eur,protože s těmadle sviněma jinak nejvyjdeš.
    publikované: 18.10.2010 13:29:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  25. miláčik, obratom som sa ti ospravedlnila
    keby som bola sviňa, nepriznám to
    ale ty vidíš svine asi aj v zrkadle, čo?

    a autorizovane sa sem už prihlasovať nebudem
    nestojí to za toľkú námahu ...

    Laci prepáč, už odchádzam, asi definitívne!
    publikované: 18.10.2010 13:29:15 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. No, tak někdo se omylem přihlásí místo Petuly jako Mito,
    vyplní těžkou matematickou úlohu, napíše něco, co by Mito nikdy nenapsal a řekne promiň. Omyl.
    Tak tak takhle né.
    Jdu po Tobě, svině!
    publikované: 18.10.2010 13:34:43 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Petula
    Nejdem silou mocou obhajovať Miťa, ale viem si to predstaviť, že čo ho vytáča. Sám som bol viackrát poriadne nahnevaný, keď mi admini prikazovali vymazať niektoré články, alebo mi dokonca zrušili blogy.

    No Miťo je až príliš výbušný a patrilo by sa z jeho strany, aby sa Ti ospravedlnil, lebo Ty si sa mu verejne priznala, že si sa pomýlila a vôbec si to nemusela urobiť. (Samozrejme pokiaľ by si očakávala z jeho strany takú neprimeranú reakciu, lebo predpokladám, že Miťo už za tie roky, čo bloguje veľmi dobré pozná tých, ktorým môže dôverovať a ktorým nie!)
    Laco
    publikované: 18.10.2010 13:51:56 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. nikdy nepočítam, využívam kúzlo
    za to mi náhodné návštevy na blogu nestoja
    ani za 1+1 už nie, lebo tu nachádzam práve túto nezmyselnúp nenávisť
    nie komunikáciu
    len prázdne výkriky
    no poď, poď
    tí, čo vážne ubližujú sa potešia
    že im dáš priestor a dáš mi čo preto, lebo ťa utláčam a šmejdím ti po pavúkoch za posteľou ... sama mám pavúkov málo, ba aj šváb by sa nejaký zišiel a mravce do cukru!!!!

    publikované: 18.10.2010 14:26:36 | autor: Patula (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Na co si hraješ? Komu tady chceš sypat písek do vočí?
    Já jsem se neautizovaně přihlásil jako Pa

    tula, ani jsem si to neuvědomil, protože jsem debil a všivák, napsal jsem pod jeho jménem nějakej pamflet a teď se Ti omluvím?
    No, to uvidíš, kolemjdoucí!
    Laco, žádnýmu všivákovi, kterej neví jak se jmenuje, retardovi, se omlouvat nebudu!
    publikované: 18.10.2010 17:31:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  30. A ke Tvejm ochranářskejm aktivitám, Patulo,
    tak ty vítám.
    Mám doma v mojí biodomácnosti dost kamarádů, biosymbiotiků, mohu poskytnout hada zvědavej hroznýš,, brabence masožraví, cukrářský zatím nemám, pošli,se švánama máme už z Ruska dohodu, že když mám nohy postele ve vodou naplněný konzervě, že vo ně nestojím a musej se mazlit mezi sebou.
    Pavouka mám sklípkanici, nádherná, jen jí musím držet pod dozorem, protože by jí Adam sežral. To je ten hroznýš.
    Jinak, kdyby jsi chtěla, klidně přijeď.
    Ale mám i mallorskou dogu. To jen pro pořádek. Aby mne někdo nenařknul, že neříkám pravdu. Tak si raději vo ní něco přečti.
    publikované: 18.10.2010 17:40:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Patula
    Miťo, spočiatku som si skutočne bol istý, že to písala petula, no ešte, že som si to pozorne prečítal. No myslím si, (skôr som o tom presvedčený), že si to tentoraz prehnal a že si petuli ublížil.

    Laco
    publikované: 18.10.2010 21:11:56 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Laco, je to možný. Ale proč tu vykládá kraviny a neautorizuje se?
    To je pro poctivýho blogera problém?
    Dyť si dělá snad srandu. No tak jí dopřeju srandu.Omylem, jejím nickem napíšu, že na hlavním nádraží je bomba, no a co!
    publikované: 18.10.2010 22:33:40 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Miťo
    Neverím, že si naozaj myslíš, že Ti Petula chcela ublížiť. A som presvedčený, že ani Ty nie si taký zlý, ako Ťa teraz vidí ona. Ale mal by si sa ako dáme skutočne ospravedlniť, lebo ona si svoju chybu priznala.
    Mimochodom, toto sa môže hocikomu prihodiť.

    Laco
    publikované: 19.10.2010 07:20:49 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Laci, už to neriešim. Napsal som to u seba na blogu.
    Je mi fuk, jestli ma niekto pokladá za zlého, všechno si aj tak musím vyriešiť sám.
    Ide mi o to, že by nikto nemal mať kupríkladu možnosť šíriť Tvojím menom poplašnú správu. Však ať si to admini ošetria ako chcú, však ich to živí kurňa!
    Ja viem, že ve mne bouchli saze, ale omlouvat se nebudu. Nemľl, nemám a nebudu mít problém nepsat Patula a napsat Mito.Ač neautorizován.
    Asi tak.
    A nejsem narcista, ale procházel jsem si svoje príspevky. Je tam takovýhodle svinstva, až ma to prekvapilo.
    Já si kolkokrát ani nezapnu sledovačku. Su taký debo, že niečo pustím, píšem rovno do editoru,a naraz zistím, že niekto kolemjdoucí, pod mojim menom, neautorizovaný, zo mňa spravil vola. No tak vyletím. Na každýho.
    Mám spústu preklepov a hrubiek, ale napísat namiesto Mito Topas 342 sa mi ešeľ nepodarilo!
    publikované: 19.10.2010 07:56:44 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Miťo
    Miťo, musím uznať, že v tom máš naprostú pravdu, že nikto by nemal šíriť poplašnú správu Tvojim menom a admini sa v mnohých prípadoch robia až príliš dôležitými a takéto niečo nevedia odstrániť, takže je to veľmi smutné.
    publikované: 19.10.2010 08:05:06 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Díky. Víš net může bejt pro hazly!
    Každej není normální. Láká je anonymita,jakási beztrestnost. proto brojím, seč mi sily stačí, aby když se někdo stydí pod něco se podepsat, nemá tu co dělat.
    A takový aliasy, jako nevyslovitelný americký hámotiny, mne iritují ze všech nejvíc.
    Když někdo nedokáže bejt Jarda, henri nebo lucie, ař jde do hazlu!
    publikované: 19.10.2010 08:18:23 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Miťo
    V tomto prípade sme na jednej lodi, lebo tiež neznášam takých hajzlov, čo majú silné reči, ale svoje meno sa boja podpísať.

    Laco
    publikované: 19.10.2010 09:12:25 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Laco, nemám co dodat!
    Snad jen, že honorální konzul se jaksi stydí za to, že je podofil.
    Případně, že doktorka fizofických věd je orientována na sex na chatu.
    Nebo, že karierní diplomat je de jure údržbář v nemocnici. Asi tak.
    Každej ví, že jsem bejvalej voják, průskumák tělem i duší, že jsem v důchodu, přežívám, protože to není zatím tak špatný, a kdybych neměl psychické bloky, a vykopal konečně moje dvě dospělé děti, ař chcípnou vod hladu pod mostem, měl bych se ještě líp. Taky nejsem žádnej lovec. Každej ví, že jsem skoro to bude třicet let ženatej. Přísahal jsem, v dobrom i zlom, udělala mi hrozně vošklivý věci, no prostě to nedokážu, nakopat jí do zadku a vyhnat.
    Dyť nebyla furt na mně zlá.
    publikované: 19.10.2010 09:34:51 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Miťo
    Správne, lebo keby sme sa všetci držali toho, že oko za oko a zub za zub, tak táto planéta by bola veľmi rýchlo bez homosapiens.
    publikované: 19.10.2010 10:09:15 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Hlavně se mějte rádi, lidi.
    no ved to Laci, hlavne ked je tu dovod miernit sa a nie este nadavat Petule do svin.
    publikované: 19.10.2010 10:26:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Nakonec se ukáže, Robentíne, že si to byl Ty,né?
    Všechno je tu možný. Jsem zažil překvapení, když se psalo pod aliasom ženský jako chlap. případ vod případu.Mno bylo ozřejměno tím spůsobem, že mají společný blog.
    Jednoznačně líní lidi,jestli by jim bejval druhej zápisníček sežral víc mega, tak to pochopím. Mám nekonečnej za dvacku i s televizí a nemám protokolárních stížností. Jedu si jak potřebuju.
    Je pravda, že jsem uvažoval dosti egoisticky, neboť jsem volil od T mobilu s deseti mega měsíčně za nekonečno u Orange, ale to jen z toho důvodu, že studuji universitu třetího věku IT, na Universitě Komenského, uvádím v plném znění záměrně,aby nedošlo k informačnímu šumu záměně s UK, což jest ve světě pokládáno za Univerzitu Karlovu. Tu už totižto mám:-)))))
    publikované: 19.10.2010 10:39:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  42. V záujme objektívnosti
    treba vsak uviest ze v svojej urazenosti ani Petula nezaostava: bezprostredne po tom svojom ospravedlneni zacala Mita napominat nech sa skludni hoci to bola ona co nas pomylila. - Mitko, nebol som to ja: nie som Petula. a ani Selah, mozes mi verit?
    publikované: 19.10.2010 10:48:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  43. Ja su důvěřivej. Ponejprv.
    Co by né.Už su léta mimo službu, tak můžu bejt důvěřivej takřka furt.
    Ale reakce tohoto indivídua nasvědčuje tomu, že jsou na tento spůsob komunikace pod cizí značkou uvyklí.
    Dělaj to hlavně kriminálníci, co si myslej, že takhle nepůjdou sedět. A vono jo. Vono se to dá.
    publikované: 19.10.2010 11:06:48 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  44. Upodozrievanie
    okej Mitko, okej, a reakcia toho mojho staff manazera... - http://robentin.blog.sk/detail-uz-je-to-za-mnou---som-daleko-vpredu.html?a=9910dc9bfd4072b545ce7d91df920ccf -, to jeho "uvedenie na pravu mieru" - o ake individuum tu podla Teba ide? PS: idem sa najest a potom idem prec takze ohlasim sa az neskor, cau
    publikované: 19.10.2010 11:25:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Podozrenie
    Mitko, halooo... nadavas tu na Petulu ale k tomu bravurnemu 180 stupnovemu obratu toho mojho staff manazera si zostal celkom lahostajny... preco? - nie si Ty teda nahodou takto (nechcene) spojencom orwellovych svin?
    publikované: 19.10.2010 18:33:31 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Ja su zastáncom vcelku jednoduchého prístupu.
    K slušným lidem slušně, na svině svinsky.Toho se držím. Nechci tu řešit Tvýho manažéra,nevidím do toho objektivně, mám údaje nepotvrzené, pouze pravděpodobné. Aby jsi rozuměl, tam kde jsem pracoval, se informace třídili.Podle věrohodnosti.Nebudu to rozebírat, bylo by to na dvě hodiny, ale v zásadě informace nepotvrzená minimálně ze dvou nezávislých zdrojú,považuje se za nepotvrzenou, pokud neodporuje operační situaci jest s ní nadále pracováno pouze jako s pravděpodobnou.
    Tolik teorie spracování informací. Kráceno.Takže nečekej skutečně ode mne zásadní vyjádření.
    publikované: 19.10.2010 18:51:12 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  47. Zásadná námietka
    Mitko, ale ved ja neziadam aby si tu riesil toho staff manazera. Pytam sa vsak ci povazujes za kolegialne ked niekto tak "bravurne" obrati kabat (a zo svojho kolegu tym padom robi idiota ktory nepochopil ciele PMS), nechapes? - A mimochodom, si si isty ze (osoba tu vystupujuca pod nickom) Petula je (prave ta) svina co sa za Teba vydava? Lebo bol si k nej dost neslusny hoci na Tvoj podnet hned zareagovala ze je to omyl: ze nie ona je ten na koho si myslel v tom svojom vybuchu zlosti - co si vsak spochybnil a s jej obhajobou si ju poslal do piče, :) pekne Mitko, pekne...
    publikované: 19.10.2010 19:59:41 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  48. Robo
    Iba pred malou chvíľou som Ťa pochválil, že si sa do tejto diskusie nezapojil a až potom som na email zbadal, že predsa!

