Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenský ASOCIALIZMUS?

vyvinul sa nám tu, noví "izmus"? noví politický "smer"?
Poznáme rôzne politické hnutia a názory..
Označujeme ich (alebo oni sami, sa označujú) rôznymi menami, podľa ich zamerania,
ako liberalizmus, konzervativizmus, socializmus, nacionalizmus, komunizmus, fašizmus a plno iných "izmov".

Bolo by možné aby sa nám práve na slovensku "vyliahol", úplne noví "svetonázor", aj s patričnou "ideológiou" a sformoval sa na politický "smer"?

Asi som vymyslel nové slovo, "asocializmus" od "asociál".
Keď si to slovo "asociál" rozoberieme, tak vlastne dostaneme "nespoločenský človek",
Označujeme ním, zlodejov, vrahov a kriminálnikov.. Môžu mať taký ľudia niečo ako "zlodejský svetonázor" alebo úchylný "étos", ktorý im pomáha vysvetliť si (samým sebe) ich (zlo)činy?
Mohlo by doňho patriť napríklad aj to, že všetci ostatný "poctiví" ľudia sú "ovce", a preto si proste zaslúžia, aby ich niekto "zdieral s kože", a zlodejina je potom správna vec. Alebo naopak, extrémna viera v to, že "všetci kradnú" a keby som nekradol aj "ja", bol by som "za blbca", a preto "musím" kradnúť čo najviac..
Dal by sa z toho ich "svetonázoru" rozvinúť politický "smer"?
Čosi ako vyslovený opak "socializmu"? ak chápeme socializmus tak, ako sám seba definuje, ako "prospoločenské hnutie" (teda, bez ohľadu na to že výsledky má zväčša opačné.. ale to je o uhle pohľadu..)
"Asocializmus" by sa potom dal chápať ako inštitucionalizovaná "protispoločenská", na demagógii založená "zlodejina", hlavným poslaním členov "asocialistickej" strany, a v súlade s ich politickým "smerom" a "svetonázorom", je "hrabať" bozohľadne, a za každú cenu, do posledného dychu, kým to len ide, a riadiť sa pritom heslom "po nás potopa", jediným "prehreškom" je nechať sa chytiť.
Pričom "nacionalizmus" a "socializmus" (alebo iné "smery"), slúžia len ako "mimikry" teda maskovanie a zdroj demagógie, na zakrytie skutočnej "politiky".
Takto by sa dal definovať politik, ktorí vyznáva "pseudonacionalisticko asocialistické" myšlienky..
A iný politik, ktorý ešte len pomáhal "asocializmus" jasne definovať a eteblovať sa v spoločnosti, by potom bol "proto asocialista"..
A aj keď sú ich "mimikry" odlišné, a možno aj protichodné, "gro" ich politického "asocialistického" presvedčenia je zhodné, a preto môžu "skvelo" spolupracovať.
Mohlo by sa, pre to, čo okolo seba pozorujeme, označenie "asocializmus" ujať?

Myšlienky a úryvky | stály odkaz

Komentáre

  1. aha, parlament
    plný "sociek"....:-)
    publikované: 13.12.2009 05:18:34 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ludia sú ovce!!!
    vždy sa spoliehajú na druhých, namiesto seba .. vysvetlujem si to tak, aby nemuseli niesť zodpovednosť za svoje činy..
    som asocialista a som na to hrdý

