Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kde sa snaha cení?

Zo života.....
"S návrhom na zvýšenie minimálnej mzdy od začiatku budúceho roka o 3,2 % na 327,2 eura nie sú spokojní zamestnanci", je logické, že s touto sumou nemôže byť spokojný žiadny zamestnanec. Neviem, či sa len mne zdá ale cena služieb a tovarov stúpa neuveriteľnou rýchlosťou zatiaľ čo cena práce stagnuje alebo stúpa veľmi ale veľmi pomaly aj to o "pár drobných" za určité časové obdobie. Nezávidím ľuďom, ktorí pracujú za minimálnu alebo podobnú mzdu a sú živiteľmi rodiny. Človek ktorý pracuje denne na tri smeny 8 až 12 hodín denne stojí na nohách pričom si našiel prácu cez nejakú "super" agentúru ktorá sa ešte krásne pritom priživí a zarobí 350 - 450 eur mesačne v čistom. Žiadna možnosť osobného rozvoja, kariérneho rastu keď pracuje za pasom alebo pri pokladni len aby uživil rodinu.

"Najradšej mám" ak mi niekto povie ale veď ty sa nemáš zle máš kde bývať, máš prácu, máš svoje peniaze môžeš si dovoliť niečo naviac a inde je to predsa horšie. A to je problém väčšina ľudí porovnáva k horšiemu, myslím si že čo človeka nakopne najlepšie sa porovnať s niečím lepším.

Ďalším problémom dnešnej doby je, že aj keď sa človek snaží, pracuje ako má aj nadčasy aj na úkor svojho voľného času tak zamestnávateľ to nevie alebo nechce nijakým spôsobom oceniť. Je to zvláštne ale tento článok je opäť plný pesimizmu ale ak sa pozriem na ľudí, ktorí žijú zo dňa na deň a nemôžu si nič viac dovoliť ani dopriať svojim deťom lebo ako príde výplata tak hneď prídu šeky a trvalé príkazy a opäť sa im tlačí myšlienka a v hlave majú denno denne kalkulačku čo a ako najlacnejšie nakúpiť. Takýchto ľudí stretávam denno denne na ulici bez duše, bez radosti, bez zážitkov, kráčajú z práce so zničeným pohľadom a hlavou plnou starostí v ktorej si kladú len jedinú otázku kedy bude lepšie.

Ostatné | stály odkaz

Komentáre

  1. nie je to jednoznačné....
    ==ktorí žijú zo dňa na deň ==no moji susedia su obaja učitelia. Chlapi. A predstav si, on, živiteľ rodiny, má cez 50 rokov, dodnes nemá prvú kvalifikačnú skúšku. Má menší plat, ako učiteľ druhý, 35 ročný, ktorý si ju urobil. ten starší si denne si kupuje 2 pivá, najlacnejšie, a balíček cigariet, lepších. Hocičo nezje,čo je bôčik, nepoznajú, ako chutí chlieb z lidela, tiež nevedia. doučuje, ale sťažuje sa, že majú málo peňazí. Čo povieš na takéhoto, ktorý má možnosť profesionálneho rastu a namiesto toho, dlhé roky okráda rodinu. Lenže on je spokojný. Do práce chodí rád. Nepamätám sa, kedy som ho videla maródovať. Môže byť šťastný, keď mu na tie šeky chodia úpomienky?
    publikované: 21.09.2011 18:23:12 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014