    Ale myslím si, že zveličuješ, lebo ja som nepostrehol u Miťa to vulgárne slovo, ktorá si Ty napísal.

    Laco
    publikované: 19.10.2010 20:40:49 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Mno, jak jsem už kdesi napsal, protože furt někde píšu, tak neví, jestli nFB, nebo tu nebo v čechách
    nebudu to už dále řešit. Postoj oné persony pokládám za manipulační a nepromyšlený. Pro blbce.
    Mohu Tě ubezpečit, že jsem v zásadě vstřícný typ člověka. To že přemejšlím a nenechám se oblbovat nějakým blábolem, o omylech, nepokládám charakterovou vadu.
    Zjistil jsi, Robertine, že bych se někde vyjadřoval bez toho, abych se řádně podepsal? Ta osoba se taky může klidně omylem podepsat třeba v bance jako Tomáš Garyk Masaryk. Promiňte, omyl. Může omylem oznámit jako Robertin, také omylem, že na letišti vybuchne bomba ve tři po poledni. Taky promiňte. Skrátka jsou věci, který se mezi slušnými lidmi nedělaj a musíš si je umět vohlídat. Vo tom to je celý. O sebekontrole.
    A to je všechno, moje debata končí a asi skončím i tu.
    Protože tu je možný už úplně všechno!
    publikované: 19.10.2010 22:48:39 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  50. Zástanca očierňovaných
    dobre Mito, verim Ti. Mne si vsak nevysiel v ustrety. Ale okej, neries to teda uz :)

    A teraz k Tebe Laci: pravdu mas, zveličujem, Mitko nebol takto vulgarny. Ale ak si precitas ze "to že se napíšeš jako Mito, neautorizovaná, omylem, vykládej na americký univerzitě. Jsi šmejd kterej se záměrně nabourá do identity někoho jinýho." hmmmm no nezda sa Ti ze ju s tou jej (aj podla Teba doveryhodnou) obhajobou poslal (ako sa zvykne vraviet) slusne do .. ved vies kde - do prdele? :)

    Dufam si to uvedomujes ... a tu teoriu spracovania informacii nepovazujes za adekvatne vysvetlenie tej jeho neschopnosti odpovedat na tu moju (principialnu) otazku ohladom toho neferoveho spravania toho chytraka ktory z cloveka (v ociach ostatnych (skrivodlivcov)) spravi radsej (neinformovaneho) idiota nez by priznal svoj omyl. Takychto oblbovacov ja veru nemusim. Preto som sa (tym svojim honest feedbackom) zamiesal - ved vies -, aj do prieskumu spokojnosti zamestnancov v Lcmg.

    Skrátka jsou věci který se mezi slušnými lidmi nedělaj a musíš si je umět vohlídat. Vo tom to je celý. O sebekontrole. :Mito
    publikované: 20.10.2010 02:26:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Robo
    OK, všetko je v poriadku, len Ťa prosím už mi nepripomínaj tu Tvoju principiálnu otázku. Toto si vyrieš s tým, čo Ťa takto vytočil.

    Už som Ti písal, že aj mne mnoho ľudí ublížilo a teraz to budem do nekonečna opakovať? Čo tým získam?

    Laco
    publikované: 20.10.2010 07:25:56 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Doublethinker
    kokos, Laci, ale ved ja sa tu nestazujem na Lcmg, :) to spravanie sa Mitka (a jemu podobnych "kontrolujucich sa" ludi) mam stale v merku: Hlavně se mějte rádi, lidi - http://mito.blog.sk/detail-dopis-vod-andela..html?a=df05c9e6e6830e6149321865e048d999 -, ale Petulu by isiel linčovat!
    publikované: 20.10.2010 08:55:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Robentine, nikoho nejdu lynčovat.
    Stále mi přijde, že stále nejsi schopný vyhodnotit dosah těchto omylů.
    Je to systémový omyl. Chyba systému, který umožňuje, aby se kdokoliv mohl přihlásit pod tvojím jménem, či nickem, raději používám alias, neboť nick mi evokuje představu skutečné nicky. Máš údaje, tvůj počítač odesílá údaje řádně registrovaného blogera, máš heslo, tak jak je možný tohle? Na co to celý je. Tak buďme všichni neautorizovaní.Když místo Tebe napíšu, že jsi terorista, no tak Tě kukláči daj dolu. Je to vybavený. Když tvým jménem budu šířit pedofilní stránky, tak Tě zavřou.Stále Ti to nedošlo,chlape?Tu nejde vo žádnou Petulu a její omyl, že neví, že není Mito. Tu jde o kardinální problém, že to je vůbec možný a tak snadno zneužitelný. Dyk Ti někdo omylem může zničit život, nebo tě nechat zabít, !!!!
    Furt to nechápeš?
    A kriminálníci, úchyláci, co nemohou dopustit, aby se vědělo co jsou zač to zneužívaj.Znáš normálního člověka, který se dobrovolně rozhodne napsat a uveřejnit básničku a styděl se pod to podepsat?
    Aby nikdo nemohl vědět, že je talentovaný autor? Vždyť je to choré vo svojej postatě.
    Jaká absolutní anonymita,proč?
    Vysvětli mi to, protože já su přibržděnej gumák!
    Proč anonymita? Vždyť nejsi anonymní ani náhodou.Nevím kolik vo tom víš, ale vůbec nejsi v dnešní době anonymní. Mohu si tě prohlížet na záznamu nebo v přímém přenusu kamer, skus zaplatit kartou a mám Tě anonyme.Víš kde je všude Tvoje rodný číslo?Už jsi si něco objednal ze zásilkovýho obchodu? Tak jsi akčně založenej. Víš co se děje s Tvými osobními údaji? Víš absolut prd. Něco Ti prozradím. Tak jako doktoři, je další spousta lidí s tvejma údajema obchoduje, aby si mohl dostávat do schránky nevyžádanou poštu. A živí je to. Zájmový osoby jsou odborně tipovány a sledovány.
    Stačí když máš zapnutej mobil,mám Tě! A to nemluvím o tom, že když se jdeš vosprchovat, tak tvoje kočka si Tě nechá lokalizovat operátorem, na Tvým telefonu potvrdí, že souhlasíš a má Tě. Nafurt. Bude vědět na deset metrů kde jsi! Lidi, dyť kde to žijete? To jste vopravdu tak zmagořený demokracií? Dyť žádná není!
    Vidí někdo vokolo demokracii vedle sebe? Vždyť z toho všeho zebe!!!
    publikované: 20.10.2010 09:25:52 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Robo
    Dobre, viem o čo Ti ide, ale pozri žime dneškom a vykašlime sa na to, čo bolo, veď už aj tak na tom nič nezmeníme.

    Laco
    publikované: 20.10.2010 09:27:33 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. A ještě, vím, že jsem dlouhej.Ale jsem zapoměl jednu důležitou věc.
    Víš, proč někteří lidi na netu z Tebe drápaj Tvojí fotku bez brýlí? A telefonní číslo, aby jste si mohli volat?
    Čti výše!
    publikované: 20.10.2010 09:31:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  56. Robo
    Miťo Ti praktický dal odpoveď aj za mňa, takže dúfam, že teraz už konečne pochopíš ako hodina na Slovensku bije.

    PS. Lebo ja z celej duše nenávidím anonymitu!!!
    Ladislav Serenča
    publikované: 20.10.2010 09:35:11 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Laco, jsi moudrej člověk.
    Ale na historii by jsme neměli zapomenout. I děcko ví, když si sáhne na plotnu, že to potom dlouho bolí. Když zapomeneme na prožité, tak si naběhneme znova a znova a znova budeme vod života dostávat přes držku! Jeden můj profesor zastával mnou plně akceptovaný názor, že jenom dement se učí na vlastních chzbách. Proto je historie a život kolem nás je moc důležitá věc. Pozorovat,vyhodnocovat, porovnávat, to je běžný spůsob schopnosti přežít.
    Když stratíš tyto schopnosti, tak se lehce může stát, že skončíš jako velitel koncentráku, kterej bude posílat lidi do plynu!!!
    Nezlob se na mně, musel jsem to napsat.Protože mi moc záleží aby se o tom vědělo, aby se lidi nenechali ohlupovat.
    publikované: 20.10.2010 09:42:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  58. K tomu ohlupovaniu
    1) chod na ten svoj - http://mito.blog.sk/detail-chce-to-normalni-revoluci..html?a=c01d0069689f8054550c0a71a8bb4d16 -, "revolucionarsky" clanok, 2) kukni pod nim hned prvy komentar, 3) pozri v nom artikulu F. Pravda je len jedna, 4a) precitaj si ju, 4b) pozorne, 4c) v kontexte celej tej vymeny nazorov na ten moj PMS e-mail, 4d) hlavne artikulu D. Pravda oci kole, 5) a nevyhybaj tej mojej principialnej otazke. Pretoze

