Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Práve som sa sa nechala napáliť

„Ale máte nahovno majstra, čo?“
Vo väčšine podnikoch, či väčších, či menších, nie je blahobyt a toľko zákaziek, o ktoré by ste sa mohli potkýňať. Robotníci na dielni už nepracujú päť dní v týždni. Aspoň nie všetci. Zvárači pracujú viac, ako natierači, a tak začína prerastať medzi nimi závisť. Tí, čo pracujú v kanceláriách, sú tŕňom v oku všetkým. Čo tí tam môžu robiť? Veď keď my nemáme do čoho pichnúť, oni len rite derú. Mačky kŕmia, ktoré sa sem zatúľali.Mlieko im kupujú, sucháre hádžu, etc.,etc. My robíme do štvrtku a oni idú i v piatok.Ešte to by tak chýbalo, aby sa im krátili odvody na dôchodok. Čo môže tam robiť dôchodkyňa, ktorá cmúľa jednu cigaretu od druhej , poskakuje ako sliepka, ničomu nerozumie, len rukami rozhadzuje? Že to má toľko častí? Že to stojí toľko peňazí,. že je na tom toľko roboty a ona to sľúbila do dvoch dní?
„Jéééj, čo teraz budeme robiť?“. Ochká tá dôchodkyňa – výrobná riaditeľka.
„No ty určite hovno“,- odpovedal jej jeden nabrúsený robotník.
Prečo aj oni nezostanú doma, keď nie sú zákazky, ani peniaze? Majiteľ , v béžovom celoročnom obleku, chodí stále dookola s rukami vo vreckách, s cigaretou v kútiku úst , a len tak mimochodom prehodí ku chlapom: „Ale máte nahovno majstra, čo?“
No vtedy už môže toho môjho chlapa poraziť, keď mi toto opisuje. Nechce prijať vysvetlenie, že na obchode a predaji musia pracovať ľudia i vtedy, keď robotníci robotu nemajú, že ekonomický úsek musí uhrádzať a vymáhať.
A bola som obvinená, že nerozumiem, nie som tam, ale staviam sa na ich stranu.
No čo si myslíte vy? Ak všetci zostanú doma a pár dní nikto nezdvihne telefón, nikto neotvorí bránu, ktorá by privítala zákaznímka, nie je to krok ku krachu firmy

iskrenie v práci | stály odkaz

Komentáre

  1. Vasi, ťažké časy sú aj vo výrobných podnikoch
    keď majitelia nazabezpečia odbyt ťažko bude všetkým, od vrátnika až po riaditeľa, akurát, že riaditeľ má mať z čoho ušetrené a čo tam vlastne vyrábate?
    publikované: 12.10.2009 21:45:37 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Vasiliska
    ide o manažment. Keď ten je na milú kedves, potom si môžu ostatní pískať. A menežment buď má záujem firmu povzniesť alebo má nejaký vyšší záujem výrobnú firmu potopiť. Potom sa rušia výrobne napríklad kvalitných topánok, lebo niekto má vyšší záujem na dovoze šmejdov z číny...
    ...môj chlap maká 12 hodín denne a veľmi sa vadíme, aby aspoň nedele trávil s nami, s rodinou. Keby tak nerobil, poprichádzal by o zákazky. A tie má na základe referencií od spokojných zákazníkov. Odmietnuť zákazku by bol krok do priepaste. Zvlášť v dnešných časoch.
    ˇAno, ekonomický úsek musí ísť, aj keď robotníci nemajú prácu, ale asi nejde až tak dobre....
    publikované: 12.10.2009 23:50:17 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Robotníkom sa vždy zdalo
    a bude zdať, že tí v kanceláriách nič nerobia ja ich zbytočne veľa. Faktom je, že administrácia je prebujnená na všetkých rezortoch a na všetkých úrovniach, to je fakt známy nielen y Kmurphzho zákonov. Výminku snáď tvoria len malé a stredné sůkromné firmy. Dobrý deň všetkým.
    publikované: 13.10.2009 10:44:01 | autor: panigani (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Oprava,
    z Murphyho
    publikované: 13.10.2009 14:36:36 | autor: panigani (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Dere,
    vyrábajú sa polotovary z ocele a iné konštrukcie. Oni nezabezpečia poriadnu výrobu

    Maharati,
    tvoj muž sa aspoň obracia, aj keď ty máš z neho " len " špinavé prádlo, keď tak málo chodí domov.
    Máš pravdu menežment, ale čo uš , ke´d momentálne sú najdôležitejšie mačky. Spokojnosť zákazníka je to najdôležitejšie , ale keď vidíš, že majiteľ vidí a cíti "opojeného" chlapa domovinou a on nič, tak mu asi na tej firme nezáleží.

    Panigani
    Administrácia je inde prebujnená, ale tu konkrétne nie. Tu sú prebujnené niektoré prehnité myšlienky
    publikované: 13.10.2009 20:25:50 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014