Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A nakoniec zistíme že sme poradili zle.

Navzájom si radiť je v banálnych veciach je ľahké. No keď príde vec ako rozvod,dedenie a podobne. Už to začína naberať  na ťažkosti. Nikdy neviete či poradíte dobre alebo zle. Aj keď sa snažiť môžete poradiť dobre môže sa to obrátiť proti vám,a nedopadnúť to dvakrát dobre. Takéto situácie sa stávajú veľmi často. Samozrejme aj mne. No keď príde na to tak sa snažím pomôcť ako len viem. Povedať tomu druhému že je to na ňom ale podla mňa by bola tá druuhá alternatíva lepšia. A tak ďalej. No bohužiaľ tomu je tak iba určitú chvíľku pretože hneď ako príde určitá chvíľa či s tým daným človekom už nie som. Tak sa sám seba pýtam. A poradil som mu správne. Aby vina potom nepadla na mňa. A rozmýšľam nad tým dlhé hodiny. Pretože väčšinou tomu komu poradím je mne niekto blízky. A ja sa bojím že týmto spôsobom ho stratím. Prídem o neho. A tak rozmýšľam či budem radšej ticho a nič nepoviem. Ale na druhej strane si hovorím však mu chcem pomôcť. Nemôžem sa na to len tak nečinne prihliadať. Veď to nejde. No a zabrzdí ma tá prvá myšlienka. Ale snažím sa radiť hlavne srdcom a rozumom. No potom ma srdce zradí a mne zostáva iba rozum aby som toho daného človeka ukľudnil. A pomohol mu z jeho dilemy.A teraz si sám sebe kladiem otázku. Budem pomáhať, a bude to jak jackpot,buď mu pomôžem budem za kamaráta alebo mu zle poradím a budem za idiota?Alebo mu neporadím, budem sledovať ako sa trápi a budem sa trápiť aj ja? To je moja otázka na dnes. Prajem príjemnú dobrú noc.

Radíme, radíme..... | stály odkaz

Komentáre

  1. Achnaton,
    môj názor je taký, že ak ma niekto o radu, názor, požiada, chce aj počuť naň/u odpoveď. Ty odpovieš podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia a len od neho závisí, či tú tvoju radu zamietne, či si z nej niečo vezme, alebo ju prijme celú. Veď nie nadarmo sa hovorí: viac hláv, viac rozumu. Od toho sú priatelia, aby vypočuli a pomohli.
    publikované: 01.09.2011 21:42:56 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. vasilisa26
    Dakujem ti velmi pekne za radu. :D
    publikované: 01.09.2011 22:09:20 | autor: Achnaton1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Žiadosť o radu respektíve žiadosť o názor
    Vasilisa, čo spravíš keď sa o istom blogerovi rozchyrujú výmysly. Napríklad že, citujem, hľadá aspoň jedného človeka ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný - či už cez lizkartu alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy ktorej sa on tak veeeľmi čuduje, koniec citátu, čo potom? - Miťo napríklad si na neho tiež vymyslel niečo podobné. No povedz, no nie je to debil? :)
    http://robentin.blog.sk/detail-hlavou-proti-muru.html?a=72ec65695b71f0bc6335a44cbbd06924
    publikované: 02.09.2011 11:20:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. hm
    mozno ze nie je az tak dolezita kamaratska rada, ale skor kamaratska pomoc takym sposobom, ze kamarata mozes doviest k rozhodnutiu, ktore bude povazovat za spravne, s ktorym sa vnutorne stotozni... pomoct mu najst vnutorne odpovede na dolezite otazky tykajuce sa tej zivotnej situacie
    publikované: 02.09.2011 12:06:07 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Robentin,
    vytrhnuté z nekonečnesiahodlhého kontextu. Veď som ti dala radu , aby si nám ukázal aspoň jedného tvojho spolupracovníka, ktorý by sa celou svojou bytosťou za teba postavila s tebou bez výhrad súhlasil. Preto si hľadal a hľadáš medzi blogermi niekoho, kto by súhlasil s tvojimi praktikami voči zamestnávateľovi a čudoval by sa s tebou, prečo s tebou rozviazali pracovný pomer . Považuješ to za ohováranie? Ja som aspoň viackrát vedela, čo chceš povedať a dosiahnuť. Nie všetci sa na svojich pracoviskách s takým systémom stretnúť môžu.
    publikované: 02.09.2011 17:47:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Si nám ukázal...
    Vasilisa, čo si vedela? Čo chcem povedať a dosiahnuť? Ozaj si myslíš že je pravdou že hľadám aspoň jedného človeka ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný - či už cez lizkartu alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy ktorej sa (ževraj) tak veeeľmi čudujem? Túto blbosť si totiž povedala Ty o mne :) a Miťo si vymyslel na mňa ešte väčšiu: Ževraj mám problém smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času, hm, no nechová/ nepestuje sa jak hovädo sprosté? To že medzi blogermi hľadám niekoho kto by súhlasil s mojimi praktikami - napr s tým mojím honest feedbackom -, voči zamestnávateľovi a čudoval sa spolu so mnou prečo so mnou rozviazali pracovný pomer, je holý výmysel!
    publikované: 05.09.2011 13:07:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Praktiky voči...
    aneb: Čo chcem povedať a dosiahnuť