    rozhovory, ať už mezi národy nebo mezi manželi, jsou z větší části rozhovory hluchých. Každý mluvi hlavne proto aby vyjádřil své vlastní myšlenky, aby se ospravedlnil [ako napr Ty v tom svojom "antilynčovacom" komentari], aby povznesl sám sebe [ked pustas tie svoje srandovne splechy napr ako vtedy ked si povedal ze Ti hladi Tvoje ego ked Ta prirovnavam k niecomu zo Šalamúna] a obvinil druhé [ako napr Petulu]. Jen ve velice málo případech se jedná o skutečnou výmenu názorů která obsahuje i opravdovou touhu pochopit druhou stranu. : Paul Tournier
    publikované: 20.10.2010 10:53:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  59. Oprava
    neUhybaj
    publikované: 20.10.2010 10:56:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  60. Na margo toho "revolucionarskeho" clanku
    este ustipacna poznamocka: Mitko, ak mas take napady, neprijal by si potom teda funkciu velitela popravcej čaty? :) -- Sa preber, človeče!
    publikované: 20.10.2010 11:14:10 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  61. A co naděláš, Robentine.
    Když dostaneš rozkaz tak jdeš. To učej i na West Poitu, ano pane, úloha splněná, pane.
    Tobě hrabe.
    publikované: 20.10.2010 11:21:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Obžaloba
    nuz badam Mitko ze na usieranie si z druhych mas len Ty patent... a mudry Laco nech teraz posudi komuze z nas dvoch tu hrabe: http://mito.blog.sk/detail-poveste-je--bylo-toho-dost..html?a=95e47191b0e72d78e74e02e8636cb287
    publikované: 20.10.2010 11:46:45 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  63. No coment, Robentine.
    To, že si dělám srandu z blbců je můj spůsob sebezáchovi a přežívání.
    publikované: 20.10.2010 12:12:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  64. Na zamyslenie
    Aj zo mna si robis srandu?
    publikované: 20.10.2010 12:13:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  65. Nedělám, nejsi blbec.
    Pouze se držíš jako upír svého, údajného ukřivdění, ale jedním" dechem" píšeš, že už jsi za tím, daleko vpředu.
    Něco Ti poradím.
    Když zjistíš, že ostatním vadí, že víš všechno nejlíp a si nejskvělejší ozdobou kolektivu, tak se stáhni. Skrátka uber.Vím o čem mluvím.Pokud nedokážeš vyjít s lidma, který jsi neměl možnost si vybrat, protože i to se dá, tak mezi nima nemáš co pohledávat. Tak to skrátka funguje. Pokud nevylazneš voheň.
    Takže přestaň bejt roztrpčenej a žij současností. S respektováním toho, co jsem výše napsal Lacovi.
    publikované: 20.10.2010 12:37:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  66. Rešpekt k spolubesedujúcemu
    A to ze som roztrpceny, vedel by si zo seba striast tento svoj pocit a rozpravat sa so mnou bez toho aby si (vzdy ked spomeniem napr ten pripad okolo tej anonymity v Lcmg) hladel na mna cez tuto optiku?
    publikované: 20.10.2010 13:43:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  67. Pre Pána Boha
    Najde sa tu (su-druhovia medzi Vami vobec) niekto kto (sam od seba bez velkeho rozmyslania samozrejme) chape a rozumie tomu co som si chcel (a stale s Vami chcem) ujasnit v tej vymene e-mailov s tym mojim kolegom okolo toho mojho "pejorativneho" PMS e-mailu?
    publikované: 20.10.2010 16:20:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  68. Zatím se tu žádnej soudruh ani soudružka nehlásí,
    tak zase zvostane na mně. Jako vždycky doposud.
    Ujasni nám, soudruhu,co Ti to v tom PMS mailu vlastně napsal, tím začnem.
    Posléze si dovysvětlíme, proč jsi se snažil kontaktovat své soudruhy ve věci Tvého osobního, anonymního hodnocení osobnostních a profesionálních kvalit a potom možná, se nám bude mně, a ostatním soudružkám a soudruhům snadněji vyjádřit se k celé záležitosti.
    Pravda je, že netuším co je PMS a Lcmg, ale necť Tě to, soudruhu neodradí.
    publikované: 20.10.2010 17:24:40 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  69. Ži a nechaj žiť
    ouuukejjj :) tak sa mi to paci, :) dakujem sudruhovi Miloslavovi za jeho ustretovost a prijemne uvitanie a dovolte mi teda aby som Vas vazeni sudruhovia a sudruzky oboznamil so zaznamom prebehnutej komunikacie okolo tohtohla mojho PMS e-mailu (v spolocnosti Logica Slovakia sro, skratene Lcmg (kde to CMG znamena Consulting Management Group (ak ma pamaet neklame))):

    {B. Priatelstvo je tym co ludia chrania}

    1.
    << PMS
    <
    < mili moji kolegovia,
    < zaciatkom tohto tyzdna ste
    < kvoli "nasmu" Performance Measurement System-u
    < obdrzali od mojho staff managera vyzvu resp
    < prosbu na napisanie hodnotena na mna
    < a uvital by som
    < keby ste mi to tiez forwardli
    < aby som si mohol pozriet
    < co ste na mna "nabonzovali" :)
    < ked uz teda musime
    < pisat na seba taketo
    < reporty
    <
    < domnievam sa ze sme tu
    < dobry kolektiv a nepotrebujeme mat
    < pred sebou tajnosti. Ale ak by niekto z Vas predsalen
    < citil potrebu radsej zostat v anonymite :)
    < vycitat mu to nebudem. Len dufam ze tam napr
    < ohladom vystupovania voci zakaznikovi
    < nenapise dajake chobotiny
    <
    < kedze to eventualne bude citat
    < i totalne nezainteresovana ale zato
    < osobka veeelmi dolezita pre moj karierny rast a
    < moju iniciativnost by mohla nepochopit resp
    < pochopit zle.
    <
    < nech nas Rozum sprevadza
    <
    < a stastneho valentina :)
    < Robo
    <
    < PS:
    < prave si pozeram e-mail a
    < pozeram ze poniektori z Vas uz odpovedali,
    < "bonzol" Vas system. :) Takze moj staff manager
    < nemal pravdu ked Vam tvrdil ze je to anonymne.
    < A precital som si..,
    < Vy ma tusim medzi sebou nechcete :)

    Ako prvy naň zareagoval isty moj velmi dobry (radovy) kolega a priatel akoby vetril nebezpecenstvo:

    2a.
    >> re: PMS
    >
    > Ej ale tahas tigra za chvost..

    Potom manazment:

    2b.1.
    >> re: PMS
    >
    > Caute,
    >
    > rad by som toto uviedol na pravu mieru.
    > Taketo vyzvy dostanete skoro vsetci pretoze sa blizi
    > kazdorocne PMS a tieto hodnotenia do velkej mieri prispievaju
    > k celkovemu hodnoteniu jednotlivcov. Cielom tychto hodnoteni je
    > ziskat predstavu o vykonoch a schopnosti spolupracovat
    > priamo od svojich kolegov ktori to vedia
    > najlepsie posudit.
    >
    > Kedze jednou z hodnot firmy je OTVORENOST tak aj ePMS system
    > umoznuje vidiet hodnotenia od svojich kolegov. Aj napriek tomuto
    > faktu by som Vas poprosil o OBJEKTIVNE hodnotenia.
    > Ked sa navzajom ohodnotite ako ze ste vsetci ti najlepsi
    > tak nebude mozne tieto hodnotenia pouzit v PMS procese.
    > Potom bude o Vasom finalnom hodnoteni rozhodovat
    > niekto menej zainteresovany a to urcite
    > nie je nasim cielom.
    >
    > Vela zdaru pri OBJEKTIVNOM hodnoteni :))
    >
    > s pozdravom,
    > Dusan {moj staff manager}

    2b.2.
    > Ahojte,
    >
    > ja chcem k tomu pridat len tolko ze
    > ma dost zaraza a prekvapuje aku ma Robert
    > rezistenciu voci hodnoteniu v PMS a nazyva [to]
    > reportovanim a bonzovanim...
    >
    > Tieto hodnotenia su najma
    > spatnou vazbou hodnotenemu a maju
    > ho posunut dopredu, pomoct mu pracovat
    > na odstraneni slabych stranok a zlepsovani sa.
    > Lebo slabe stranky mame vsetci aj ked vsetci o nich
    > nie velmi radi pocujeme...
    >
    > Aj toto je jeden z cielov ePMS.
    > A ten docielime len vtedy ak si poskytneme
    > co najobjektivnejsiu spetnu vazbu. A samozrejme
    > ak hodnoteny je schopny sebareflexie a
    > prijatia tej spatnej vazby.
    >
    > Peter {vyssi manager}

    a potom znova ja (nech tu zo mna laskavo nerobia idiota ktory nepochopil ciele PMS) lebo moj staff manazer tym svojim "uvedenim na pravu mieru" tu svoju vyzvu - hajzlik jeden :) -, kapanek preonacil:

    3b.
    < ' Napis mi pls hodnotenie na Roba.
    < ' A poprosim ta OBJEKTIVNE (je to anonymne).
    < ' Zameraj sa na: - vykonnost - spolahlivost - zaclenenie
    < ' do timu - vystupovanie voci zakaznikovi
    < ' Dik moc
    <
    < toto mi od Dusana
    < ako carbon copy z toho ePMS
    < OBJEKTIVNE prislo do e-mailu a
    < tym svojim naslednym e-mailom som len
    < poziadal svojich kolegov aby mi to potom
    < aj forwardli. Samozrejme len ak necitia potrebu
    < zostat v anonymite.
    < Chapeme sa?
    <
    < ad rezistencia,
    < slovo bonzovat som dal v tom texte
    < do dvojitych uvodzovniek a za nim aj usmievacika :)
    < a to na obidvoch miestach. Vyznam takehoto oznacenia
    < myslel som si, snad pozna kazdy. Kazdemu je dufam
    < jasne ze som to myslel zo zartu. :)
    <
    < ad report,
    < po slovensky
    < sprava, hlasenie, oznamenie -
    < no nehnevajte sa...
    <
    < nech nas Rozum sprevadza
    <
    < Robo

    Vo hviezdnych vojnach mali pozdrav "nech nas Sila sprevadza"... Inymi slovami: nech Vam (s pozastavovanim sa nad mojou rezistenciou voci hodnoteniu v PMS) nejebe! A takto "rozhorceny" :) som to potom prebral s tym mojim priatelom:

    {C. Ist za niecim na com zalezi}

    4a.
    < a pacilo sa Ti ako som
    < im ten moj e-mailik vytmavil? :)

    5a.
    > No myslim ze sa na tom vsetci dost bavili :)
    > Myslim ze ich to prinajmensom prekvapilo ze to co napisali
    > prislo aj tebe.
    >
    > Z tohto hladiska si sa zachoval
    > absolutne transparentne ked si im napisal
    > ze si to dostal aj ty.

    6a.
    < myslel som
    < ten druhy e-mailik
    < ktorym som im vytvavil ten prvy:
    < ukazalo sa totiz ze Dusan si tiez asi
    < myslel ze je to anonymne. Ved to tam napisal!
    < Ale nepriznal sa. :) Namiesto toho radsej spustil:
    <
    < 'Kedze jednou z hodnot firmy je OTVORENOST tak' bla bla bla...
    <
    < pekny priklad "nevinneho" pokrytectva, ze?
    < a ja potom vyzeram -: 'ma dost zaraza a prekvapuje
    < aku ma Robert rezistenciu voci hodnoteniu v PMS a nazyva [to]
    < reportovanim a bonzovanim...'
    <
    < keby sa aspon naucili citat a nie
    < hned mi kazat volaco o sebareflexii, vsak?
    <
    < okay, mylit sa je ludske.
    < Ale myslis si ze sa do buducnosti polepsia? -
    < s ospravedlnim ani neratam.

    7a.
    > Zdola hore:
    >
    > To je dobre [lebo]
    > Ludia sa podla mna nikdy nepolepsia.
    >
    > Inak ak niekde napises "bonzovanie" musis
    > ocakavat primeranu reakciu. A to bezohladu na to
    > ci je to pravda alebo nie. Je to proste
    > pejorativne.

