Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Areal snov na Strbskom Plese sa pripravuje na Fis Cup

...Na skokanské lyžiarske preteky FIS na mostíku HS -100 s umelou hmotou, ktoré budú v Športovom areáli na Štrbskom Plese v dňoch 9. a 10. augusta, sa zatiaľ prihlásilo 45 pretekárov zo siedmich krajín (Rusko, Maďarsko, USA, Slovinsko, Poľsko, Bielorusko, Slovensko)...

...

zdroj: www.slz.sk

 Preteky FIS majú obnoviť zašlú slávu Areálu snov

ŠTRBSKÉ PLESO 30. júla (SITA) - Na skokanské lyžiarske preteky FIS na mostíku HS -100 s umelou hmotou, ktoré budú v Športovom areáli na Štrbskom Plese v dňoch 9. a 10. augusta, sa zatiaľ prihlásilo 45 pretekárov zo siedmich krajín (Rusko, Maďarsko, USA, Slovinsko, Poľsko, Bielorusko, Slovensko). Najväčšie národné výpravy, v ktorých bude po desať skokanov, prídu zo Slovinska, Poľska a Ruska. Organizátori podujatia FIS však v najbližších dňoch očakávajú ešte prihlášky ďalších krajín. Predbežný záujem zatiaľ prejavili družstvá z Čiech, Nemecka, Rakúska, Rumunska a Kazachstanu. Ak tieto výpravy do Tatier aj prídu, naplnia očakávaný počet desiatich krajín, vďaka čomu by preteky získali oficiálny štatút medzinárodnej súťaže. Aby preteky pod patronátom FIS mohli byť považované za medzinárodné, musia byť na ich štarte zástupcovia minimálne piatich krajín.
Mnohé zahraničné družstvá využijú preteky na Štrbskom Plese aj na svoje výcvikové tábory, pretože podujatie vo Vysokých Tatrách prakticky odštartuje novú lyžiarsku sezónu 2008/2009, ktorej vrcholom budú MS v klasických lyžiarskych disciplínach v Liberci (18. februára - 1. marca 2009). Preto v zatiaľ prijatých prihláškach dominujú predovšetkým mladí skokani, ktorí na úvodné preteky sezóny prídu s ambíciami nielen získať skúsenosti a dobré umiestnenie, ale budú chcieť aj postúpiť do súťaží "vyššieho rangu“, teda do seriálu kontinentálneho, respektíve Svetového pohára v skokoch na lyžiach.
Ako agentúru SITA v stredu informoval člen organizačného výboru pretekov Peter Chudý, lyžiarski funkcionári zo Štrbského Plesa v letnom období už stihli v rámci modernizácie skokanského areálu v Mlynickej doline urobiť všetky odporúčané práce, ktoré im poradil koordinátor FIS pre skokanské súťaže Horst Tielmann z Nemecka. Koordinátor súťaží FIS Areál snov na Štrbskom Plese navštívil v dňoch 13. a 14. mája 2008. Aj vďaka jeho radám sa Chudý a spol. usilujú obnoviť tradíciu skokanských súťaží v tomto športovom areáli. Tatranci ouvertúrou sezóny 2008/2009 chcú skokanskému svetu ukázať, že Štrbské Pleso je stále tu. Svojou zanietenou prácou by radi pripomenuli, že lyžiarski funkcionári majú záujem usporiadať v budúcnosti aj ďalšie významnejšie lyžiarske súťaže nie iba v letnom, ale najmä v zimnom období. Jednoducho, Areálu snov v Mlynickej doline chcú vrátiť bývalú slávu.




Skoky na lyziach na Slovensku...sutaze | stály odkaz

Komentáre

  1. fis cup
    a Słowaków ilu?
    niby kombinezonów nie mają ale to w końcu FIS Cup i nie musi być wszystko na 100% ok , na niektórych FIS Cupach nikogo nie dyskwalifikowano mimo iż skakali zawodnicy notorycznie łapiący DSQ np. FIS Cup Szczyrk 08 , Zakopane 07
    ale z drugiej strony nawet na FIS cup przedskoczkiem też ktos musi być
    dobrze będzie jeśli wystartuje 7 : Zmoray , Mistrik , Nosal , Kartik , Sindler , Lichy , Rosko jeszcze ze skaczących FIS Code ma Karoly ale niewiadomo co z nim
    w przyszłym tygodniu się okaże co z resztą bo jeśli ich zgłoszą do zawodów to będą ich musieli zarejestrować w FIS
    publikované: 02.08.2008 11:50:50 | autor: egl (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. @egl
    No nie mam pojęcia ilu zgłosili do FC. Teraz maja prawdopodobnie obóz treningowy na Strbskim i moze po nim się czegoś dowiemy. Na pewno beda chcieli zgłosic wszystkich, których się da a niektórzy chłopcy bedą mieli nowe kombinezony uszyte przez Berdax. Niestety kombinezony zakupione przez rodziców skoczków (a nie każdego na to stać). Reszta miała poprzeszywac ze starych, by spełniały warunki FIS. Mnie zawsze zastanawia jak daleko w takim sprzęcie poleciałby np Schlierenzauer i czy wogóle miał by szanse zapunktowac w lGP czy PŚ?
    publikované: 02.08.2008 13:01:19 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014