Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo si ľudia vymýšľajú?

Keď raz začne niekto klebetiť, nemá to konca...

    Sedela som si len tak na nete a pisala som si s kamarátkou, ktorá býva na opačnom konci Slovenska a už dlhšiu dobu sme neboli v kontakte. Bola som prekvapená, prečo sa zrazu ozvala. Klasické úvodné otázky "Ako sa máš? , Ako žiješ? , Čo máš nové? a Ako ti to klape s frajerom?" nemohli chýbať. Bola som zvedavá, čo z nej nakoniec vylezie. Kedysi sme totižto spolu bývali a vedela som kedy nie je všetko tak, ako má byť, kedy ju niečo štve. Mali sme spoločných známych, tak som si myslela, že sa to týka niekoho z nich. Veď tak to v živote chodí, nie? Každý sa rozpráva o každom. Avšak, okrem toho, že má nové mačiatka a stále nemá chlapa som sa vlastne nič nové nedozvedela. Keď som sa už chcela rozlúčiť, konečne položila tú otázku: "Nenahnevaj sa na mňa, ale počula som, že si sa rozišla s frajerom, čo je na tom pravda?" Pravdupovediac, takúto otázku som vážne nečakala a takmer mi vyrazila dych. Nebola to pravda, ale prvé, čo ma zaujímalo bolo, kto také niečo šíri, tak som ani na tú otázku neodpovedala. To vyvolalo hneď príval ďalších otázok. Na tie som už poctivo odpovedala, ale odpoveď na moju otázku neprichádzala. Kto jej to povedal? A prečo?... Vraj sľúbila, že mi to nepovie a rýchlo sa odhlásila. O čo jej šlo? O čo šlo tomu človeku, ktorý jej to povedal? Keď sa mi s ňou nepodarilo pár dní spojiť, nechala som to tak a zabudla som na to.

    To však nebolo všetko. Prešlo pár pokojných dní a šla som s kamarátmi von. Prvé čo sa ma jeden z nich spýtal bolo, ako sa cítim, keď už som konečne bez záväzkov? ... Čo sa to so všetkými deje? Prečo by som sa zrazu mala rozchádzať s frajerom, keď nám to klape? A ešte aby to nestačilo...vraj som skončila so školou...to ma dorazilo už úplne...už len chýbalo, aby niekto zahlásil, že som tehotná. Ale ani on mi nechcel povedať od koho to má. Fakt zaujímavé.

    Po dlhom presviedčaní, že v mojom živote nedošlo k žiadnym zásadným zmenám som sa rozhodla, že bude lepšie na čas zmeniť prostredie. Bohužiaľ som človek, ktorý si všetko pripúšťa príliš k srdcu a ďalšie klebety by som už asi nezvládla s pokojnou hlavou. Človek by mal byť nad vecou a to sa musím naučiť.

    ...ale aj tak nepochopím, prečo si ľudia vymýšľajú rôzne historky o druhých.


len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Kamarádka není kamarádka
    kdyby jí byla, nikdy by se neodhlásila. Nenechala by Tě v nejistotě, pochybnostech. Prostě by to buď vše vyklopila na rovinu a nebo se Tě vůbec neptala. Třeba Ti závidí a vymyšlí si ona...
    publikované: 29.05.2008 23:47:11 | autor: potrefenahusa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Bacha na dôverné info...
    nedávno som písala, že som šťastná v robote... A ľala, už sa aj našiel dobráčisko, čo mi to patrične znechutil. (Dúfam, že iba dočasne.) Ľudia neznesú, keď je niekto šťastný, spokojný alebo nebodaj úspešný. Tak sa v tom trochu pohrab, ale nie na dlho. Niekedy aj to je zámer, odpútať od iného... hodnotnejšieho v živote alebo dumanie nad tým kto ma kedy ako a prečo ohovoril. Je to nepríjemné, viem to podľa seba, ale dá sa to prežiť. A ako ja hovorím: Dá sa na to zvyknúť. Tak "nešil"...
    publikované: 29.05.2008 23:56:32 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Sú totiž ľudia,
    čo ich to baví. Všetko ich zaujíma, do všetkého pchajú nos a kombinujú. Sú to otravní chudáci. Je jim dobre, ked môžu niekomu ublížiť. Myslím, že sú závistliví. Poznám takých, ale kašlem na nich.
    Klebetu nevysvetlíš, oni s tým rátajú, že začneš dávať vec na pravú mieru. Tvoja strata času a ich radosť.
    Najlepšie je také reči odignorovať. Mnoho šťastia :-)) Ahoj !
    publikované: 30.05.2008 00:51:38 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ...
    zrejme si budem musieť dávať naozaj väčší pozor na to, čo poviem pred inými...snáď sa naučím mlčať vtedy, keď treba...
    publikované: 30.05.2008 09:44:00 | autor: pampeliska (e-mail, web, autorizovaný)
  5. pampeliška
    poznáš tú hru na šepkanie ? prvý pošepne susedovi niečo do ucha a ten to predáva ďalej a ďalej . a nakoniec je z toho riadna somarina . takto ústnym podaním sa šíria všetky klepy , klebety a etc. pretože jedna informácia čo ako nepodstatná môže byť vysvetlená obrazne na tisíc spôsobov . o právnikoch sa vraví , že ak sa stretnú dvaja právnici hneď sú na svete tri právne názory na tú istú vec . pokiaľ Ty poznáš pravdu na reči druhých nedaj . a len sa nad nimi usmej .
    publikované: 30.05.2008 11:08:33 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014