Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Školenie BOZP

Čo ak sa mi stane úraz v práci?

Zamestnanie prináša častokrát aj strach o vlastné zdravie. Zákonník práce, ale každého zamestnávateľa zaväzuje, aby svojich zamestnancov vyškolil, resp. zabezpečil im školenie ohľadom bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci. Povedzme si koľko zamestnávateľov to berie naozaj vážne? A koľko zamestnancov vie čo všetko to obnáša? Aké majú práva v prípade pracovného úrazu?

Keď sme minulý rok mali na škole prednášku s bývalým ministrom práce, sociálnych vecí a rodina na tému pracovné právo, došlo aj k týmto otázkam. Sám sa rozhovoril aké je to pre zamestnávateľov zväzujúce a ako veľmi to môže zamestnancom pomôcť.  Ale určite je to nutné a potrebné. Ale koľko zamestnancov už "vytĺklo" množstvo peňazí zo svojich zamestnávateľov? A zase aj naopak koľko zamestnancom sa stal úraz a nevedeli na koho sa obrátiť, ako postupovať?

Viete aké sú všeobecné zásady a hlavné povinnosti zamestnávateľa? Aké práva a povinnosti má zamestnanec? Kedy máte nárok na rekondičný pobyt?

Pre viac informácií čítajte:  Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci





Zamestnanie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014