Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blink-182 Neighborhoods

   Osem rokov ubehlo od vydania posledného albumu Blink-182. Album, ktorý bol bez mena bol pokladaný za najlepší album, aký Blink-182 nahrali. Potom prišlo niečo čo žiadny fanúšik nečakal, Blink-182 si dávajú prestávku. Z prestávky sa stal rozpad skupiny... A zvyšok príbehu poznáte, ak nie tak v skratke, Mark Hoppus a Travis Barker si založili skupinu +44 ( v súčasnosti nefunguje ) a Tom DeLonge založil skupinu Angels and Airwaves ( 11.11.2011 vychádza už štvrtý  album ). V roku 2009, po slede udalsotí sa Blink-182 vrátili a dva roky po návrate vydávajú nový album, Neighborhoods. Konečne.

    Každý s napätím čakal ako budú Blink-182 znieť po 8 rokoch a množstve projektoch. Prvá pieseň, ktorou skupina poctila naše uši, bola Up all night. Pieseň fanúšikov viac vystrašila a sklamala ako naopak. Našťastie Up all night je len jedným malinkým nepodarkom, aj keď po už asi 281 vypočutí sa mi začína páčiť. Je to pravý miešanec, kúsok starých blink-182, kúsok +44, kúsok AvA a dokonca aj kúsok Box car racer.
    Dokopy 14 nových piesní. Kto čaká, že blink-182 budú hrať to čo pred ôsmimi rokmi či dokonca sa vrátia v čase ešte ďalej, zostane sklamaný. Blink-182 vyrástli, hudobne, textársky a aj po speváckej stránke. Nové piesne sú na prvé počutie iné ako predchádzajúca tvorba, ale rozhodne nie sú zlé. Po prvom vypočutí som si povedala, že Neighborhoods je výborný album, ale na svojho predchodcu mu niečo chýba. To bol môj prvý pocit. Dnes môžem povedať, že Neighborhoods je ( podľa môjho skromného názoru ) najlepším albumom blink-182. Piesne sa už neskladajú z troch akordov a aj tempo trošku opadlo, ale čo sa nezmenilo sú chytľavé refrény a melódie. Ghost on the dancefloor má úplne dokonalé intro. Snake charmer znie trošku orientálne a má jeden z najlepších refrénov blink-182 vôbec. Wishing well je podobná staršej tvorbe a popevok la dadadadadada tam pasuje riť na šerbel. This is home si zapamätáte vďaka chytľavému refrénu, Tom DeLonge si v poslednom čas obľúbil spievať štýlom a-a-aj, o-o-ou. To najlepšie prichádza nakoniec Even if she fall je mojím osobným favoritom, nič jej nechýba.
   Na albume viac dominuje Tom DeLonge, Mark Hoppus akoby bol v pozadí. Mne osobne to nevadí, ale blink-182 sa vyznačovali aj tým, že pomer piesní Tom : Mark je väčšinou 50:50, teraz má prevahu Tom. Čo ma prekvapilo sú bicie. Áno viem Travis Barker je vo svojom odbore legenda, ale na prechádzajúcich albumoch som mu nevenovala až takú pozornosť. Ale to, čo predvádza tu, je neuveriteľné. Ak by bicie nahral, ktorýkoľvek iný bubeník tak by album nebol taký skvelý.
    Šok na nás čaká aj pri čítaní textov, tie sú občas až príliš negatívne, beznádejné, smutné. Je paradoxom, že aj napriek takýmto textom vám nové piesne dodajú obrovské množstvo pozitívnej energie. Jeden príklad za všetky Natives.

   Čakanie sa oplatilo. Blink-182 prišli so skutočnou hudobnou lahôdkou. Dokázali, že ešte stále majú čo ponúknuť, že ešte stále vedia napísať kvalitnú, chytľavú pieseň. Album Neighborhoods nesklamal, práve naopak potešil a prekvapil.

 9/10

Tracklist
01. Ghost On The Dancefloor
02. Natives
03. Up All Night
04. After Midnight
05. Snake Charmer
06. Heart's All Gone Interlude
07. Heart's All Gone
08. Wishing Well
09. Kaleidoscope
10. This Is Home
11. MH 8-1.22.2011
12. Love Is Dangerous
13. Fighting The Gravity
14. Even If She Falls

 

 

 

 

 

 

 


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. Slovenčina....
    Prosím, prosím, prosím - nauč sa, kde sa píšu čiarky! Už kdekade som si to u teba všimla. "Ak by bicie nahral, ktorýkoľvek iný bubeník tak by album nebol taký skvelý." Srsly?! :X Moje Slovenské Grammar Nazi srdce plače.

    Ale súhlasím s tebou, že blink-182 majú stále čo ponúknuť.
    Tvoja recenzia na Sum 41 by sa dala napísať na 2 vety, keďže sa kvalitne opakuješ.
    Ale like za kapely, za IK. ;)
    publikované: 26.01.2015 19:06:38 | autor: Tina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014