Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vďaka, ženy, že tu ste!

........Second hand Milana Markoviča.......
Prišiel som na to, že žena je v ľudskej spoločnosti veľmi užitočná. Ono sa to hovorilo už dávnejšie, ale v celkom iných súvislostiach a len raz v roku pri podnikových oslavách, keď sa rozdávali karafiáty a froté uteráky.

Žena je dnes prospešná spoločnosti najmä tým, že nám poskytuje odpovede na mnohé otázky, že veľmi často porovnávaním so ženou si my, muži, testujeme, overujeme vlastné vlastnosti a schopnosti a že len zásluhou ženy nakoniec subjektívnym porovnaním zisťujeme, že my, muži, máme ešte stále opodstatnenú tú svoju tradičnú vedúcu úlohu.

Veľmi častá je napríklad otázka Či má žena miesto aj v politike. A hneď aj máme pripravenú odpoveď, že áno, prečo nie, no v odpovedi zároveň cítiť aj nevyslovený dovetok – keď už niet inej možnosti. Stále aktuálne volanie po rovnoprávnosti chápem v súvislosti so symbolickým obsadzovaním vedúcich miest ženami. V poriadku, nech tam sú. Občas. No a bez žien by okamžite zahynula celá zábavná literárna tvorba, lebo národu by určite chýbali schematické figúrky svokier, ukričaných manželiek a popletených pubertálnych dcérušiek.

Je dobré, že sa ľudstvo delí na ženy a na mužov. A že vo vyspelých civilizáciách sa už ženy nezaznávajú, neponižujú a že sa po nich už ani nepokrikuje a nepopiskuje. Že sa už berú vážne. Ale vlastne len preto, aby muži mohli konštatovať, že aj v tejto čoraz tvrdšej konkurencii v porovnaní s tou ozdobnejšou polovicou ľudstva stále víťazia...

Milan Markovič


Second hand Milana Markoviča | stály odkaz

Komentáre

  1. pozor na zeny
    ... konecne nieco "nové". Pokial zijú/existujú muzi vásho razenia, demokracia nebude ...
    publikované: 25.05.2007 11:35:36 | autor: Dana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014