    8a.
    < Proste je to ako keby
    < som im (na ten system) nadaval? :)
    < Myslis ze ich nezaujima aka je teda pravda?
    < Preco si nevsimas to na co hlavne som sa pytal?
    < Je to teda fer (voci mne) nepovedat ako je to s tou
    < anonymitou ked tam vidim kto a co na mna napisal?
    < Aby si vyssi manager mohol potom dovolovat ze ho
    < zaraza a prekvapuje? Nuz veru pekne sa to
    < tomu mojmu staff managerovi podarilo
    < uviest na pravu mieru. Prehodil vyhybku a
    < nikomu to zrejme nevadi. Ved svet sa kruti ajtak dalej
    < a komu uz zalezi na dajakom valentinovi,
    < co "nas" po objektivnosti,
    < nie je tak nahodou?

    9a.
    > Aby som pravdu povedal
    > nie je mi celkom jasne co konkretne mi vycitas
    > ale mam taky nejaky pocit
    >
    > Ja som nehovoril ze na ten system nadavas.
    > Ja som ani nehovoril ze dusan neobratil o 180 stupnov
    > a z anonymity sa stala otvorenost.
    > A suhlasim s tym ze si najprv myslel ze je to anonymne
    > a bravurne to otocil.
    > A myslim si ze to {Petrovo priezvisko} zobral
    > zo zleho konca.
    >
    > Ale co som chcel povedat je:
    > slova "bonzovat" a "dufam ze to bude objektivne"
    > alebo tak nejak, moze clovek chapat ako pejorativne
    > a scasti vyhrazne. Kazdopadne si viem predstavit ze to moze
    > niekoho (napriklad toho kdo si mysli ze ma rozhodovat) nastvat
    > (podpichnut) a potom povie slova ktore
    > by inak nepovedal.

    10a.
    < Ved ale mne je jasne co si
    < myslel ked si mi napisal ten odsek ohladom
    < toho "strasliveho" slova. Len som sa Ta spytal ci
    < je to teda (objektivne vzate) z mojej strany nadavka,
    < rozumieme sa? :)
    <
    < A spytam sa znova:
    < Ked zo strany mojho staff managera
    < prisiel ten bravurny :) obrat o 180 stupnov,
    < bolo to (voci mne) fer?
    <
    < vycitam Ti ze si takpovediac
    < nad tym mavol rukou a tiez si to moje podpichnutie :)
    < takpovediac zobral zo zleho konca:
    <
    < a potom to na mna pada,
    < chapeme sa?

    {D. Pravda oci kole}

    11a.
    > bravurny obrat
    > tvojho staff managera
    > je to co ho robi managerom :-))
    > Ale vazne
    > teraz si nie som isty ci hovorime o tom istom.
    > To ze najprv rozposlal mail,
    > je jeho pravo opytat sa ludi ako ta vidia.
    > Ak tam napisal (..) ze je to anonymne
    > tak si to asi myslel.
    >
    > A ked zistil ze to anonymne nie je
    > tak chytro rozposlal mail vsetkym este raz
    > pre tych co to este neposlali aby ich upozornil
    > na to ze to nie je anonymne.
    >
    > Toto ti vadi?
    >
    > To ako zareagoval Peter {Priezvisko}
    > tak to neriesim - bol to taky podrazdeny mail
    >
    > To co som sa snazil povedat je nasledovne:
    > Ak niekoho upozornis na jeho chybu
    > tym ze pouzijes nevhodne slova
    > castokrat vedie k tomu ze si obvinovany ty.
    > preto je lepsie niekedy volit inu formu
    > ba az nepriamo nieco povedat aby sa ten clovek uvedomil.
    > Lebo ked niekomu "vrazis" pravdu do tvare
    > je malo ludi co to znesie :-(

    12a.
    < ponatno,
    < je mi uuuplne jasne ze ak
    < pouzijem (ako vravis) nevhodne slova
    < niekto by sa mohol nastvat. A potom mam problem :)
    < a to bez ohladu na to ci mam pravdu alebo nie
    < lebo je to proste pejorativne.
    < ponatno.
    <
    < Vadi mi resp
    < ma dost zaraza a prekvapuje
    < :) aby som parafrazoval nasho vyssieho managera
    < aku mas rezistenciu voci mojej otazke
    < ci to bolo (voci mne) fer ked zo strany
    < mojho staff managera prisiel ten bravurny obrat,
    < dokazes na toto odpovedat?

    Nedokazal!! - A to je vazeni sudruhovia a sudruzky čudné. Tu tiez zrejme plati co uz Nietzsche odpozoroval (aforizmus 162 z jeho knihy MIMO DOBRA A ZLA):

    {E. Nietzsche: 162] (zlutovnost)}

    "Nas blizni neni nas soused nybrz jeho soused" - tak smysli kazdy lid.

    {F. Pravda je len jedna}

    okay, Preto ale nie je
    nutne odsuvat objektivnost bokom a
    podsuvat mi ze moj staff manager tym svojim
    bravurnym obratom chytro upozornoval ostatnych
    na to ze to nie je anonymne. Ved o to sa uz postaral
    moj prvy e-mail v tom PS. :) Obdrzali ho vsetci
    vratane hlavnej personalistky a
    zastupcu zamestnavatela

    {G. Ludstvo a jeho protivnici}

    lebo ta vyzva zavanala
    narusenim hodnot ktore si (my
    su-druhovia) ctime a rad by som bol
    keby sme si to tu
    ujasnili.
    publikované: 20.10.2010 19:28:31 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  70. Ani jsem to ani nedočet. Je mi to jasný.
    Evidentní pokus o manipulaci veřejného mínění z Tvé strany. PMS a bůhvíco neovlyvňuje můj úsudek. Když Tě nemaj lidi rádi, tak máš vypadnout. Je to jednoduchý!Nechápu, co je na tom nepochopitelný. Ale nemusím vědět všecko, jsem pouze vypatlanej, retardovanej gumák, co umí akorát řvát na buzeráku k zemi a vztyk. No.
    S tím se potýkám běžně při personálních pohovorech.
    Když pan řiditel zjistí, že by šel,protože nemá potřebný vzdělání,a měl bych dvakrát tolik eurášků jako von, tak mne nepřijmou. Nevadí mi to. Už jsem si zvyknul.
    Už jsem byl i uklízečka. Se dvouma vysokejma školama a postgraduálem, vše s červeným diplomem. Tak se neostýchejte, kapitalisti, však je vám všem fajn. Máte co jste chtěli. Můžete všecko rozkrást beztrestně. Však si to zasloužíte za ty léta útlaku.
    Běžte do mne!. Pokud má někdo pochybnosti o mém vzdělání, jsem k dispozici.
    V oblasti krizového manažmentu, astrofyziky,navigace a triangulace, balistiky vnější i vnitřní, kartografie, geografie, matematiky, fyziky, chemie, biologie,šutrologie, certifikován na Fakultě vojenského lékařství v Hradci Králové jako letecký záchranář,průskum všeho druhu, včetně družicového,dokonce jsem schopen na letecké základně dohledat čtyři kusy fotokontejnerů, o kterých si všichni mysleli, že jsou to poškozené palivové přídavné nádrže. V nich zařízení za miliony tehdejších peněz.Zaházený stoličkami vzor deset.
    A jiné.
    Ptejte se udělejte ze mně negramotnýho gumáka. Nebo to může dopadnout i jinak. To neřeším.
    publikované: 20.10.2010 20:43:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  71. Ten leteckej záchranář byl rozkaz. Původně jsem začínal jako letecký pozorovatel, posléze instruktor ČSLA i ASR.
    Jenže to víte, letíte z Líní do Košic, potom vodpozurejete salvu dvou děl na dvacet kiláků, vlevo dvacet dlouhá dvasta, pal, vypáleno, Jardo drž mi to na třech hodinách, Vidím, cíl pokryt, povolte odlet. Sokol jedna , úloha spněná vodletět. No a to stálo tolik peněz, že si to nedokážete představit. Tak jsem musel bejt i záchranář. Tak asi tak. Na dovysvětlení. A už držím hubu!
    publikované: 20.10.2010 20:52:02 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  72. Robo
    Robo, Ty tomu veríš, že toto niekoho zaujíma a že to bude čítať? Nebuď smiešny a začni triezvo uvažovať.

    Laco
    publikované: 20.10.2010 20:55:07 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Laco, člověka zajímá každý sdělení, či informace, nebudu to zde rozebírat,
    ale prvních deset minut. Když už ví, kam to směřuje a chápe všechny souvislosti, tak se na to vyprdne.
    Jako já.
    Na hodinách rétoriky nám kladli na srdce. Rozhodující jsou první tři minuty. Buď zaujmete a získáte pozornost auditoria, nebo začnete nudit.
    publikované: 20.10.2010 21:01:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  74. Miťo
    Miťo, vidieť, že si ma tentokrát zle pochopil: "Ale na historii by jsme neměli zapomenout. I děcko ví, když si sáhne na plotnu, že to potom dlouho bolí. Když zapomeneme na prožité, tak si naběhneme znova a znova a znova budeme vod života dostávat přes držku!"

    Veď jasom Robovi napísal aby zabudol na tie svoje výlevy, lebo je ako obohraná platňa a stále sa iba opakuje.
    Preto som mu napísal nech žije dneškom, lebo to, čo on cíti ako krivdu, tak to už nikoho nezaujíma!!!

    Laco
    publikované: 20.10.2010 21:07:16 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Laco,já vím. Jseš fajn chlap, kterýho tahle republika potřebuje.
    No, ale co s ním, když chceš zachovat společenský dekórum? Poslad ho do prdele?
    Dyť je možná emocionálně nestabilní. Dyť ho fakt, že ho jako nejlepšího pracovníka vyrazili z Lcmg, do takové míry zasáhl, že na to furt myslí.
    Zde vidím potřebu léčby šokem.
    Najdeme mu práci kde bude největčí blbec, ale společenskz oblíben a kolektivem respektován.
    publikované: 20.10.2010 21:18:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  76. Miťo
    Ty dobre vieš, že ja som v živote prežil väčšie úskalia ako Robo. No, keď on teraz nedá na moje rady a bude žiť ďalej s tými myšlienkami, tak nakoniec skutočne skončí v cvokárni. (Viem, že bude peniť, keď si toto prečíta, ale tým iba potvrdí to, že už nad sebou stráca kontrolu.)
    publikované: 20.10.2010 22:09:16 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Som ďaleko vpredu
    Laci, necitim sa ukrivdeny, ponatno? - Ja si tu (takto autenticky (aj teraz v tejto chvili) len) pisem svoju (semmelweis-orwellovsky šmrncnutu) knihu. Pre toho kto je v stave pochopit o com pojednava ten moj ŽI A NECHAJ ŽIŤ elaboratik.
    publikované: 20.10.2010 22:50:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  78. Krásne sa to zvrtlo
    Laci, možno by nepotrebovali vlastný štát, ale možnosť kočovať... možnosť zaparkovať pri nejakom meste na 2 týždne a keď nenechajú po sebe poriadok, na budúci rok nebudú vpustený ani do okresu...
    Duši cigánskej predsa nesvedčí byť niekde zavretý...

