Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

o tom ako lekári dávajú výpode alebo Vážený pán minister

nežná revolúcia v zdravotníctve, alebo ako lekári štrngajú výpoveďami...

Minister zdravotníctva, kresťanský demokrat, svätý muž, človek, ktorý už roky nepracuje v tom obludom systéme, opache menom zdravotníctvo hovorí, že na zvýšenie platov zdravotníkov nemá, že jediný spôsob ako efektívne liečiť je akciovka, lekári majú hľadať rezervy v efektívnejšej liečbe a počkať na reformu.

Vážení občania, nebudem poklonkovať, priatelia.

Od dnešného dňa hľadám rezervy v sebe a s pokorou čakám. Určite sa dostanem do neba. Od dnes sa totiž riadim heslom stredoveku "...ORA ET LAVORA..."čo znamená, že 260 hodín mesačne každého pacienta pokorne príjmem, spoločne sa pomodlíme za jeho zdravie a požehnám mu nech ide v mene Božom...najlepšie do Lurd...veľmi sa teším na sv.Petra, Johanku z Arcu a najmä na Vás Pán Minister taký dobrý človek ako Vy sa dostane rovno do neba, to je hneď na prvý pohľad jasné. Preženiete sa vedľa sv. Petra, svojim diaľkovým ovládačom otvoríte bránu nebeskú a kým ja budem čakať v zástupe a koketovať s myšlienkou či ma dnu ešte pustia alebo už majú plno, vy si budete vychutnávať chladené malibu s Johankou po jej panenskom boku...

áno, áno, vstúpim si do svedomia. pretože rezerv sa vo mne nájde požehnane Vážený Pán minister...Hodžovsko-Hatalovská reforma mi vôbec nedá spávať, o histórii Vizigótov ani nehovorím, a vonkoncom (ani koncom dnu) neviem nič o René mládenca príhodách a skúsenostiach...považujem to za osobnú prehru sťa by vlastizradu. Ani do očú sa Dodovi Ignácovi Bajzovi radšej nepozriem ak sa náhodou stretneme v nebi, tak sa za túto moju rezervu hanbím. Lebo čo už je viac ako keď sa niekto snaží v prospech národa, čo národa, civilizácie, no a nepreháňam snáď keď poviem aj pre blaho svojho ľudu...HOJ MOR HO!!! Kto kradmou rukou..ale čo to tu už trepem aké mor ho, prepáčte som sa nechal uniesť, kto za blaho národa pracuje ako otrok a po nociach kriesi opitých Vizigótov, počúva od svojich mecenášov ako len robí dlhy a je prach pod nohami, moje slová nech znejú vo vašich ušiach len ako bzukot múch – a tých je teraz tuším vo vašom okolí dosť, lebo kde sa z hovna pletie bič tam zákonite budú nejaké nenažrané svine ruka v ruke s muchami zákonite s muchami tse – tse.

Viem, že Vy ste načreli na dno Vašich síl, staráte sa o blaho národa, o zdravie rodiny, bránite slušnú kresťanskú spoločnosť pred hrozbou liberárnych hovniválov, celé noci ani len oka nezažmúrite ba priam držíte stráž na hradbách ministerstva pred útokmi nočných Vizigótov tak ako my – Váš poddaný ľud v nočných službách. Hoj mor ho !!! a zase je to tu...unášama ma Vaša odvaha a entuziazmus.

Teda aby bolo jasno, a jasno musí byť aj keby Iľko v predpovedi počasia tvrdil že sa nám zmráka nad P..., nad Tatrou, nad Kramármi...áno, áno už sa mi šablička natriasa v žalúdku nepriateľa keď si takto jasno robím vo veciach. MOR HO HOJ MOR HO!!! No vidíte ako sa unášam pre moje rezervy a vašu efektívnosť? Až mi to sem tam udrie do hlavy, spomeniem si aká to mamona ma viedla na barikády. Viete ja som od jak živa človek prostý ba priam zlý...milujem chorých ľudí, ani čo by chlieb môj každodenný. Už ich len soľou trošku posypať a môžem vítať na letisku ako delegáciu z neďalekého Ulambátaru.

