Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nech žije prvý máj

Nech žije milovaný vodca Fico!!! Hurá, hurá, hurá!!!

Nechce sa mi veriť, že to čo som si práve prečítal na titulke www.pravda.sk môže byť pravda. Už vidím ulice plné alegorických vozov a davy s mávatkami skandujúc naučené heslá.

Veril som tomu, že toto obdobia je už za nami a že si pamätáme, čo nám to prinieslo, že ešte dnes sa musíme snažiť dohnať stratu, ktorá vznikla za tie roky pod vedením strany.

Ale realita je iná. Fico chce znárodniť zdravotné poisťovne, chce zakázať dôchodkovým poisťovňam, to čo už zo zákona nesmú, chce meniť zákoník práce, aby dal väčšie pravomoci spojencom - odborárom.

Koncentrácia moci, ktorá sa ukázala ako brzda, ako nástroj zvyšujúci korupciu a teda neefektivitu je i dnes možná.

Venezuela náš vzor: už len čakám, kedy sa opäť prihlásime k Marxisticko-Leninskej tradícii. Je neuveriteľné, ako nás pamäť ľahko zradí, ako ľudia rýchlo zabudnú na fronty na banány, na stanovanie pred obchodom s bicyklami, na predávanie poradovníkov na autá, na jediné žiletky ktoré sa dali kúpiť, na to že do zahraničia sa smelo len so súhlasom strany.

Nepoznám žiadnu inú firmu, ktorá by dokázala fungovať roky so zápornym rozpočtom. Samozrejme, rozbeh každej firmy vyžaduje investície, ale vždy je tu plán, keď sa príjmy dostanú nad výdaje a po čase je splatený dlh a firma "generuje" peniaze. Štát je jediná firma, ktorá dlhodobo môže "generovať" dlhy i napriek tomu, že si príjem vynucuje na základe zákona. Ale i táto firma môže skrachovať. Len dúfam, že Slovensko pod vedením "vizionára" Fica takto neskončí.

Uže teraz sa ničia výsledky predchádzajúcich rokov, keď bolo Slovensko vnímané ako krajina, ktorá je zaujímavá pre zahraničné investície, ktoré vytvárajú zamestnanosť a pochopiteľne takto zvyšuju celkovú životnú úroveň. Namiesto toho sa budeme tešiť na oslavu sviatku práce.


zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. hmmmmm
    tak vidis, tak to chodi....
    vyjdeme do ulic, v pionierskej satke, vezmeme si zastavky (samozrejme sovietske), zaspievame si Sojuz nerusimij, a zaspominame si..... a zakricime si nech zije Fico. shit, to je vizia.....
    publikované: 26.01.2007 09:30:59 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. rad by som oslavoval sviatok prace...
    ...ale tej socialistickej a nie tej odcudzenej kapitalistickej, ktorej zisky idu do Nemecka, USA a podobne.
    publikované: 26.01.2007 10:51:21 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dizajn
    cau, pocuj, pozri sa pls na moj blog a pokus sa zistit pricinu nepritomnosti jeho dizajnu, vdaka ;)
    publikované: 28.01.2007 02:38:05 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja do ulíc nepôjdem
    a tiež sa mi nepáči rozdávanie kvetov na deň žien, aj keď som žena a malo by ma to potešiť
    publikované: 30.01.2007 19:21:59 | autor: osuvakova (e-mail, web, autorizovaný)
  5. test
    test
    publikované: 10.03.2007 01:12:53 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. názov
    Ono by to bolo pekné mať sviatok práce, keby nám tá práca zabezpečovala dôstojný život. Lenže keď niekto drhne deň-noc a nemá ani na to, aby si kúpil dom, tak potom sa na celý sprostý sviatok práce môže akurát tak vyfakať.
    publikované: 15.07.2007 16:56:32 | autor: qed (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014