    Mito, Robertin, Laci - jeden by povedal, že by ste si mali niekde sadnúť, dobre sa "nacengať", dať si po papuli a nie tu po sebe hulákať, keď to ani nie je k téme
    publikované: 21.10.2010 08:42:39 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Patríme k druhu homo sapiens
    K teme to sice nie je ale vyskytol sa tu medziludsky konflikt. A ten sa pokusame riest kultivovane. Teda tie svoje rady si nechaj a radsej mi povedz co hovoris na ten moj ŽI A NECHAJ ŽIŤ elaboratik. Pojednava o istom psychologickom fenomene/ úkaze: 1) Priatelsky (a s humorom (nech je sranda)) sa obratis na kolektiv svojich milych kolegov lebo (v konflikte zaujmov) je priatelstvo tym co ludia chrania, 2) Preberies to so svojim kolegom (a dobrym priatelom) pretoze je dolezite aby cloveka nemali za vola, 3) Ibaze ten tvoj kolega (ktory je mimochodom podla mna aj charakternym a inak poctivym clovekom) - čuduj sa svete -, toho vola zacne robit z teba tiez, 4) Ved vytrcat zo stada bolo v kazdom case (pre teba aj pre neho) nebezpecne, 5) A v tejto vojne s napodobeninami cloveka si napokon celkom sam... Lebo - ako si myslia poniektori moji kolegovia -, ludia su kokoti a bol by na nich treba lepsi system. -- Stále mi přijde že stále nejsi schopný vyhodnotit dosah těchto omylů. :Mito
    publikované: 21.10.2010 09:16:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  80. Iviaku, víš,že máš pravdu, člověče?
    Taky mi vadí, když někdo napíše básničku a diskuze se zvrtne, že jo, jse to úžasný. Dnes jsem napekla bábovku, vrazila jsem tam šest vajec, přehršli másla..... :-))))
    S Robentinem se tžce dodržuje zásada držet se thémy. To by jsi s ním musel přestat komunikovat vůbec.
    publikované: 21.10.2010 09:19:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  81. Robertine, už nebudu nic vysvětlovat.
    Uveřejňuj na svym blogu Tvojí kniho, po částech, tak jak budeš mít následný výron, už tady bylo 986 pokračování knihy Jak jsem se nestal prezidentem,což asi nasrdilo Beliviera a našlápnul to s B.Bystricou.
    Osobně chystám mojí prvotinu Jak se stát debilem snadno a rychle ve dvaceti lekcích. Počítám, že tenhle projekt vydrží nějakejch 1893 až 2001 pokračování. Mohl by to bejt i národní rekord. Trendy jsou jednoznačně na mé straně.Čím, tím populárnější. Kdysy jsme zdrhali ze stranickejch schůzí na Jen počekáj zájčik, potom na vynikající sérii tříletou vo rodinných problémech plantážníků, rodinná sága majitelů ropných poli, to byl jednoznačně trhák.....
    No, tak se netěšte, dostanete pořádně zabrat,bude to hrozný.
    P.S. Miluju verbální spojení, dělaj to hlavně Bratislaváci: Strašně se těším,případně bylo to brutálně nádherný.
    Učím se rzchle. Bude to brutálně úžasný.
    publikované: 21.10.2010 09:32:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  82. Iviak
    Plne s Tebou súhlasím, ale, čo narobíš, keď Robo nie a nie prestať.

    Laco
    publikované: 21.10.2010 09:33:14 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Robo
    Keď tu knihu dopíšeš, tak si ju veľmi rád prečítam.

    Laco
    publikované: 21.10.2010 09:35:39 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Oznam pre pribrzdeného gumáka
    Mitko, tak sa mi vidi ze si zrejme nezaregistroval moju reakciu na Iviakov komentar.
    publikované: 21.10.2010 09:45:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  85. Na zamyslenie 2
    Laci, co je pre nas dolezitejsie, Rómsky štát ?- alebo Mitko a Petula
    publikované: 21.10.2010 09:56:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  86. Laco, spět k tématu Tvého příspěvku.
    S tím cikánským státem bych to ještě korigoval.Na Tvém místě. Voni o něj nestojej. Však už mají Rumunsko celý pro sebe.
    Iviak, evidentně znalý problematiky, tu předeslal možnost kočování.
    Maj to geneticky zakódovaný. I kolo vod žebřiňáku maj ve znaku!
    Kdyť kočujou i dneska. Vem si třeba Kanadu. Tam nesmíme.
    Vyspělé kapitalistické státy s dlouholetou tradicí demokracie, podmiňují vízum tím, že nebudeš pracovat.Na druhé straně se brání přílivu cikánských utečenců.Dyť je to kontraproduktivní. Dyť voni jsou tam de factum na studijním pobytu. Pracovat nebudou za žádných okolností. Studujou moderní siciální podpůrné programy.
    Normálně je jim třeba vyjít v ústrety, poskytnout jim z podpůrných sociálních programů grand na žebřiňák hypomobilního typu a fertig. Prospěje to jim, prospěje to regionům, rozhýbe ekonomickou úspěšnost místních, drobných řemeslníků, kolářů,chovatelů koní, tkáčů. Samá pozitiva.
    Jinak, abych nebyl nazývan neznalci jako proticikánsky orientované individuum, chci uvést, že jsem kandidoval do čela Romské občansky zodpovědné iniciativy.
    Demokraticky jsem nebyl zvolen, Přeplatili je KDHáci s gulášem.
    No, ale nemám to nikomu za zlí. Jsem gádžo, nekradu, netopím parketáma, tak se není vlastně čemu divit. Dokonce mám i stejný vokna. Už tomu bude osumnáct let. Shnilý, ale původní.
    publikované: 21.10.2010 11:28:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  87. My honest feedback
    A keby si sa este naucil sposobnejsie spravat napr k takej Petule, bol by z Teba celkom slušný clovek, Mitko, ved neblazni...
    publikované: 21.10.2010 11:55:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  88. Petula, Petula, tak co nekomunikuje?
    Proč není empatická a vstřícná? Posrala to vona, né já.
    No ale, jako znak dobré vůle z mé strany, pokud se pod svým aliasem ozve, neodmítám komunikaci. Nikomu jsem jí neodmítl. Ani těm blogerům co mi chtěli useknout hlavu, zastřelit mně, ani těm, co mi napsali, že jsem hajzl, kretén, debil, retard apd.
    To jen na okraj.
    Jsme tu kvůli komunikaci v neskutečném světě, uměle či neuměle vytvořeném.Jinak by jsme tu přece nebuli. To by jsme byli debili.
    publikované: 21.10.2010 12:09:48 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  89. Superman
    Nuz nie je posrat ako posrat, ona sa len pomylila, ja jej to verim. a keby si sa Ty nedrzal svojho stihomamu jak taky debil, mohli ste si tu o Rómskom štáte nadalej krasne hrkutat a nezamiesal by som sa.
    publikované: 21.10.2010 12:32:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  90. Faktická poznámka
    V case ked som sa zamiesal - komentarom (19.10.2010 10:26) HLAVNĚ SE MĚJTE RÁDI, LIDI -, bola diskusia o Rómskom štáte ta-tam.
    publikované: 21.10.2010 13:41:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  91. O tzv.pomýlení jsem tu napsal dost.
    Tak sapomýlim a budu psát jako Petulka. No a můžeš se těšit. Uvidíme, jak se jí to bude líbit. A zrovna vo cikánský problematice, aby to bylo v souladu s thémou. Co povíš?
    publikované: 21.10.2010 13:45:37 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  92. V záujme nestrannosti
    vsak musim priznat ze keby som sa nezamiesal, mozno by ta diskusia o Rómskom štáte pokracovala dalej kedze uz Petula radsej odisla nez by sa mala nechat dalej urazat. To povím!
    publikované: 21.10.2010 14:05:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  93. Petula odišla, protože psala jako Mito! A jsem po ní vyjel, když jsem na to přišel.
    Velice snadno rozpoznávám to, co jsem nenapsal.
    Budu psát omylem jako Petula. Uvidíš!
    Jste dementi, nebo co si mám myslet.
    Že se tu bude někdo vydávat za někoho jinýho a potom, kdzž na to dotyčný přijde, napíše promiŇ? Běžte do hajzlu konspirátoři kriminálnický!
    publikované: 21.10.2010 14:11:26 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  94. a vůbec, jakým právem tu se opovažujete, v zájmu jakési vaší,
    podrazácké, krysí, kriminálnický objektivity něco vyčítat? Já píšu jako někdo jinej, debile kriminálnickej?
    Ty objektivito!
    Já Ti předvedu objektivitu, hajzlové kolemjdoucí.Hackeři vychcaný. To vám jde. Nabourat se a potom promiň. Hlavu vám ustřelím.
    publikované: 21.10.2010 14:27:51 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  95. Voni, ty svině podrazácký, nakonec chtěj,
    abych se jím vomluvil. 6e omylem psaly pod mojím jménem. Protože byli tak sjetý, že netušili jak jmenujou.
    Už toho mám tak akorát.Takovejhle šmejdů! Furt se spoléhaj na to, že slušný lidi se na ně vyserou.
    Bohužel. Půjdu jim po krku, dokud budu dejchat, chamradi, dobytkům lidskejm.
    publikované: 21.10.2010 14:31:55 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  96. Mito, nehnevaj sa,
    ale toto je fakt na lekára... mal by si sa jej ospravedlniť, aj keď je to už asi jedno, lebo sa tu už asi neukáže...

    Robertin:
    tá tvoja kniha... mno veľa slov ktoré niečo znamenajú sami o sebe, ale dokopy nedávajú zmysel

    Laci: už tu nebudem nič komentovať
    publikované: 21.10.2010 15:09:21 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Iviak, tak já sa mám ospravedlnit někomu, kdo neví jak se jmenuje?
    To myslíš úplně vážně? Jsi sjetej, nebo blbej?
    publikované: 21.10.2010 15:44:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  98. A ještě, Iviaku, můžeš komentovat kde chceš,
    můj blog je Ti k dispozici, protože ho snadno najdeš, když nebudeš kolemjdoucí neautorizovanej línej Iviak, můžež bejt klidně Božena Němcová. Dáme řeč. Ale jestli budeš někde jako Mito, tak Ti půjdu po krku.
    publikované: 21.10.2010 15:49:53 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  99. Miťov konkurent
    nazdar Iviak, respektujem Tvoje rozhodnutie ze tu nebudes uz nic komentovat, dobre. Dufam vsak ze sem este nakuknes a precitas si tuto moju ziadost:

    Zaujimalo by ma konkretne ktore slova dokopy si to mal na mysli? Istotne najdes take napr aj v mojom liste Mitovi - http://robentin.blog.sk/detail-uz-je-to-za-mnou---som-daleko-vpredu.html?a=9910dc9bfd4072b545ce7d91df920ccf -, ktory je tiez sucastou tejto mojej (semmelweis-orwellovsky šmrncnutej) knihy. Bol by som Ti vdacny keby si si dal tu namahu a prilozil tam svoj komentar k danej veci. Vopred Ti velmi pekne dakujem. Budem sa tesit. caf :)
    publikované: 21.10.2010 16:17:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  100. No už je dobře, už má Iviaka!
    Jsem to tušil,jsem to předvídal, jsem to věděl, že k tomu jednou musí dojít. ještě dořešit Petulu a je to v cajku!!!
    publikované: 21.10.2010 17:13:06 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  101. Kamarát do dažďa
    Este mi nic nenapisal, dufam vsak ze sa zlutuje... Mitko, aj Ty si moj, neboj :) pokecame este: preberieme spolu ten Tvoj (20.10.2010 09:25) NIKOHO NEJDU LYNČOVAT komentar. chces?
    publikované: 21.10.2010 18:53:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  102. Miťo
    S tou Kanadou si to dobre naznačil, no kanadská vláda rýchlo pochopila, že oni ju tam prišli iba vyžierať, ale keby si oni sami vytvorili svoj "štát", tak by žili iba z toho, čo by si sami vyrobili. (Viem je to podané príliš jednoducho, ale niečo s nimi už robiť treba, lebo čím viac sa to bude odkladať, tak to bude len a len horšie.