Áno, áno som to ja papľuh, slabé to slovo... oštinoha...a z chorôb iných som si aj dom postavil, deti zaopatril, všetky idú v mojich šľapajách. Ťahal by som z ľudí šuchťáky a priživoval sa na ich trápení. No úbohý ťavý trus som hoden jesť až do posledného súdu na ktorom sa určite zúčastníte pri pravici nedajbože pri ľavici, ale veď to už ukáže čas ktorým smerom zafúka, či nie? No už som z toho nejaký popletený, určite je jedno či pri pravici alebo pri ľavici, hlavne, že tam budete. Len aby ste neprechladli dajte si aj kabáty či dva, ale veď Vám Johanka tam v nebi aj nejaký ušije z vlny toho oného... barana, veď jeden sa tam určite u Vás v tom nebi nájde – u nás v nemocnici ich tu máme dosť, keby bolo najhoršie začneme pre Vás aj z kože drať, len aby ste sa mali ako v perinke.

Tak, tak pán veľkomožný, ale čo to tu už zase pletiem, Vážený pán minister. Teda mal by som jeden návrh. Viete, pri tej modlitbe s pacientom by som ho mohol len tak ledabolo reku aj pokropiť troškou tej vody. Teraz nemyslím Evian. Skôr tú svätú vodu. Viete a možno by pomohla aj štipka moču. Jednak na farbu a jednak ako by som Vám to, môj Dedo si všetko oščal a už má pomaly 90 roky a stále si niečo oščáva a tvrdí, že si mám aj ja všetko oščávať a budem mať 90 roky i já – a ani poisťovňu to nič stáť nebude – pacient spokojný, lekár úspešne vyliečil pacienta- prípad vyriešený - to je jedna z tých rezerv čo tu chýbala...

No a najlepšie by bolo, že by sa z toho dal spraviť aj monopol- Teda nie pre mňa ten monopol, ja si nezaslúžim ani len ten ťavý trus, samozrejme pre Vás. Mohlo by sa to volať Vatikánske kvapky. Presne si viem predstaviť reklamu ako by išla :    

pánko si sedí na lavičke a zrazu z nenazdajky odpadne...infarkt? stres? Zlé svedomie? Ozve sa z hora burácajúci hlas a nato z neba zostúpi sporo odetá anjelska čata a vyleje na umrelca kýbeľ vody a pánkovi sa hravo postaví,... zo zeme. A vzápätí znie jemný barytón Ivety (Malachovskej samozrejme, nie tej najvyššej Ivety): .......Jediná voda s blahodárnym účinkom nie len pre Vaše telo, ale aj na dušu, lieči choroby a sníma všetky hriechy od Noeho až po mojeho...cítim to po moči, že z toho niečo kvapne.

Babka k babce budou kapce...

No, ale tieto posvätné mystériá asi nechám na Vás pán minister- veď Vy ste si triasli s Pápežom a ja pokorne budem odhaľovať svoje rezervy, modliť sa a pracovať. A tu pred Vami sľubujem ako je Boh nado mnou, že ja tie rezervy nájdem, odhalím, viníkov spravodlivo potrestám a ich majetok rozdám chudobným... Lúči sa s vami Váš pokorný služobník a vazal s pozdravom od dnes u nás zákonitým dominus vobiscum ...pán s Vami


zdravotníctvo | stály odkaz

Komentáre

  1. júúúj
    koľko veselo-trpkej ironie! ale chápem to, je to tak, ja som síce opustila iba rady sesterské, ale padá to dolu papulou... neber sa ty do neba, tam je nuda, v peklíčku bude teplo a sranda! Nuž a u nás liečiť príde dochtorka Quinová.... tá zvládne šecko aj bez MRI.....
    publikované: 26.09.2011 11:38:16 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    ja len dufam ze to tu bude ako domcek v prerii ... a mozno pride aj dotore Queenová.

