Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fekálna predstavivosť alebo predstavivosť súvisiaca s hovienkami, máte ju? (odporúčam nečítať pri konzumácii čohokoľvek alebo tesne po)

Náš synček ju rozhodne má. Kdesi som počula, že sa malé deti vnímajú inak ako dospelí, iba postupne sa vydeľujú z prostredia, a že v používaní nočníka vidia problém najmä preto, že ich hovienka sú nerozlučnou súčasťou ich samotných, keď sa ich zbavujú, je to, akoby ste mi odhadzovali do záchodu končatiny, inak povedané. Najskôr som si myslela, že to Šimona obišlo a nebude problém s vylievaním nočníka do záchodu, hovorili sme tomu "dávať papať záchodu!", problém sa dostavil až neskôr. Často spolu kreslíme a myslím, že mu to ide celkom dobre, najmä autíčka, preto sa nečudujem, že sa raz z toho nočníka postavil, kukol na jeho hnedý obsah a v jeho tvare zazrel autíčko a zvýskol: "Jupíí, jupíí, autíčko!" A vážení, fakt sa to na auto podobalo, aspoň tie dve kôpky na dve kolesá, horšie bolo, keď mi chcel prstíkom ukázať, kde je volant, už som ho v tej kôpke videla. Keď sa prišiel z jeho umeleckého výkaku potešiť aj tatinko, chceli sme to zapáchajúce veľdielo vyliať do záchodu, tak ako vždy predtým. Lenže, takto sa s dielkami veru nezaobchádza a Šimon začal protestovať...už som to hovienko videla na stene či dverách, tak sa oň s tatinkom naťahovali. Tato však zostal pokojný a vysvetľoval malému, že by záchodík plakal, keby nedostal papať. Náš synček je tuším dosť empatický, pretože povolil, a keď sme umyli aj nočník, rozhodol sa tvoriť ďalej: "Ešte, ešte, autíčko, nočnííík!" kričal. Z oduševnením si sadol do nočníka a tlačil "Iiiiaaah...iiiiiah, nejde!" smutne skonštatoval, vstal, nazrel pre istotu pod seba a zase sadol a tlačil, až mi ho prišlo ľúto, takmer sa rozplakal, že už ďalšie autíčko hneď nebude mať. Nakoniec sme mu zase vysvetlili, že sa musí najskôr napapať, a potom neskôr určite do toho nočníka niečo zaujímavé vykaká. Pri rozhovore v pracovni, po kúpaní, sme došli k rôznym potenciálnym variantám veľdielok a Šimon celý nadšený vykrikoval, čo všetko hneď zajtra vykaká: "Bááágeeer alebooo motorkuuu alebooo krtkaaaa..", na možnosti, že vykaká krtka sa prenáramne bavil. Dnes bol väčší problém identifikovať, čo to malo v nočníku akože byť, hovienko sa totiž zmiešalo s cikaničkou a celé sa to rozlialo do beztvarého hnedého oného. Obaja sme na to (po synčekovom tvorení) čumeli a ja som tŕpla a chvíľu váhala nad tým, čo povedať. Šimon sa však vynašiel a znovu nadšene vykríkol: "Jupííí, buchtička...", až ma naplo.

...nikdy by mi nenapadlo, že budem ujúkať nad nočníkom a hádať, na čo sa jeho obsah podobá a vidíte, ako to skončilo ;)

dobrú noc s vyprázdnenými črevami vám po dlhej dobe praje

diuša ;-) 

