Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svetová knižnica SME- bussiness po slovensky?

Denník SME od jesene roku 2004 začal vydávať knihy za "ľudovú cenu". Na prvý pohľad chválihodný počin. Je to však naozaj tak?

            Že sa to dá robit aj inak a myslím, že lepšie, dokazujú v Čechách Lidové noviny. Na stránke www.svetovaliteratura.cz si možete pozrieť zoznam kníh, ktoré sú určite zaujímavejšie ako tie od SME (to je môj čisto subjektívny názor), rovnako sú lacnejšie, stoja iba 99 Kč, tj. cca 135 Sk. Dobre, majú nižšiu DPH na knihy, tak teda zaokrúhlene je to 140 Sk, v Panta-Rei si môžete kúpiť knihy z tejto série za 149 Sk, študenti majú zľavu 10 %, takže je to v každom prípade lepšie ako 185 Sk. A najdôležitejšou odlišnosťou je skutočnosť, že české knihy sú viazané na rozdiel od SME-kníh, ktoré (aj keď to na prvý pohľad nevyzerá) sú lepené. 

               Všetko sa teda dá robiť aj lepšie. Mimochodom ak sú knihy predávané v edícií SME (drahšie) tlačené v Taliansku tak v prípade edície (lacnejšie) Lidových novín je ako tlačiareň uvedená Banská Bystrica. Absurdita? Alebo bussiness po slovensky???


Absurdity | stály odkaz

Komentáre

  1. Väčší trh
    Zaujímavý článok. Ja by som len poznamenal, že ČR je trh, väčší minimálne 2x (ak by som rátal aj kúpnu silu, tak aj viac). Takže sa dá predpokladať, že českých kníh sa predá viac a to môže pôsobiť na nižšiu cenu.
    publikované: 19.05.2006 14:43:37 | autor: Tibor (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014