    hlavu hore bude aj horšie...
    publikované: 26.09.2011 11:48:31 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Orwell vždy aktuálny
    Po celou historickou dobu, možná už od konce mladší doby kamenné, byly na světě tři druhy lidí: Ti nahoře, Ti uprostřed a Ti dole. Dělili se ještě dál, byli nazýváni různými jmény a jejich poměrný počet, jakož i postoj jedněch k druhým se měnily v průběhu věků; ale ve své podstatě se struktura společnosti nikdy nezměnila. Dokonce i po obrovských převratech a po zdánlivě neodvolatelných změnách se vždy znovu prosadil stejný model, tak jako se gyroskop vždy vrátí do rovnováhy, poté co se vychýlil daleko na jednu nebo druhou stranu. Cíle těchto tří skupin jsou naprosto neslučitelné. Cílem Těch nahoře je zůstat, kde jsou. Cílem Těch uprostřed je vyměnit si místo s Těmi nahoře. Cílem Těch dole, pokud mají nějaký cíl – je totiž trvalou charakteristikou Těch dole, že jsou příliš zkroušeni dřinou, než aby si častěji uvědomovali cokoli mimo svůj každodenní život – je zrušit všechny rozdíly a vytvořit společnost, v níž si budou všichni lidé rovni. A tak se v průběhu dějin znova a znova odehrává boj, který je ve svých hlavních obrysech stále stejný.

    Zdroj:
    http://www.odaha.com/george-orwell/dilo/1984
    publikované: 27.09.2011 12:28:27 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Naivná otázka (ale k veci)
    nazdar Tentguru, nechcem provokovat ale co vlastne máte vy lekári proti akciovkám? Vedel by si nám to tu zhrnúť zopár slovami?
    publikované: 27.09.2011 12:50:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Nežná revolúcia v zdravotníctve...
    Inak celkom súhlasím s názorom že ľudia istotne neštrngali vtedy na námestiach preto lebo chceli aby sa všetko sprivatizovalo. To musel byť ale riadny chu(ma)j čo prišiel s takým výmyslom. Takto namiesto orwellových svín v červenom ich máme v modrom.
    publikované: 27.09.2011 13:31:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Oprava
    Respektíve _aj_ v modrom.
    publikované: 27.09.2011 13:36:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Vo svojej podstate
    je to imho tá istá sorta ľudí. Hlavná vec že _im je dobre a druhý súdruh nech teda skape ak sa buď nevie alebo nechce (prispôsobiť resp) podriadiť spoločenským pomerom. To lepšie a ušľachtilé spomedzi seba vyháňajú preč!
    publikované: 27.09.2011 13:45:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Neviem ale
    možno má ten minister total v pitchy že lekári štrngajú výpoveďami. To o hľadaní rezerv v efektívnejšej liečbe sú samozrejme hovadiny.
    publikované: 27.09.2011 13:58:06 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Alebo inak
    Tú efektívnosť má zabezpečiť akože akciovka Lebo ľudia ako štátni zamestnanci sú toho neschopní? Pes však bude zakopaný asi niekde inde. Pre niekorých to môžno bude dobrý biznis.
    publikované: 27.09.2011 14:14:46 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Výpovede lakárov
    publikované: 04.10.2011 10:04:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. odpoved
    podal podal a keby aj jak bola tma ja mam jasno preco...
    publikované: 06.10.2011 00:28:51 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Mám jasno...
    Kam ale potom pôjdeš ak neuspejete? Dovolila by Ti hrdosť zamestnať sa znovu ale už v akciovke ktorá vznikne? Myslím že oproti celej tej súkromnícky orientovanej bande ťaháme za kratší koniec. Navyše sa tým spôsobom protestu podlamuje už beztak myslím dosť podlomená zdravotnícka starostlivosť. Veď len si to predstav, čo keby ste odišli komplet všetci? Pravdepodobne by vás (tie orwellove svine) obvinili zo všeobecného ohrozenia zdravia občanov :)
    publikované: 06.10.2011 14:38:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. nuz odpoved je lahka
    je to jednoduche:
    radsej budem svinou v ociach inych ako svinou sam pred sebou...
    publikované: 08.10.2011 11:38:27 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Individuálna morálka
    nuž Tentguru, Tvoja odpoved mi nesedí na žiadnu mnou položenú otázku :) ale keď už vravíš, rád by som zvedel, keby si sa nepripojil a nepodal výpoveď, prečo by si mal byť sviňou sám pred sebou?
    publikované: 09.10.2011 20:07:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. tentguru,
    nemusíš byť sviňou, ani v jednom prípade. Máš právo zmeniť rozhodnutie a len na tebe záleží, ako ho zmeníš. Čo to prinesie ľuďom, tebe a hlavne tvojej rodine. Mienka iných je nepodstatná, pamätajú si ju len do najbližšej udalosti
    publikované: 09.10.2011 20:49:44 | autor: ach jaj, (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. radsej v ociach inych ako vo svojich vlastnych
    Mili moji, tak takto