moja každodennosť | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    som rada, že si nazad :-) tak vitaj. a k vaším záchodovému príbehu :-) predstavivosť mi pracuje na plné obrátky, ale krtka si v nočníku predstaviť nedokážem :-)) teda, nie, že by som si dokázala predstaviť tú motorku, alebo autíčko :-) to najskôr tú buchtičku :-))
    publikované: 29.07.2011 22:26:48 | autor: snezka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ďakujem snežka za privítanie :)
    mňa rozosmialo, ako sa on na tom bavil...možno nám to raz vysvetlí, ako na krtka v nočníku :))
    publikované: 29.07.2011 22:50:33 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Dia
    malý Šimonko prišiel na nový druh veštby! Niekto veští z kávy, malý veští z kakanice, vyveštil vám nové auto!
    publikované: 29.07.2011 22:57:12 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ha, matahari, kiež by ;)
    aj buchtička zadarmo by potešila :)) ...krtka nepotrebujeme, tých je u deda ako maku...
    publikované: 29.07.2011 23:00:48 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. moja babka by mu dala...
    jej dosledna hygienicka vychova ma neminula. zadok namocit do ladovej vody, ak sa ktosi pocikal ci pokadil, hovienka sa nedotykat, to neny zdrave, sak.
    od utleho dojcata.
    tak.
    v zivote som sa nedotkla hovienok, az ked som mala syna. potom som sa musela celkom prestavit.
    ale aj on je tak vychovany ako ja. ked sa prilis dlho uz nosili plienky, tak som ho parkrat strcila do ladovej vody, lebo to je bak bak, takze hovienka boli prenho tabu.Mozno je to tmarske ale funguje to...
    publikované: 30.07.2011 00:13:49 | autor: cokomilka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. čoko :))
    joooj, to ani Šimon sa ich nedotýka, len ukázal prstom a to ja som dostala strach, že by sa mohol dotknúť :)) je čistotný, dokonca po sebe upratuje, sám sa poutiera utierkou, keď si zašpiní od jedla ruky či ústa a minule sa mu nepáčilo moje tričko so vzorom, s hnusením naň ukazoval, že je "špivané"...

    ps: dík za tip, chcela som sa aj spýtať, ako ste učili deti na nočník, mne je z toho teraz dosť zle, z umývania, vylievania, z istých špec. dôvodov, heh :)
    publikované: 30.07.2011 07:22:47 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ciao diuška
    čítam, že Vám rastie druhý Picasso... hehh... tak mu želám veľa inšpirácie a rodičom zhovievavé kritické oko s citom pre abstrakciu... :)
    publikované: 30.07.2011 08:33:48 | autor: philovsvet (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Phil :)
    ďakujem(e), rastie, rastie, ale má zmysel aj pre realistickejšie zobrazovanie, niekedy ukážem...už ani papiere nemáme, ale dielka mám odložené...tie na papieri pravdaže, nie nočníkové ;)
    publikované: 30.07.2011 10:08:17 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. :)))
    Diuška, krásne som sa pobavila... super dieľko :) Tvoje aj Šimonkovo
    publikované: 30.07.2011 14:14:10 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  10. rusalka, ďakujem :)
    tak to dielko potom splnilo svoj účel, z čoho sa teším ;)
    publikované: 30.07.2011 22:45:50 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. ty brdo!!!
    tak čumieť do nočníka-a skúmať veľdielo-čo synček vykaká i vyciká...to dokáže milujúca matka..:-)))a volať k tomu ešte tatka!!!!:-)))
    som za umeleckú tvorbu každú..potešilo..napriek tomu hnusnému /posranému/ daždu..:-)))
    publikované: 31.07.2011 14:27:56 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. veštenie z nočníka,
    hobby ako akékoľvek iné :D
    publikované: 31.07.2011 14:47:54 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Diuška, pokojne som pri tom čítaní zjedla čokinu,
    no poviem veru, že fantázia detičiek je neobmedzená a tak Šimonko ešte spácha všelijaké kúsky, je to milé dietko...Diuška sú krásne tieto príbehy z deckých nočníčkov, vôbec nie sú žalúdok zdvíhajúce.. :-)) som rada, že ste okej a že je všetko ako má byť..a keď bude krtko v nočníku tak máš chlapa čo vie slovo dodržať :-))
    publikované: 01.08.2011 13:14:51 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Dionea...
    takže čo už máte zarámované na stene? (((-:
    publikované: 05.08.2011 14:47:14 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  15. :D
    ďakujem za komentáre, priatelia

    radosť, dnes ráno si náš synček párkrát prdol na nočníku a vykrikoval "vzducholoď, to je vzducholoď", no nemiluj ho :)) aj s jeho dielkami!

    čoko, jedno z najrýchlejších veštení, mne veľmi nevonia, heh :)

    zaruška, asi sme to zakríkli, dva týždne som bola v nemocnici, ale už je všetko ok, sme v poriadku ;)

    lasky, keď sa nám prvýkrát podarilo vykakať do nočníka, veru sme čakali na tatinka, kým dojde z roboty, aby sa pokochal, ale nečakali sme príliš dlho ;) keď som na druhý deň ráno písala tatovi, že sa zase podarilo, mal obavy, že budeme zase čakať na neho :))

    krásne slnečné dni všetkým!



    publikované: 18.08.2011 14:07:40 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014