    nEZNášAM ovce

    vlk
    publikované: 13.12.2009 07:26:37 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ps
    nekradnem a nezdieram z kože.. možno seba..
    publikované: 13.12.2009 07:28:08 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. este nieco a uz tu nie som :)
    predchádzajúce komenty platia k 1. polovici clanku po:
    citujem:
    "rozvinúť politický "smer""
    publikované: 13.12.2009 07:38:50 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. iviak tvoj "asocializmus"
    prepáč som skeptický, ale toto ako "smer" nepresadíš, teda masovo o organizovane.. (tvoj "asocializmus")
    to som len včera sledoval film "v ako vendeta", nejak ma napadlo "a ako asociál", navyše som si spomenul na slávny názov "hyenizmus v uhrách", a musel som obsah mentálneho "šrotovníka" vyklopiť do blogu, inak by som nezaspal
    publikované: 13.12.2009 11:03:51 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ľudia sú ovce?
    iviak.. možno je to tak.. ale problém je že každá druhá ovca má besnotu, a hrá sa na vlka
    prajem všetkým čo sa hrajú na vlkov, aby akurát tak dostali "vlka"
    publikované: 13.12.2009 11:21:25 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  7. trefné
    Výborné, stručné a veľavravné... ale neobmedzoval by som to len na domácu politickú/ideologickú scénu... popisovaný typ škodlivého myslenia sa vyskytuje v rôznej miere po celom svete v každej dobe a v prejavoch skoro všetkých doterajších "-izmov"/"-kracií" uvedených do praxe, a to prostredníctvom svojich nositeľov, jedincov s chorým/ublíženým/nedospelým či inak zvieracím (="neľudským"/"podľudským"/"proto-ľudským") egom, ktorých je v populácii možno 80-90% - keď sa takí dostanú k moci, hoc aj s pôvodne dobrými úmyslami, tak ich moc veľmi ľahko skorumpuje, ich ego to nezvládne a začne moc zneužívať ... Je potrebná širokoplošná zmena myslenia populácie, veľmi zjednodušene pomenovateľná ako "posun od zvieraťa k človeku", teda bytosti obdarenej svedomím a vysokou uvedomelosťou... samotné schopnosti rozumu a tvorivosti robia z homo sapiens akurát nebezpečné sofistikované zviera obdarené ohromnou mocou, ale až silný pocit zodpovednosti za svoje rozhodnutia, svedomie, morálka a tendencia k budovaniu harmónie vo vzťahu s okolitou realitou z neho môže urobiť "človeka" ako tvora novej kategórie, ktorý je svojej moci hoden, pretože ju nebude zneužívať na kŕmenie chorého ega... Dovtedy tu budeme mať asocializmus s narastajúcou zhubnosťou...
    publikované: 15.12.2009 16:17:04 | autor: lykofron (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. PS
    PS: nemám nič proti zvieratám ako takým, práve naopak. Sú to tvory, ktorých pôsobenie na svoje okolie (a "moc" niečo zmeniť vo svoj prospech) je zodpovedajúce ich možnostiam myslenia atď. ... Problém človeka je však v tom, že získal vďaka svojim schopnostiam a zručnostiam neporovnatelne vyššiu moc, ale vo svojom egoistickom podvedomí ostal "zbabelou uvrešťanou úzkoprsou oportunistickou opicou", čo ho systematicky vedie k nesprávnym rozhodnutiam pri narábaní so svojou mocou, a výsledky sú potom viac či menej deštruktívne... Príkladom sú potom rôzne deštruktívne "ASOCIALIZMY", ktoré vládnu po svete, a ich spätné degeneratívne pôsobenie na myslenie širokých más, ktoré sa nimi nechajú oklamať a zneužiť...
    publikované: 15.12.2009 16:32:39 | autor: lykofron (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. lykofrom.. 80-90%? neni to moc pesimistické?
    ak je to tak, tak za "nenormálnych" treba považovať tých "slušných" 20-10%, a "prevychovať ich tak aby aj oni zapadli do normálu..
    "prevychovať" ľudstvo, to je robota na viac ako 10 000 rokov (ani to nestačilo aby sme prestali byť lovci-zberači)
    nebolo by teda fakt rozumnejšie "prevychovať " 10-20% (alebo im umožniť aby sa odsťahovali niekam na mars) a pre "lovcov zberačov", vymyslieť "vládu" čo by im sadla lepšie ako demokracia?
    (teda nechať ich nech sa žerú navzájom?)
    publikované: 15.12.2009 17:32:07 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014