    Laco
    publikované: 21.10.2010 21:19:23 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Laco, prosím Tě pekně, je potřebné se vcítit.
    To úředníci neuměj, nic je k tomu nenutí.
    Jednoduše je potřeba se smířit s poznáním, že většina cikánů nikdy nebude pracovat.
    Kočování je spůsob jak odrbat gádžov, ukradnout slepici, vyrabovat krčmu.
    Nemaj problém vtrhnout do obchodu a rabovat do stopadesáti eur denně, protože to je pouze přestupek a jsou hladový!
    No tak to dělejme i my. Sypte bordel z vokna, zásadně neplaťte odvoz smeti, nechme si vypnout elektriku, plyn, vodu a z EU dostaneme grand , bude nám všem daleko lépe.Hlavně je potřebné so nastudovat nároky.
    publikované: 22.10.2010 07:50:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  104. Robentine, moje komentáře jsem ochotný dovysvětlit komukoliv.
    Ale nechoď na mně s A/ VII/ 9.6., bod 198/294,pargraf 989. Seru na to!
    publikované: 22.10.2010 07:53:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  105. Miťo
    Máš vo všetkom pravdu, no čo narobíš, keď holubičí národ je schopný všetko toto tolerovať.

    Laco
    publikované: 22.10.2010 08:11:41 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Protože jsme blbí a neumíme žít bez peněz!
    A hlavně, stydíme se jítna úřady a vynydat jim tam, že nás diskriminují.
    Svého času jsem byl v jednom bankovním domě, chtěl jsem auto, no a přede mnou byli tři lidi s diskriminované menšiny žádat o půjčku na nový rodinný domek.
    A úřednice vhlédla a říká, ale paní Oláhová, dyť jste dostala před dvěma roky novej byt!
    A Oláhová na to, že cosi myslí, ten už je dááávno vybydlenej!
    Tak jsem se sebral a šel do hajzlu, abych neokrádal pronásledovanou menšinu.
    publikované: 22.10.2010 09:20:15 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  107. Jdi do hajzlu
    Mitko, ako lepsie Ti mozem naznacit ktory komentar to chcem s Tebou prebrat ak Ti ho nemozem presne identifikovat, co Ti ho mam sem prekopirovat? - To snad nemyslis vazne...
    publikované: 22.10.2010 11:50:35 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  108. Však půjdu, jsme na Lacovom blogu.
    Stačí říct a nevotravovat lidi s Tvojím Lcmg a PMS . Anonymním hodnocením který jsi se snažil manipulovat.
    A ještě něco Ti povím, s Tvojí povahou úzkoprsého, sběrače, tříditele a nositele všech atributů votravnýho blbce, bych Tě vyrazil vo dva roky dřív!Nejmíň, pokud Tě tam tak dlouho trpšli.
    Buď rád, že jsi vůbec.
    publikované: 22.10.2010 12:05:08 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  109. To bol chyták :)
    ale Mitko, co takeho som zase povedal ze ma zase posielas do hajzlu? - Teba asi urazil nazov toho mojho komentara, pravdu mam? - No tak sa na mna nehnevaj a normalne mi odpovedz ako lepsie Ti mozem naznacit ktory komentar to chcem s Tebou prebrat ak Ti ho nemozem presne identifikovat, co Ti ho mam sem prekopirovat?
    publikované: 22.10.2010 14:38:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  110. Hlavně nic nekopíruj, Robentine!
    Zhroutí se systém. Máš toho hrozně moc perfektně zatříděnýho, ale moc. Spoustu. Já to nechci číst, nikdo to nechce číst, jsme tu na návštěvě, nekopíruj sem nic!
    Jednou byl na blogu jeden pako, co kopíroval šedesát stran svých komentářů a odpovědí, omylem neautorizován, roztržitej, asi matka vod dětí.
    Poslal jsem ho do onej , a podařilo se. Už nevotravuje.
    publikované: 22.10.2010 15:03:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  111. Som popredu
    neboj Mitko, nemal som to v umysle. My totiz ten NIKOHO NEJDU LYNČOVAT komentar uz preberame na Tvojom blogu, :) nevsimol si si to?
    publikované: 22.10.2010 15:19:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  112. Hele, s těmadle IQ testama běž do hajzlu, Ty přivýrobce.
    Já vím, že mám stošedesát sedum a stačí mi to na celej život. Protože, kdybych byl kretén, tak si ten Tvůj IQ test zrobím.
    Velice dobře víš, čím Tvoje IQ testy končí, Ty propagátore naší krajiny.Táhni do hajzlu testovat národy
    publikované: 22.10.2010 19:39:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  113. Miťo
    Touto vetou si prakticky všetko povedal: "A hlavně, stydíme se jít na úřady a vynadat jim tam, že nás diskriminují".
    Lebo naozaj by stačilo aby národ iba raz dal masovo a zreteľne najavo, že už toto nemienime tolerovať, tak by vláda a parlament museli v tejto veci konať, ale keď veľmi dobre vedia, že k tomu sotva niekedy na Slovensku dôjde, tak to majú všetci na háku.

    Laco
    publikované: 22.10.2010 21:41:57 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Mito,
    stosestdesiatsedem...ufff..to jazdis prils rychlo..pozor na zakruta! ;-))
    publikované: 22.10.2010 23:16:04 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Laco, Jajajko,
    Laco, jsme skrátka stejná krevní skupina. Neber to jako urážku.
    Jajajkoooo, to si myslíš, že bych se jen tak poflakoval stoosumašedesátkou? Dyť bych usnul, případně zadřel motor. Motor, pokud nemá točky, nemaže.
    Takže, na dovysvětlení, moje dělo, po mírných úpravách a vyladění, dává dvěstědeset. Jezdím na tři čtvrtiny otáček, ekonomicky. Tak asi tak.V zatáčkách sedí, protože má pořádnej podvozek, rozčapenej, široký gumy a pěkný tlumiče.
    Tak asi tak.K věci předmětné. Zanech obav děvče:-)))))
    publikované: 23.10.2010 09:19:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  116. A zapomněl jsem na sníženej podvozek.
    Je to o světlý výšce, ale má to i určitý navýhody. Trefíš i myš. Takže voči na šťopkách a uhejbat, nebrzdit. A jedéééém:-)))))Šlápni na to dědku!!!!
    publikované: 23.10.2010 09:23:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  117. Miťo
    No skúsil som to na diaľnici na mojej trojvalcovej Fábii, ale niet sa čím chváliť: maximum mi dalo 165 km/hod. Ale to som iba raz (aj to na krátku chvíľu) porušil predpisy, lebo som bol skutočne zvedavý koľko to dá?

    A tých myší aj tak nie škoda, takže čím viac ich skántriš, tak tým lepšie urobiš pre národné hospodárstvo. :) :) :)

    Laco
    publikované: 23.10.2010 09:45:18 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Laco, já se musím přiznat. Já se jim vyhejbám.
    Jednak s přesvědčení,dyť já nešlápnu ani na brabece, když ho vidím, šlápneš na tvora božího ,kterej usilovně nese sám mšici pro všechny do brabeniště? No nešlápneš, jako slušnej pán tvorstva.
    Druhá věc je ta, v zájmu objektivity, že to s tím snížením podvozku vzali až moc provesionálně. Přední spojler za 3OO, vejfuk 1200, jedno s druhým:-)))))
    publikované: 23.10.2010 10:03:54 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  119. Miťo
    Mal by si napísať nejakú komédiu, lebo sa pri Tvojich komentároch vždy veľmi dobre zasmejem a pobavím. :-)

    Laco
    publikované: 23.10.2010 10:13:36 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. A mám i průkazně dostačující příhodu na doplnění předešlého tvrzení.
    Jel jsem do práce, Do NMV po starý cestě,po tzv. cestě první třídy, dálniční známky nekupuju, protože na dálnici mne to nebaví, mírně pod stošedesát. Za mne se přidal závodnický típek na felícii.
    Jedeme si jedeme, pravda je, že když ho pochytila závodnická vášeň, tak jsem Cliince trošku přidal, no ale o tom potom. Asi tak v nedokonalé stosedumdesátce, z ničeho nic, z kukuřičnýho pole vlčák. Čti NO.
    Jinak v takových případech zásadně nebrzdím je to moc nebezpečný, zde věda, že by mne to přišlo na minimálně třitisíce eráchů, bliknul jsem brzdovkáma aby se závodník za mnou leknul,dělám to i v Praze, když potřebuju vodbočit do pruhu do Holešovic, a vykonal předepsaný manévr před překážkou. Pes to přežil díky mé obezřetnosti, závodník si udělal na rukách uzel a přesta závodit a já, jsem byl v práci vo třicetři minut dřív a moh si dát před šichtou kafe i s cigárem.
    Takže všecko pro všecky dobře dopadlo. Díky mojí předvídavosti a návykům:-))))
    publikované: 23.10.2010 10:18:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  121. Laco, až budeš skoušet, měj na paměti,
    že chyba tachometru, podle typu činí v průměru deset procent v neprospěch závodníka. A policajtů, to je pravda.
    Přeji Ti, aby si to nadupal aspoň do dvoustovky. Však si vem, jsou eroplány se vzletovou rychlosti stodevadesát! Tak se včas uvědom, chlape. Chce to dobrý spojlery, aby jsi nám neuletěl:-)))
    publikované: 23.10.2010 10:22:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  122. Miťo
    A to ten pretekár sa odvtedy tak zľakol, že prestal pretekať, keď píšeš, že si na rukách urobil uzol?

    K tej rýchlosti: predstava, že pôjdem 200vkou je síce pekná, ale ja stále myslím aj na to, čo sa môže v takej rýchlosti stať, takže mne to vôbec nechýba. 13.1.2010 som robil kotrmelce ani nie pri 80tke, takže mi to bohato stačí až do konca života. Preto, keď niekam idem autom na dlhšiu cestu, tak radšej vyrazím aj o dve hodiny skôr, aby som sa nemusel nikam ponáhľať.

    Laco
    publikované: 23.10.2010 10:58:49 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. Nápad
    To nie je zlý nápad, aby mali svoj vlastný kraj. Nechcem nikoho uraziť, ale oni sú doslova po celom svete strčení...aaaaaa ja to už ani nekomentujem, vždy ke´d dôjde na túto tému, tak mi dochádzajú všetky nervy.................
    publikované: 23.10.2010 12:17:33 | autor: Bronislava Choquette (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Miťo
    Bronislava, je nás mnoho, čo nám dochádzajú nervy pri takejto téme, ale bolo by skutočne načase aby národ dal jasne a zreteľne najavo našim politikom, že už je najvyšší čas tento problém vážne riešiť.