    Vasilisa, spomínaš? Môj antidiplomatický komentár, citujem:

    A to v ktorej firme ešte nemajú turnikety? :) K vôli jednému k***tskému zápisu do dochádzkovej knihy by som určite nestál v šóre na vrátnici (jak taký debil). Hneď by som vyletel za riaditeľom do kanclu na vrchné poschodie a spýtal sa ho že to čo znamená do pitchy? :)

    Kde tam vidíš neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi.

    Veru nemáš až tak ďaleko od toho průsgumáka :) čo má problém vysvětlit mi - ako sa zdôveril Iviakovi -, že když mám ja problém, jako specialista IT, smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času a sledováním pohybu zaměstnanců, tak potom neví jak se s tímto bezprecedentním porušováním lidských práv vyrovná Amnesty International a červenej kříž se žlutým půlměsícem.

    Nepáči sa vám že sa takto (voči vám) bránim? :) Že vám ukazujem ako nás svojimi obrovskými telami sústavne zatláčate kamsi do kúta mimo hru čo by nám zase až tak veľmi nevadilo keby nám z toho nehrozilo že sa vás znova ujme akýsi Führer lebo pre takého je človek v podstate bezvýznamným mravcom a nástrojom pre svoje veľkolepé plány ktoré sa však - ako vieme -, obyčajne končia dajakým hrozným všeľudským nešťastím.
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=913
    Nie_je_proti_nim_kto_je_s_nami_[1/2]
    publikované: 06.09.2011 10:51:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Ešte raz to podstatné
    Vasilisa, - Kde tam (v tom mojom antidiplomatickom komente - v tom mojom antidiplomatickom vyskakovaní si na šéfa) vidíš neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi. - Inými slovami:

    Vasilisa & company, budte takí láskaví a prestante ma zhovadzovať v svojich očiach! Okej? :)
    publikované: 06.09.2011 14:09:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. D|ohováranie
    Vasilisa, dochádza Ti čo Ti takto vyčítam? Pýtam sa Ťa lebo taktrochu o tom aj pochybujem. Nezdáš sa mi inteligentnejšia od Miťa ktorý (zrejme po vzore svojich průsgumáckych inštruktorov) robí zo mňa hovado který je potřeba zlomit a na tom co zůstane, možná, můžeme vystavět odolnýho člověka! Ževraj mám problém smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času, hm, -.
    publikované: 07.09.2011 07:56:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Hlavne srdcom a rozumom
    Vasilisa, vzhľadom na ten moj antidiplomatický koment, si v stave uznať že (ten Miťov a samozrejme aj) ten Tvoj výmysel o mne je ale riadna chu(ma)jovina? :) Ja nemám problém smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času. Mojím problémom je takéto toto vaše dOhováračské spravanie sa k mojej osobe Aby som sa znormalizoval. Halooo, si tam?
    publikované: 08.09.2011 08:18:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Robo,
    ==Nezdáš sa mi inteligentnejšia od Miťa==nie, nie som. Ale možno v Miťom veku budem.


    Ja som si nič NEVYMýšľALA, povedala som svoj názor na dlhosiahly opis takmer toho istého. Ja tvrdím, že každý kontrolovaný na pracovisku byť musí. akým spôsobom, je vec zamestnávateľa a ak zamestnanec s tým nie je spokojný, nech dá výpoveď a keď nedá, tak nájdem dôvod , aby som ho prepustil. Ty si nám poskytol tie e-mail správy od tvojich spolukomentátorov, mužov a žien, a všetkých si nanucoval, aby odpovedali vo tvoj prospech, ako by si to TY ȡITAŤ chcel. A každý v prvom rade chráni svoje záujmy, ako stále o zamestnávateľoch tvrdíš, tak chránil zamestnávateľ i stabilitu svojho kolektívu. A keďže si to znovu otvoril, na tejto výstižnej stránke, my sme ti dali xxxrád a ani s jednou si spokojný nebol. Takže ty rady rád neprijímaš.
    publikované: 09.09.2011 19:08:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ja som si nič nevymýšľala...
    Vasilisa, na margo toho môjho antidiplomatického komentu si sa nechala počuť že hdám aspoň jedného človeka ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný - či už cez lizkartu alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy ktorej sa (ževraj) tak veeeľmi čudujem A ja tvrdím že tento Tvoj názor na mňa je riadna chu(ma)jovina! - si Ty vôbec v stave chápať čo Ti vyčítam?
    publikované: 15.09.2011 18:26:27 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014