Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krestania majú divné zásady

Majme Imrišku a Karlíka.

Imriška hovorí : "Počúvaj Karlík, nechodí XXX na prijímanie? Veď ona je rozvedená!"

Ja: "A čo keď je rozvedená, nemôže sa ísť najesť?"

Karlík na mňa pozerá vražedným hejterským pohľadom.

Zaujímavé. Keď sused ukradol Karlíkovi cibuľu, Karliík vykrikoval jak zmyslom zbavený, že by ten zlodej mal zomrieť. Všetci ostatní krestania naokolo, a že ich tam bolo, prikyvovali. Veď čo iné než smrť si zaslúži zlodej cibule. Karlík na neho cez plot kričal, že vybavi aby ho niekto dobil tak, že uz ani nebude mocť chodiť.

 

Ciže podľa krestanskej morálky je asi v pohode hovoriť o tom ako niekoho dobijete/zabijete, ale je poburujúce robiť si srandu z pojebaného prijímania.


Lakerove myšlienkove po(s)chody | stály odkaz

Komentáre

  1. Ako sa pozeráme druhých
    Synagoga je horší než bordel ... je to doupě lotrovské... Je to zločinecké zhromaždiště židů ... místo kde se scházejí úkladní vrazi Kristovi ... doupě zlodějů; dům neslavné pověsti, sídlo nepravosti... Zhýralost a opilství je postavily na roveň bujných kozlů a prasat... Neměli bychom je vůbec zdravit, natož prohodit s nimi slovo... Jsou to chlípní, chamtiví, nenasytní, podlí lupiči.

    Pravda, toto kázání pochází ze 4.století, ale je to dílo jednoho z největších světců církve, autora nejstarší liturgie a mnoha vznešených modliteb, sv Jana Zlatoústého. Nutí nás to k závěru že některé osobnosti mohou být v určitých oblastech života skutečne zbožné a univerzalistické, v jiných nesmyslne partikularistické a plné předsudků.
    - Gordon Allport
    publikované: 27.09.2011 11:18:16 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. K téme natierania trávnika na zeleno
    nazdar Lakerius, tak dajako to vyzerá že Irmuška s Karlíkem sú iba nábožní, po morálnej stránke však zlí psi. Čo ale spraviť so zlodejom (napr tej cibule), nuž nebolo by (pre všetkých) lepšie keby neexistoval taký?
    publikované: 27.09.2011 11:50:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  3. sfasafgvsdvbgs
    Nie su zli psi. Ono je to len tou dementnou vychovou cirkevnou. Od mala si k tomu vedeny, ked chodis do kostola, si automaticky lepsi nez vsetci ti co nechodia. A ked si z toho vymysleneho ucenia vezmes len to co ti vyhovuje, tak je z teba bezny krestan. A co sa zlodeja tyka, samozrejme ze by bolo lepsie aby zlodeji neboli, ale priat smrt za urkadnuty cibulu?
    publikované: 28.09.2011 19:25:37 | autor: lakeriusblog (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Si automaticky lepší...
    Neverím že toto sa v kostole vtĺka ľuďom do hlavy. Priať smrť za ukradnutú cibuľu môže iba vyšinutý človek, Lakerius, čo s takým?
    publikované: 30.09.2011 21:53:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Smrť za ukradnutú cibuľu...
    Lakerius, čo s takým? Akú lepšiu (než cirkevnú) výchovu by si teda doporučoval pre hentak vyšinutého člena ľudského stáda?
    publikované: 04.10.2011 08:23:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ateisti pravdaže nikdy nehľadia hlbšie, než len po to, čo vidieť na tom opraskanom obale
    Tieto divné zásady nie sú zásady kresťana. Z príbehu je nadovšetko jasné, že Karáliček a Imriška nie sú skutočne kresťania, teda ľudia patriaci Kristovi. Samotné kreštanstvo tieto "zásady" nehlása. Takto sa však správa väčšina ľudí, čo hovorí, že sú kresťania. Ako bolo povedané vyššie - i keď s autorom v jeho vyjadrení nesúhlasím - bolo to zlou výchovou. To, že človek chodí do kostola, väčšine ľudí udiera do hlavy a často si namýšľajú, že sú lepší než ostatný, ale to samozrejme nie je pravda. Mainidea kresťanstva je "miluj blížneho svojho, ako seba samého" - a keď takto niekto miluje druhého ako naši Imriška s Králičkom, tak ich ľutujem, lebo potom si seba vôbec nevážia.
    V príbehu sa len jasne ukazuje podobenstvo o brvne v oku - najprv si vyber to zo svojho oka, aby si potom mohol bratovi vybrať šťambičku s toho jeho.
    Takto je to s kresťanskými zásadami - kresťan je ten, kto prijal Krista za svojho osobného spasiteľa - len to, že niekto chodí do kostola, neznamená, že prijal Krista - teda, že je kresťan.
    publikované: 30.01.2012 21:20:40 | autor: Trewille (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014