Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmoray uz trenuje na ladovej stope

...

zdroj; stranky SLZ

BRATISLAVA / KLINGENTHAL 16. novembra (SITA) - Slovenský reprezentant v skokoch na lyžiach Tomáš Zmoray absolvoval začiatkom novembra na mostíku HS-100 v rakúskom Villachu ešte skoky na umelej hmote. "Toto sústredenie splnilo svoj účel, Tomáš sa za štyri dni v rámci tréningov spustil 44-krát z nájazdovej stopy. Som rád, že mu ´sadli´ aj nové topánky Rass i nová nemecká kombinéza Meininger, ktorá je lepšia a rýchlejšia ako doterajšia poľská s názvom Berdax. Nechal si však ešte aj tú starú," uviedol v utorkovom rozhovore pre agentúru SITA osobný tréner slovenskej skokanskej jednotky Milan Filipko.
Spolu s jeho zverencom uzavreli vo Villachu "keramiku", pretože v polovici novembra plánovali v rámci záverečnej fázy prípravy na nastávajúcu zimnú sezónu 2010/2011 ísť už do ľadovej stopy. Pôvodne prichádzali do úvahy rakúske stredisko Ramsau, Štrbské Pleso či výjazd na sever Európy. Skutočnosť je však tento týždeň iná. "Od pondelka sme v nemeckom Klingenthale. Škoda, že podmienky nám zatiaľ veľmi neprajú, dnes sa napríklad nedalo skákať pre silný vietor. Verím, že do štvrtka, keď tento pobyt ukončíme, si Tomáš dobre zatrénuje na veľkom mostíku HS-140. V Klingenthale sa v súčasnosti pripravujú aj domáci skokani i pretekári z Ruska, Slovinska či Talianska," skonštatoval ďalej M. Filipko.
Člen VŠC Dukla Banská Bystrica Zmoray sa po návrate z Nemecka doma na Slovensku dlho neohreje. "Na budúci týždeň v stredu 24. novembra by sme mali odcestovať do Lillehammeru, kde pobudneme možno až jeden mesiac. V tomto nórskom lyžiarskom stredisku by mal Tomáš začiatkom decembra absolvovať preteky Svetového pohára (úvod novej sezóny SP vo fínskych dejiskách Kuusamo /26. - 28. 11./ a Kuopio /30. 11. - 1. 12./ bude bez účasti SR, pozn.), následne by sa v termíne 10. - 11. decembra zúčastnil v neďalekom Vikersunde na Kontinentálnom pohári a nórsky pobyt by sme uzavreli o týždeň neskôr účasťou na FIS Cupe v nórskom Notoddene. Zmoray je zatiaľ lídrom FIS Cupu a radi by sme sa v tejto sezóne sústredili na udržanie poprednej pozície v tejto súťaži. Niekedy ju uprednostníme aj pred Svetovým pohárom," dodal tréner M. Filipko na margo najbližšieho programu 21-ročného Zmoraya


Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014