Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Karélia 2005 - prelude

Pôvodne sme na toto leto žiadnu takúto dobrodružnú cestu neplánovali. Teda, žiadnu zahraničnú. Mali sme ísť na Východné slovensko, ale nestalo sa tak...

Naša modifíkovaná skupinka, ktorá pred rokom navštívila Korziku sa rozhodla tentokrát pre cestu na Slovensko. Ale nič nie je snáď zložitejšie, ako zladiť termíny väčšej skupiny ľudí. A tak sa náš výlet menil a skracoval a nakoniec sa presunul na bližšiu destináciu niekam v ČR. Až...

Až sme sa raz v Prahe stretli s Helou a Honzom a len tak medzi rečou nadhodili, či by sme s nimi nechceli podniknúť cestu do Karélie. Honza o Karélii (ktorú navštívil asi pred 15 rokmi stále básni) a tak nám netrvalo ani 30 minút a boli sme naladení na výlet.

Určenie termínu bolo v štvorčlennej skupine pomerne jednoduché, navyše Honza s Helou sú obaja učitelia, takže im od 1.7 začínajú prázdniny. Tak sa dátum 1.7 stal začiatkom našej cesty.

Najprv bolo nutné určiť spôsob dopravy. Okamžite som zavrhoval všetky iné typy ako letecká doprava. Predstava dvoch dní vo vlaku ma priam desila. Ukázalo sa, že lietadlom je to len o málo drahšie. Podelili sme si úlohy: Honza zostavoval plán cesty a ja som zabezpečoval dopravu. Nakoniec sa ukázalo ako najvýhodnejšie letieť s ČSA. 1.7 Praha - Petrohrad a naspäť 16.7 Helsinky - Praha.

Naplánovali sme si dva dni v Piteru a potom Vodlozerský národný park. Odtial presun do Sortavaly na Valaam a potom Fínsko. To sme už podrobne neplánovali.

Zakúpil som letenky, cena s poplatkami bola okolo 10.500 na osobu. Keďže Honza s Helou sú z Liberca, dohodli sme stretnutie až na Letisku pred odletom.

A tak sa naša cesta mohla začať.


Karélia 2005 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014