    Laco
    publikované: 23.10.2010 12:26:41 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Bronislava a Miťo
    Ospravedlňujem sa za chybu. Tak často som tu odpovedal Miťovi, že som automaticky namiesto Bronislavi napísal Miťo.

    Laco
    publikované: 23.10.2010 12:29:05 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Mně to nevadí.
    Není to vo rychlosti, je to votom, kolik sneseš. Jarda se mnou praštil na trávu vedle ranveje ve dvěstědevadát.Už i zátka vod paliva byla suchá, ten eroplán by už nepodpálil ani Taliban.V pohodě, sednul jako s plachťákem, jen to trošku drncalo, to pravda. Ale to není důležitý. Důležitý je to, že Jarda byl pilotní eso Českolsovenské lidové armády a Protivzdušné obrany státu zvlášť.Nervy jako kotevní řetězy. Ruce se mu netřásly ani když tři dni zcela abstinoval.
    Kotrmelce se mnou dělal běžně, nejdřív na skoušku, jestli se pobliju, potom z legrace, když jsme dělali nad letištěm parádičky pro lidičky:-)))
    Za to nestyď to se stává denně.
    Dost záleží vod toho, udržet hlavu proti směru otáček a rovnat, rovnat a rovnat. Nikdy né brzdy. Nohu s plynu a spojka, a hlavně volant. Ale musíš ho správně držet. N´, že za deset dvě, ale třičtvtě na tři, rozumíš? To je základ.Doprava doleva, doprava doleva a nikdy se Ti ruce nezamotaj. Udržíš to na cestě a nepujdeš na střechu.
    Skus si to:-))))))
    publikované: 23.10.2010 14:02:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  127. Mito?!
    tu je ten zarumenely smajlik...;))..sice som technicky zaostala popravde ale po technickej stranke to vyzera ovladane donca aj so zakrutou ..:O
    PS: si ty ale vyfuk, vlastne vykuk :D :P
    publikované: 23.10.2010 14:02:35 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Jajakooo, svezu Tě!!!
    Je to jedna devina détíčko, váží to do osmistovky, hele kopec nekopec, bavoráka šmrcnem tak, že z teho bude mít noční můry:-)))
    Jeden Němec mně na Devíti křížích, to je za Brnem, von mne totiž obtěžoval pomalou jízdou v dešti a následnou myškou, bezdůvodnou, protože nikdo nejel víc jak vosumdesát.Tak jsem ho vyškolil v jízdě v hustém dešti.
    No avon, německy, že co v tom máte, pro bohaživího. Chtěl to měnit za CLK Meďáka. Ani náhodou bratře Germáne.
    publikované: 23.10.2010 14:10:30 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  129. Miťo
    Tebe sa to dobre píše ako zachovať duchaprítomnosť, lenže ja som prešiel 190 kilometrov po suchej ceste a keď som vyšiel na malý kopček, tak som sa na ňom ocitol na ľade ako na klzisku. Skade som mohol tušiť, že tam bude ľad? Začalo ma po ubraní plynu nosiť po celej ceste a bol by som to ustál, ale oproti išiel tiež osobák a keď som videl, že ma to nesie rovno naňho, tak som už musel šliapnuť na brzdu, či som chcel, alebo nie. Toto aspoň zabránilo našej zrážke, ale mňa to hodilo tesne pred nim do priekopy, no a tam už boli kotrmelce.

    Laco
    publikované: 23.10.2010 17:20:41 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. Laco, vím, že asi nemáš palubní počítač s měřičem venkovní teploty.
    Hele, je to jednoduchý.Na kopečcích, kde nejvíc fouká , na mostech,furt musíš koukat, kde je nafoukaný listí, kde teče voda pramenitá přes vozovku,voči lesní zvěře, vyděšený a dezorientovaný, vidíš na dvěstě metrů, když drandíš skrz les, tak musíš koukat!
    Stane se no. MNě se to eště nestalo a to jezdím poměrně svižně.
    Hele, kdž tam máš naplátnuto stodevadesát nahoru do Handlový,vod Žiaru, tak musíš koukat, jinak se to nedá.
    Nebo ject čtyřicítkou a počkat až Tě vytlačí ze silnice nějakej zběsilec, co Te, původně chtěl předjet.Osobně bliknu, když předjíždím. Ale není to povinný.
    Aspoň se nelekne.
    Ale aspoň máš skušennost a před kopečkem budeš koukat, kde nepůjdeš na záda. Říká se tomu předvídání únikový trasy.
    Viděl jsi někdy dva tahače, jak se v mírném stoupání předjížděj? Jeden čtyřicet, druhej padesát, a Ty proti nim s našlápnutou stoosumdesátkou? Je to síla, ale uhnout musíš Ty, voni to nedokážou.Vo tom to je. Vědět, co mě může čekat.A co udělám.
    Osobně si hlídám stromy u cesty.Jsou moc nepříjemný.
    publikované: 23.10.2010 17:41:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  131. Mito, zvezies?!
    tuudle...ma od malicka ucili ze so ziadnym cudzim ujom do auta nemam sadat co ako by sa ponukal :P:D
    publikované: 23.10.2010 19:35:12 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Tak cudzí ujo som, ponúkam sa, ale...
    mala by si vedieť, že som eště žiadnej kočke neublížil. Minule na Buchlove zastaněm na cigáro jednu kofču, taková , no do pětadvaceti, že jestli bych jí nevzal do Humpollce. Já, že jasně ale jenom projíždím, jedu za rodičema, voni jsou už sice dlouho mrtví, ale jedu. Vona, že dobře. Narvala mi do přehrávače nějaký zhulený cdéčko, obyčejně poslouchám Divokýho Billa, byla to síla, byl tam i Míla, nebo něco vod Kabátů, nebo tak, a vona do teho mi začala vo svých výletech, že furt jen vo sexu.
    Tak se mnou Ti to nehrozí.
    Ale když nechceš, tak nechceš. Nechceš vidět potupenýho Němčoura na CLKáčku? Neuvidíš.
    Tvajó dělo, děvuška!!!
    Ahoj a neber to osobně. Jen jsem si pomyslel, že by jsi mohla zažít opravdovskej adrenalín.
    publikované: 23.10.2010 20:39:54 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  133. Mito, ale
    si mi .:( ale adrenalin by sa zisiel ,heh..ale musel bys jazdit pomalu , pri tom vypravat, pretoze tvoje vypravani je hezci adrenalin nez jazdy..
    PS:A furt o sexu?! Nebojsa! Ti to taky nehrozi. Ten je pro kocky. Ja som caja! a fajnovo dozrievam, takymi vecami si predsa nezkazim krasny zrely charakter :DD
    publikované: 23.10.2010 21:52:16 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. Jajajkoooo, co je caja???
    Moc při šoférování nemluvím, to je pravda.Neboť, jak jsem již někde uvedl, jezdím poměrně svižně a jsem soustředěnej. Kdyby něco kleklo a nastalo by peklo.
    Jarda z Líní taky moc nemluvil, to je pilotní eso. Jsem se to vod něj. Von mně vozil na spárce léta.
    Jsi jedna s prvních, která tvrdí, že moje vyprávání je hezčí než spůsob jízdy. To mně zajímá.
    Nemusím jezdit nutně rychle. Třeba dálnice mě vůbec neberou.Nejraději jezdím přes Čertovici, Šturec, Handlovskej kopec je taky dobrej, ale spíš pro začátečníky.Ale je to rozptýlení, to je pravda. Neměla by jsi usnout za volantem:-))
    A Ty nemáš řidičák?
    Jak nejrychlejc si se vezla?
    Já osumset padesát. Ale to bylo na Albatrosu. To je lítadlo.
    publikované: 24.10.2010 09:44:17 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  135. Krásne sa to zvrtlo (2)
    Vážení, vidim ze ma vobec nepotrebujete k tomu aby ste nehovorili k teme, :) takze sorry Laci... - pozri svoj (21.10.2010 09:35) komentar -, Laskavo na mna nevyhovaraj!
    publikované: 25.10.2010 00:15:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  136. Robo
    Dúfam, že to nechceš zvaliť na mňa, že mojou vinou sa to zvrtlo od témy.

    A tým mojim komentárom som to myslel skutočne vážne, veď si sa zmienil, že píšeš knihu.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 05:57:16 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Malá výmena názorov
    ale nie Laci, to nie vdaka Tebe ste tu zacali tliachat o rychlej jazde autom, to je evidentne, :) ale zapojil si sa... takze isty podiel viny na tom mas. A moja kniha pojednava o zvratoch aky si tu teraz predviedol: to ze ste odbocili od temy, podla Teba som na vine vazne ja?
    publikované: 25.10.2010 09:54:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  138. Robo
    Vôbec nie si Ty na vine, lebo ak ma pamäť neklame, tak Ty si sa do diskusie zapojil až oveľa - oveľa neskôr.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 10:05:43 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. Memorandum
    Do diskusie o rychlej jazde autom som sa nezapojil vobec.
    publikované: 25.10.2010 11:34:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  140. no tak sa vyjadrim
    Nie som rasista a dokonca nemam moc v laske ani Sarkozyho, no tento jeho krok sa mi velmi paci! Mali by to zaviest aj u nas - tu likvidaciu nelegalnych romskych (ale aj neromskych, hm ale take asi ani niesu) osad.
    publikované: 25.10.2010 13:42:23 | autor: meldo (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. chyba
    Ked pisem komentar a mam vypocitat tu nelahku matematicku ulohu, tak to co pisem takmer vobec nevidim. tolko postreh.
    publikované: 25.10.2010 13:43:20 | autor: meldo (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. Robo
    Veď práve preto. Poznáš Miťa, on chce aj trochu pošpásovať a preto sa často odkloní od témy, ale mne osobne to vôbec nevadí.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 13:54:34 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. meldo
    Najsmutnejšie na tom je to, že akonáhle niektorý človek napíše, že nie je rasista, tak práve o to viac ho podozrievajú z toho, že tým rasistom je.