    denne ked sa rano zobudzam v nemocnici po 3 hodinach prijemneho spanku a pokracujem dalej dalsich 8 hodin, pozriem sa do zrkadla a viem, ze aj keby som mal svatenu vodu a kropil slovensky prostolud nezmeni sa mienka ludu a moze sa mi pan Minister aj na hlavu vyskriabat aj z nej pokojne zliest nikdy nebudem jeho oveckou v jeho machiaveliovskom plane.
    a kedze ja som ten na kt. najviac pan minister apeluje - ze mi svedomie nedovoli odist od novorodencov a od malych chorych deti, co vidim v mojich ociach?

    slovom basnika: Mať žne a kto to dieťa čičika ...

    toto co sa roky deje je Vonegutov bitunok č. 5, Hellerova Hlava 22, orvellov 1984 ci zvieracia farma...

    a preto radsej budem svinou v ociach inych - lebo ja hovorim rodicom ze ich dieta budeme operovat o 3-4 mesiace a nie pan minister, ani pan Faktor / gen. riaditel VZP/ ani to preco nemozeme robit v jeden den 2 rozne vysetrenia lebo to poistovna nepreplati - ja osetrujem nasich Vizigotov, ktori si denno-denne volaju RZP o 03:00 z vasich aj mojich dani a vozia sa sanitkou lebo "nemaju" peniaze zatial co slusny clovek sa tu nikdy nedovola spravodlivosti....nuz v ich ociach vzdy ja budem ta svina, ale aspon vo vlastnych ostavam clovekom...

    a ked sa to zmeni, transformuje tieto oktobrove sluby pana ministra o rok o dva uz budu zabudnute, ale ja mozem povedat sebe, svojej neznej polovicke a rodine ze som nieco proti tomu urobil...

    ako povedal Karel Kryl - zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    ludia ktori roky len dvihali ruky tych este pochopim, oni boli 40 rokov uceni nemat nazor...len mladych je mu trosku luto...


    toto nie je o platoch - nie len z chleba je clovek zivy, to je o poistovniach, kt. neplatia ale tvoria zisk na tvojich daniach, na mojich daniach, kt platime zo zakona...

    vycerpal som tvoju zvedavost?

    publikované: 09.10.2011 22:18:26 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Nebudem jeho ovečkou...
    Ďakujem za pokus o vyčerpanie mojej zvedavosti :) ale Kam pôjdeš ak neuspejete a vyprší výpovedná doba?
    publikované: 10.10.2011 10:21:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014