Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Deň Ústavy SR sa stal zbytočným sviatkom už nielen pre občanov, ale aj pre politikov

...preto netreba váhať s jeho zrušením a to čím skôr ....

„Akokoľvek sa vrchnosť bude snažiť ústavu pre účely slávnostných príležitostí žehliť a parádiť, rešpekt jej to nevráti. Chýba jej totiž majestát a ten nebude mať, kým tu nebude panovať všeobecné presvedčenie, že je naozaj základným zákonom štátu, od ktorého niet vyššieho,“ vyhlásil  poslanec Procházka.

„Traja najvyšší si urobili radosť v priamom prenose. Prázdne stoličky a príhovory plné fráz, takto vyzeral galavečer, ktorý v piatok odvysielala STV ako hlavný večerný program na počesť Dňa Ústavy SR, ktorý si objednala Kancelária Národnej rady. Režisér mal veľký problém nájsť záber, kde by nebolo vidieť desiatky prázdnych stoličiek.“ Tak hodnotí Deň Ústavy SR pre zmenu  denník Sme.

      Ja verím, že  príčinou prázdnych  stoličiek nebol len dážď, ale  aj  reakcia pozvaných hostí na politiku troch najvyšších predstaviteľov  SR, ktorí  na  jednej strane  majú plné ústa fráz  o tom aká dôležitá je ústava pre spoločnosť, ale obratom ruky ju sami v ich politickej praxi porušujú a zneužívajú výslovne na presadzovanie  ich mocenských záujmov.  Napr. prezident  SR už viac než rok nevymenoval riadne zvoleného generálneho prokurátora, pričom mu to ústava výslovne prikazuje. Predseda parlamentu,  nie raz,  dovolil aby sa v parlamente  pri prerokovaní zákonov účelovo zneužíval inštitút  „zrýchleného konania“, hoci mu to nedovoľuje rokovací poriadok  NR SR. Predseda vlády  predkladá do parlamentu zákony, ktoré už  hneď od samého počiatku  sú tvorené  účelovo, na jedno použitie,  a dokonca v rozpore s platnými legislatívnymi pravidlami vlády.

A tí páni chcú,  aby im niekto veril v ich úprimný vzťah k ústave. Prázdne stoličky sa dajú chápavým ľuďmi vysvetliť aj ako, že je to prvé varovanie od verejnosti, že to čo robia uvedení páni,  robia zle. Neviem,  kto všetko bol medzi pozvanými hosťami.  No viem, že tam bývajú pozývané aj vdovy  vojakov, ktorí zahynuli pri plnení služobných povinností, napríklad po tých,  čo zahynuli pri páde vojenského lietadla pri maďarskej obci  Hejce. A veru, nie všetky pozvanie prijali.  Veď aby aj, keď im zásluhou práve týchto troch pánov,  neboli k 1.7.2012 valorizované ich vdovské, či sirotské dôchodky.  Moje slová nech potvrdí citát jednej  vdovy z web stránky   http://www.zvazvojakov.sk/2012/08/otvoreny-list-matiek-otcov-vdov-a-sirot/

... „ Je to na zamyslenie, že všetky vdovy na dnes večer dostali pozvánku, v ktorej prezident SR, predseda NR SR a predseda vlády SR nás pozval na slávnostný koncert a recepciu. Na takéto podujatia som bola už viackrát pozvaná aj s deťmi. Začínam to brať ako výsmech. Na každej takejto spoločenskej akcii sme boli ubezpečení o pomoci zo strany štátu, nám pozostalým z Hejce. Voľby prezidenta boli už dávno a parlamentné voľby tiež. Tí čo riadia tento štát, nás voličov, už zrejme nepotrebujú. Znova sa ocitám v strachu o budúcnosť mňa a mojich detí. Už nemám istotu v ničom....“

Tá pani, vdova, ktorej manžel bol vojenský policajt, teraz sama vychováva dve deti a ako hovorí  na uvedenej stránke ... „Dávky pre moje deti od štátu t.j. ich sirotský výsluhový dôchodok je určený na ich štúdium, vstup do dospelosti a s každým eurom, ba aj centom, ktoré doposiaľ dostávali rátam, viem kam tá suma ide. Ak sa táto suma zníži určite, nielen ja, moje deti budú mať s tým problém, ale aj ostatné vdovy a nielen z Hejce, ale aj ďalšie vdovy, ktoré majú nárok na výsluhový vdovský dôchodok a výsluhové sirotské dôchodky bude im narušená a znížená životná úroveň... „  má môj veľký osobný obdiv.  A môj článok  nech je tiež toho  dôkazom.

Ľudia,  ešte stále si myslíte, že  s našimi súčasnými politikmi je všetko v poriadku ?  


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Oslavy geniality ústavných činiteľov
    Ako veľkému cyklistickému priaznivcovi, mi bolo nesmierne ľúto dnešné zneužitie nášho Petra Sagana na oslavy papalášov. Viem prečo to bolo, viem čo sleduje Peter Prívara, ale som názoru že menej je niekedy viac a sľúbené fin. prostriedky pre rozvoj cyklistiky ešte nema zväz cyklistiky na konte.
    Petrovi Saganovi bolo viac ako trápne, nezáujem divákov (občanov ktorí si prišli do NRSR pre tušky a prívesky) ho bezpochyby šokoval, ale čo už Peťo, nemal si sa prepožičať za žiadnu cenu. Tvoja chyba Ťa na Slovensku vyjde draho, s tým už nič nenarobíme.
    Ľudia, myslíte si ešte stále že máme normálnych ľudí u moci?
    publikované: 01.09.2012 15:55:14 | autor: Pavol (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Božie Mlyny
    Vážim si čo napísal autor blogu. Je to bohužiaľ smutná realita a ako sa sa hovorí božie mlyny melú pomali ale isto. Toto sa niekomu vráti ako bumerang. Nežil som v USA ale z toho čo viem tam si ústavu nedovollí porušovať nikto a zvlášť vládna moc.Neviem či už Slovensko nedostalo aj demarš ..........
    publikované: 01.09.2012 16:58:11 | autor: Jano Ondruš (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ustava Slovenskej Republiky; Zakladne ustanovenia
    CI.2 (1)
    Statna moc pochadza od obcanov, ktori ju vykonavaju prostrednictvom svojich volenych zastupcov alebo PRIAMO.
    publikované: 01.09.2012 17:30:17 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014