Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dáva sa na známosť!

Mnoho vecí a ani neviem kde začať...

... V prvom rade je to asi správa, že som po dvoch mesiacoh naspäť v škole a moc slávne to nevyzerá, po druhé to, že rozmýšľam o SOČ-ke a že sa chystám napísať webovú stránku.



Škola


Bod 1:
Totižto problém je v tom, že druhý ročník začal akosi moc divoko. Pondeľňajšia prax nedopadla celkom podľa predstáv a to preto, že naše plošné spoje boli navrhnuté celkom rovnako (jedenásť rovnakých plošákov to už je podozrivé...) a fungoval len jeden, takže ... si domyslite.
Bod 2:
Tiež včerajšia písomka z matematiky (vstupná mimochodom) nedopadne dobre, čo znamená, že počas víkendu bude na programe len a len učenie sa matematiky a následná oprava toho pokazeného.

Stredoškolská odborná činnosť a môj postoj


Nadpis je priamym dôsledkom pondeľňajšej praxe. Pár slovami: Keď nechápete tomu, čo vám hovoria, nebolo by lepšie pracovať na niečom čomu aspoň trochu (v porovnaní s už uvedeným) chápete? Lepšie by to bolo. A to je príčinou o mojom premýšľaní na tému SOČ a Ja. Keďže momentálne pociťujem mierny odpor voči praktickej zložke maturitnej skúšky (a praxi vôbec)spôsobom, ktorý nám bol podaný v pondelok, t.j. napríklad poskladať PC z daných komponentov (z ktorých niektoré sú nefunkčné) a inštalovať OS, drivery, antivír a iné somarinky + obhájiť svoju prácu pred dotieravou komisiou, je jasnou voľbou SOČ-ka, ktorá sa môže vypracovávať o niečo dlhšie než maturita (2 dni!!) a za určitých podmienok ju môže nahradiť. Ak sa aj neumiestni dosť vysoko, ale má prekázateľný prínos, mení sa jej názov na ročníkovú prácu, ktorá má prakticky rovnaké využitie.

Webstránka


Ešte nie je hotový ani návrh, ale chcel by som (pokiaľ to už niekto nespravil) zostaviť stručného sprievodcu egyptskou, gréckou, rímskou, severskou a SLOVANSKOU a inou mytológiou, porovnania bohov, ktorí sú v podstate zodpovední za to isté (napr. Hathor vs. Afrodita) a tak podobne. Taktiež sa chystám prispieť svojou troškou do nášho pohanského (wiccanského) webového sveta a zaryť aj do hermetizmu.

To je zatiaľ všetko. S pozdravom Milan.

Z mojich myšlienok | stály odkaz

Komentáre

  1. Jéééj!
    Super! Bude čo čítať! :-))))))
    Jak sa nám to tu pekne začalo rozvíjať...to má jeden celkom radosť, čo sa to s našou "kresťanskou" zemou deje...chachacha.
    Ja som teraz v ročníku prvom a už teraz nám hrozia maturitou. Asi aj majú prečo, lebo to máme rozfláknuté do dvoch rokov (4. a 5. ročník), takže to bude celkom sranda...
    S pozdravom a požehnaním Chantal
    publikované: 29.09.2005 22:18:15 | autor: Chantal (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tak drzim Ti palce...
    s maturami, aj so skolou... da sa to zvladnut... ;-) pa.
    publikované: 03.10.2005 21:25:07 | autor: weronyka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014