    Ja verím, že to raz dôjde aj tým, čo ich obhajujú, že toto, čo oni stvárajú, že to sa už nedá tolerovať, no kým k tomu u nich dôjde, tak potom to už môže byť veľmi neskoro.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 14:02:19 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. Devízou každého pedagoga, je umět odlehčit thému,
    Získat si pozornost auditoria.
    Tolik na margo věci předmětné pro Roba.
    Takže to s tou svižnou jízdou nebylo tím, že jsem dementní.
    publikované: 25.10.2010 14:04:06 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  145. Devízou každého pedagoga, je umět odlehčit thému,
    Získat si pozornost auditoria.
    Tolik na margo věci předmětné pro Roba.
    Takže to s tou svižnou jízdou nebylo tím, že jsem dementní.
    publikované: 25.10.2010 14:04:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  146. A je to tu duplovaně ale já za to fakt nemůžu.
    Už jsem někde psal, že rok dejdala MB mojí fotku, tak jsem jí jí poslal. Prosímvás pěkně, až z Kanady mi psali, že ať se na to vyseru, že nemůžou majlůvat:-))))
    To jsem celej já.
    Řeknu Jardovi z Líní nad Pardubicema,aŤ udělá nějakou parádu, aby věděli, že jedem domů, a von takovej průser spůsobí, že startovali PVOSáci , vono to mělo bejt jako cvičný rozbombardování letiště, to jo, to bych lhal. Říkám mu do IK, že Jardo máme na třech hodinách dva migáče jdou po nás jako supi,, vem to nahoru, nakopni to aspoň do osumdesátky a brzdi vocasem. No i tak se stalo. Než se votočili nad Sliačí, tak jsme byli s Jardou v teplíčku, domičkáj.
    No jasně že bylo vytěžování, ale tvrzení proti tvrzení. Já si pamatuju jenom to, že let probíhal bez mimořádných událostí v souladu s letovým plánem:-))))
    publikované: 25.10.2010 14:15:50 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  147. Miťo
    Mňa dupľa nikdy nevytočila, práve naopak, keď bol chutný obed, tak som sa dupli stále potešil. :-)

    Laco
    publikované: 25.10.2010 15:20:58 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. Na Uničovský padesátce dávali na voběd svíčkovou.
    Kdo stihnul, no. My jsme si ze Surákem, to byl kolega z ročníku, von je teď docent nebo co, šli přidat. A pani kuchařka nám seriozně, že maso vám dávám naposled, chalani!
    A Suráka napadlo, že tím pádem, se tu otevírá široké pole soutěživosti, kdo sní víc knedlíků.
    Je vyhrál von,bylo to sice na těsnotku, ale vyhrál, to je pravda. Von šedesát, já padesát pět. No co už naděláš. Potřásli jsme si rukou, personál zavřel vyžranou kuchyň a co, né? Všobecná pohoda.
    publikované: 25.10.2010 15:47:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  149. Miťo
    Ale teraz na vážnu tému: Bol to Harabin, čo roztrieskal sekerou dvere na kancelárii súdu, alebo nie?

    Laco
    publikované: 25.10.2010 15:59:42 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. Názor
    Laci, tento Tvoj (25.10.2010 15:20) komentar mi taktrochu zavanal pochlebnictvom.
    publikované: 25.10.2010 16:03:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  151. Hele dveře jsem vykopnul nejednou.
    Kukli kuk, nikdo ani muk!
    To jsem si, prosímtě pěkně vobjednal dvě pevný linky. zdánlivě jednoduchá spojařská operace.Jedna do Moskvy, druhá k nadřízenému velitelství. Zadrátovali mne tak, že jsem nemohl otevřít dveře, musel řešit dilemá. Buď přes balkon, bylo to dost vysoko, nebo jako řádný občan dveřma. Jinak to nemohlo dopadnout. Ale jsem vykýval se spojovacím náčelníke. Bydlel ve věži a nemoh se dostat do kanceláře. Přes hospodářskej den jsem mu tam nechal nanosit všechen spojovací bordel, co jsem našel roztroušen a neevidován.
    publikované: 25.10.2010 16:12:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  152. Robo
    Nebudeš mi veriť, ale presne takúto reakciu som od Teba očakával.

    Vieš, čo mal by si sa skutočne prejsť po zdravom vzduchu, lebo pri Tebe sa nedá ani trochu zažartovať.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 16:13:18 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Miťo
    Pekne si to opísal, ale žiaľ na moju otázku si mi neodpovedal.

    Laco
    publikované: 25.10.2010 16:16:52 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. Petula, potom Iviak, a teraz tiez ja
    dobre Laci, beztak mam toho Mitovho tliachania - pozri aj jeho "duchapritomnu" reakciu na moj (22.10.2010 11:50) JDI DO HAJZLU komentar -, uz plnu hlavu, dovidenia.
    publikované: 25.10.2010 16:56:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  155. Laco, já fakt nevím, jestli to byl Harabin.
    Možná si zapomněl klíče nebo co. Nevím. Jsem byl na soudě jenom jednou.
    Sice dvakrát, abych nelhal.Ale po druhý to bylo víceméně trapný. Manželka mi nachystala nóbl voblečení, jinak nosím trička z Baumaxu a značkový rifle, vydržej.
    A tam jsem si hodinu poseděl a pak mi nějaká administrativní pracovnice přišla sdělit, že ve věci rozvodu s KN se nekoná, neboť navrhovatelka návrh spět vzala.No, já jsem myslel že vyvraždím celej soud, ale jsem se sklidnil. Jsem na to nacvičenej.
    Příjdu domů a reku, smířlivě, to si mi nemohla říct rovnou, ty krávo, že tam jdu na hovno?
    publikované: 25.10.2010 17:04:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  156. Miťo
    Závidím Ti. Chcel by som mať Tvoju pamäť. (Lebo niekedy ani neviem, čo som robil pred týždňom.)

    Laco
    publikované: 25.10.2010 21:09:13 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. Laco, je to jednoduchá pomôcka pro uchování paměti.
    Co se mi líbí, to si pamatuju na furt. Jako kosatka.Tý když ublížíš, nebo mláděti, ta si na Tebe počká u břehu i deset let!
    publikované: 25.10.2010 21:18:41 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  158. Miťo
    Tak to ja som kosatku predbehol, lebo mne tí, čo mi ublížili, tak tých si budem pamätať do smrti. :-)

    Laco
    publikované: 26.10.2010 05:31:44 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. Laco, Orcinus orca, nemýlím li se, čili kosatka dravá,
    dožívá se spravidla 50 a více let. U samic zaznamenáváme dožití až 85 let. Na člověka spravidla neútočí. Po zjištění omylu v ataku lidské bytosti okamžitě ustanou. Tím se liší, ač nejobávanější predátoři z čeledi delfínovitých, od pittbulteriéra:-))))
    Přeji Ti delší život jako samici kosaty a paměť nechť Ti slouží stejně dobře.
    publikované: 26.10.2010 06:59:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  160. Miťo
    S takýmto prianím sa pripájam aj ja: Nápodobne. :)

    Laco
    publikované: 26.10.2010 08:12:37 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. Laco, jseš úžasnej!!
    Chystám se do Austrálie, nezaplatím třikrát nájem, a jsem nad Bejrútem. Zbytek doplavu. No co už,tak doufám, že si mne nějakej samec nesplete.
    Na žraloci kašku, těch se bojej jen američani a austrálčani. Mám tam rodinu. Strejda taky Miloslav.Na ženský vod mala.Von chtěl původně do Canadien, jenže se to v Rakousích nějak zvrtlo.No co už, že? Už nic, tož slez, jak říkávají Moraváčky:-)))
    publikované: 26.10.2010 08:27:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  162. Miťo
    Keď si spomenul Austráliu, tak ma napadlo, že som pred pár rokmi túžil, že sa vyberiem bicyklom okolo sveta. No to by sme museli byť dvaja (myslím tým aj moju polovičku), ale tú by som bicyklom nevytiahol ani do najbližšieho mesta a nie na niečo, ako také velikánske podujatie.

    Laco
    publikované: 26.10.2010 08:40:50 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. Laco, Ty by jsi chtěl na kole do Austrálie?
    To je bombovej nápad!A já že plavat! No, ale
    publikované: 26.10.2010 11:24:15 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  164. Miťo
    Veď ma nechytaj za slovíčka. samozrejme, že cez more by som sa musel preplaviť. :-)

    Laco
    publikované: 26.10.2010 16:33:42 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. :-))))
    Laco, to víš, že vím, že kolem světa se dá jenom letět.
    publikované: 26.10.2010 16:53:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  166. Miťo
    Na metle? :)))))

    Laco
    publikované: 26.10.2010 20:00:36 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. Laco, s výmetem mám dosti bohaté skušennosti:-)))))
    Teda né ve smyslu uklízení. Ja mám biodomácnost. Pavouci jsou tu jako v Ráji.
    Nic živýho nezabiju, pokud nemám hlad. I švábi se nacvičili a nelezou po mně. Vona to fauna nějak cejtí, že su ochranář. Neměl jsem jediný klíště, komáři mně necucaj, asi cejtěj, že by do hodiny zdechly,skrátka idyla.
    publikované: 26.10.2010 20:20:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  168. Jsem vlezlej
    to len Laco je asi taky sprosty ze Ti zobe z ruky...

    a Ty Laci, ak si chces precitat nieco z mojej knihy, zacni s tym (20.10.2010 19:28) ŽI A NECHAJ ŽIŤ komentarom, hlavne artikulu D. Pravda oci kole -: tiez si schopny z cloveka (za {25.10.2010 16:03} NÁZOR ktory Ti nevonia) spravit vola (pri ktorom sa nedá {25.10.2010 16:13} ani trochu zažartovať (a tak by mal odist aby Vam svojimi protistranickymi recami nekazil atmosferu (plnu daromneho nadavania (na {20.10.2010 09:25} systemove omyly)))).
    publikované: 28.10.2010 14:02:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  169. Robo
    Prečo mi vôbec píšeš aby som čítal niečo Tvoje, keď píšeš, že som asi sprostý. Takže aspoň vieš prečo Tvoje veci nečítam, lebo by som bol sprostý.

    Laco
    publikované: 28.10.2010 14:59:48 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. Laco, dobrý koment!
    Co dobrý, výborný, dyť z jeho VII/198.28.b bych scvoknul i já. A že su už starej cvok.
    publikované: 28.10.2010 15:05:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  171. Urazená ješitnosť
    Mitko, domnievam sa ze dotycnemu v tom mojom "vlezlom" komentari nevadia ani tak tie moje VII/198.28.b ako to ze som si nahlas vsimol ze Ti zobe z ruky.

    Laci, ze mam pravdu, zasiahlo Ta to a (v rozpore s tym co si tu poznamenal dna 21.10.2010 o 09:35 hodine) mi vlastne vravis ze len sprosty by mohol citat moju knihu.
    publikované: 28.10.2010 16:17:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  172. Holubica mieru
    Laci, ved pochop, tu vetu: len Ty si asi taky sprosty lebo pre tu faunu (co ma doma) je on hnus!
    publikované: 28.10.2010 18:09:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  173. Robentine, to není žádnej hnus.
    To je biodomácnost. Že na Tebe pošlu grínpísáky:-)))))
    publikované: 28.10.2010 18:40:53 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  174. Diskusná atmosféra
    Peknu biodomacnost si tu predviedol s Petulou a potom s Iviakom, len co je pravda, to len ja som asi taky sprosty ze sa snazim s Tebou este komnunikovat. Laca si uz spracoval, srandovanie sa cochvila aj pre neho stane {20.10.2010 12:12} sposobom sebazachovy lebo medzi blbcami sa inak prezit asi neda!
    publikované: 31.10.2010 14:06:10 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  175. Robentine, nikoho nespracovávám,
    ani nemanipuluju. Kdo nechce, komu vadím, nemusí se mnou komunikovat. Je to, vcelku jednoduchý, co říkáš.
    Když si najdu nějakou hloupost, tak jí vyženu do krajnosti a udělám z teho mimořádnou událost. Jinej nebudu. A, že si ze všeho dělám srandu?
    Jinej už nebudu.
    A, že mám hraniční názory na vyspělý prvobytně vyspělý kapitalismus pro zloděje a nehanebníky na slovenský spůsob. Na to mám kapitalisticky zaručený právo.
    Chystám se do Green Landu, když už můžem cestovat, kam se nám zachce. Všichni jezděj do Karibiku a na pyramídy, já pojedu do Grónska. Mám našetříno z důchodu, tak co si to mám vzít do hrobu, nebo co?
    publikované: 04.11.2010 09:20:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014