Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chcete demokraciu? Tak si ju vezmite!!!

Kto do toho ide s nami?

Petícia za spravodlivé referendum

 

 

Milí priatelia,

 

prišiel čas, keď musíme začať s fyzickým zbieraním podpisov pod petíciu za spravodlivé referendum. Už nestačí len otvárať oči, písať články, komentáre, kritizovať. Je nanajvýš nutné, niečo urobiť. Obraciame sa preto na Vás s výzvou na aktívnu spoluprácu pri zbieraní 350 000 podpisov. Je vytvorená nová stránka www.spravodlivereferendum.skhttp://i.ixnp.com/images/v6.18/t.gif . Na nej, okrem informácii, nájdete text petície . Ten si môžete stiahnuť, podpísať spolu s Vašimi priateľmi a poslať na uvedenú adresu.

 

Čaká nás ťažká a dlhá cesta, ale ten cieľ, za tú námahu stojí. Vezmime si späť to, čo nám ústava zaručuje a politici upierajú. Reálnu politickú moc. Moc meniť zákony tejto krajiny v prospech obyčajných ľudí.

 

S priateľským pozdravom

Ing. Štefan Poliačik

Ing. Marián Orávik

 

FAQ.

 

Čo to je ?

Je to petícia za vypísanie referenda o zmene súčasných nespravodlivých podmienok na spravodlivé podmienky pre referendum.

 

Čo táto petícia prinesie?

Petícia s 350 000 podpismi prinúti prezidenta republiky vypísať referendum s otázkami ktoré sú v petícii. Na tomto referende sa musí zúčastniť viac ako 50 % všetkých voličov - to je približne 2 135 000 ľudí! Ak potom v referende, nadpolovičná väčšina voličov 1 067 501 ľudí, odpovie áno na položené otázky, tak každé ďalšie referendum bude vyhlasované a realizované za spravodlivých podmienok. Už nebudú rozhodovať tí, ktorí sa hlasovania nezúčastnia zo strachu alebo z ľahostajnosti. Len samotná existencia, takýchto spravodlivých podmienok pre referendum, bude pôsobiť ako „Damoklov meč“ pre politikov a politické strany. Ktorýkoľvek z nich môže byť odvolaný z verejnej funkcie .

 

Prečo by som to mal podpísať a potom sa aj zúčastniť referenda?

Pretože referendum je ten najdemokratickejší nástroj na vyjadrenie vôle ľudí a riadenia vecí verejných. Nespoliehajte sa len na zastupovanie cez poslancov. Prax ukazuje, že často krát rozhodujú v neprospech obyčajných ľudí. Chceme dostať referendum do života tak, aby ľudia mohli vyjadriť kedykoľvek názor na činnosť politikov. Kedykoľvek! Nie len raz za štyri roky. Chceme mať možnosť odvolať starostu, verejného činiteľa za rovnakých podmienok ako sme ich zvolili! To je pravá vláda ľudu – demokracia.

 

Aká ste politická strana ?

Nie sme politická strana a nepracujeme a nechceme pracovať pre žiadne hnutie ani politickú stranu. Robíme to nezištne pre nás všetkých. Pretože máme už dosť toho rozhodovania o nás, bez nás.

 


Ing. Štefan Poliačik

 


Slovensko | stály odkaz

Komentáre

  1. podobne nám tu húkali aj pred 20 rokmi
    publikované: 06.01.2010 23:49:22 | autor: believer (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014