Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rodičia

Sú to len bezduché stvorenia, ktoré sa narodili len preto, aby prikazovali, rozkazovali, nakazovali a určovali scénar nášho života. Keď však obrátime mincu, vidíme láskavé mamičky a pravidlá určujúcich oteckov.
 Vždy, keď na mňa vreštia za akúkýkoľvek maličký prešľap si kladiem otázku: Robia to naozaj pre moje dobro? Z jednej strany mám na nich neskutočné nervy za to, čo si vôbec dovoľujú zvýšiť na mňa tón hlasu a najradšej by som ich zabila. Doslovne. V duchu im nadávam do najrôznejších vecí od zvierat až po pohlavné orgány. Čokoľvek čo v tej chvíli povedia obraciam proti nim a ešte viac ich nenávidim. Nenávisť sa vyvrcholí, až keď vojdem do svojej izby a dverami tresnem stelesnenou zlosťou a hociktorý z rodičov ešte naletí do izby a naďalej vrieska ako zmyslov zbavený. Vypadni, vypadni, no tak už vypadni do riti! Také a podobné vyrazy sa mi výria hlavou a som úplne bezmocná. Schuti by som im to vykričala do toho skazeného ksichtu, ale nemôžem. Nemôžem, lebo by to skončilo zle. Musím sa zdržať, ale jeho hlas mi natoľko dvíha tlak, až neviem čo mám robiť. Keď už konečne vypadne z izby, som tak vynervovaná, že rozbíjam všetko naokolo, búcham, trieskam, jačím ba dokonca aj plačem. Mysľou mi lietajú tie najrôznejšie spôsoby, ako ich zabiť. Škrtiť, kopať, podrezať, obesiť, zadusiť, zakopať pod zem a bude pokoj. Nakoniec si pustím prehrávač a som v inej dimenzii. Vlastný svet. Bez pravidiel, bez rodičov...hotová anachia... Z druhej strany je to také isté...len keď si uvedomím, aké hrozné veci robím. Nadávam na nich, rozmýšlam ako ich zabiť, mám ich úplne na háku. Ale predsa, sú to moji rodičia- tí, čo nám dali život,tí, čo sa o nás dlhé roky starali,tí, čo sa pre nás obetovali. Noa?! ...poviem si, moje správanie je zapríčinené ich vinou! Inak dosť odstrašujúca predstava, že toto by výrilo v hlavách vaších detí...

Rodičia | stály odkaz

Komentáre

  1. áno
    tak to v tomto pozemskom svete letí..čo dávaš svojim rodičom..dostaneš od svojicj detí..
    toť rozdiel generačný..ukľudnovať sa začni..
    je to ťažké - viem bolestivejší je údel žien..
    oni cítia /ešte/ zodpovednosť za tvoje činy-bo milujú ťa..ved-kto by mal iný..??
    a majú strach..a cítia..že názory ich sú "na stenu hrach.."
    ja to viem..som z generácie starších žien..
    plynúci čas-udobrí vás..nájdete cestu k sebe zas..
    želám ti to
    publikované: 03.01.2011 09:25:06 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pat
    ako veľmi mi pripomínaš moje dozrievanie... nerobíš nič zlé, ver tomu, len si podceňovaná, ubíjaná, duševne myslím. Je dobre, že hľadáš pomoc a netajíš sa. V rozpuku svojej mladosti som zažila to isté, nadávky, rozkazy, podceňovania a v svojej podstaty od ľudí, ktorí, a to môžem dnes povedať zodpovedne, boli tupučkí až hrúza. A takí sa nadomňa povyšovali, sprostou ma nazývali až kým som skutočne nemala strach samostatne žiť.
    Ľudia sú papagáje.ˇÁno, opakovacie papagáje a keď len trošku popátraš, zistíš, že ti rodičia dávajú to, čo sami dostali. Ako vidíš, prežili to, len si neuvedomujú, že ty si citlivejšie stvorenie a tebe to ubližuje. Jediné, čo ti môžem poradiť, je, že im never! Never, že by si bola sprostá, never, že si zlá alebo škaredá! Nie si, si nádherná mladá bytosť a to ich sere, predpokladám, že ešte aj počítač bude pre nich španielska dedina... a hlavne, akonáhle skončíš strednú školu, prec sa z domu! Ak to nespravíš, ako som to nespravila ja, zožerie ťa to úplne... a potom im odpusť, lebo v svojej hlúposti si neuvedomujú, ako veľmi ti ubližujú...:-))
    publikované: 03.01.2011 09:53:58 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ďakujem
    vám obom, radost- vezmem si tvoje slvá k srdcu
    matahari- Ďakujem, za podporu...Určite po strednej odídem, a budem sa snažíť odpustiť :) Ďakujem
    publikované: 04.01.2011 11:21:09 | autor: patrissha (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Môžem len súhlasiť s tetou :D (cha to teta máš za trest) -
    -- akonáhle skončíš strednú školu, prec sa z domu! --
    Síce zopárkrát padneš na hubu a bude to bolieť, ale ten pocit slobody, a že si zodpovedná sama za seba sa nevyrovná ničomu inému (a počkaj aké to bude, keď budeš neskôr zodpovedná za niekoho iného)... a potom možno aj zabudneš, že si chcela niekomu odpustiť, ale zrazu ho pochopíš... ;)
    publikované: 04.01.2011 11:41:07 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014