Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Posadnutosť

Posadnutosť. Vecou, človekom, činnosťou. Posadnutosť vraj nie je zdravá, no už celé generície sa ľudom (prevažne umelcom) posadnutým istými činnosťami skladal veľký hold a obdiv. Je teda posadnutosť až taká zlá?
Preto sa teraz zameriam na posadnutosť činnosťou (koníčkom či záujmom, jednoducho tým čo nás baví a zdokonaľovanie v danej činnosti nás napľňa).
Zasvätiť svoj život niečomu, čo nás naozaj baví. Aby mal zmysel. Aby sme už neboli len jedným z milióna, ale niečim viac. Aby sme si raz mohli povedať "môj život mal zmysel". To je posadnutosť. Žiť niečim, a milovať to čo robíme. Vedieť, že náš život má pointu. Možno malú a riadne skrytú, no pre nás dostatočne viditeľnú. Aspoň na toľko, aby sme po dosiahnutí malého krôčiku k uskutočneniu svojho cieľa mohli nahodiť ten šťastný úsmev. Mohli by sme byť aspoň na malú chvíľku naozaj šťastní. A nezáleží na tom, či sa nám ten sen vyplní, či dosiahneme až do konca. Ak nás to učiní šťastnými a v snahe dostať sa pomaličky a s trpezlivosťou až na náš vrchol, tak už len samotná tá snaha nás učiní šťastným. Lebo šťastie je to najdôležitejšie v živote. Lásku nám môžu vziať, zdravie tak isto. Ale ak sme šťastný, myslím tým naozaj vnútorne šťastný a vyrovnaný a uvedomujeme si svoju hodnotu, nič viac nám netreba:)

¶ Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014