Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prenositeľnosť DIEL IV. víťazstvo po ťažkom boji

Ako som už v predošlých troch dieloch písal, prejsť od T-Mobile k EuroTelu bolo fakt neuceriteľne netriviálne.

    Celé to začalo už na začiatku roka, keď sa uvolnili pravidlá a bolo možné preniesť svoje číslo k inému operátrovi. Prvý pokus dopal k môjmu veľkému prekvapeniu. T-Mobile i napriek podpisanej žiadosti o ukončení poskytovania telekomunikačných služieb, toto odmietol s odvolaním na zmluvu na dobu určitú. Už pri podpise ukončenia som súhlasil s dorovnaním záväzkov. Toto nebolo akceptované a ja som musel čakať na vypršanie zmluvy. Tá mala končiť 3.5. Preto som 18.4. opätovne navštívil EuroTel a zažiadal o spustenie celého procesu. Zaplatil som druhú SIM kartu a zjednal rovnaké podmienky ako pred pár mesiacmi.

T-Mobile nesklamal a dokázal ma opätovne rozčarovať. 28.4., teda týždeň pred vypršaním zluvy nechcel prevziať žiadosť o prenesenie so slovami, že zmluva ešte nedobehla. Dátum prenesenia bol dohodnutý na 5.5., teda 2 dni po vyršaní zmluvy.

Takže som musel zase do EuroTelu, tam som zašiel 15.5. a zaplatil tretiu SIM kartu. Bohužiaľ nebolo možné zadať žiadosť o prenesenia štandartným spôsobom, lebo ešte v systéme bola predošlá a tak páni z EuroTelu pristúpili na ručné vloženie. Mal som to dostať telefonicky, ale pre istotu som v pondelok 22.5 zase zašiel do EuroTelu a tam sme sa vrátili k druhej žiadosti, ktorá bola predĺžnená. Mali tam celý stoh papiera, kde komunikovali s centrálov, ako dostať moje číslo na prenesenia do systému. Takže som hneď 22.5. zase naklusal od T-Mobile a tam som už konečne zažiadal o prenesienie čisla.

Do piatich dní majú povinnosť to akceptovať a potvrdiť SMSkou. Toto sa stalo až v pondelok 29.5. po mojom telefonáte na zákaznícku linku T-Mobile. A 2.6. v noci konečne došlo k preneseniu!


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. no hurá
    blahoželám k ukončeniu ságy dlhšej, ako Dallas sám
    na toto by som teda nemal nervy
    publikované: 14.06.2006 09:24:01 | autor: Dávid (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014