Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V Peru pohrýzli zúrivé netopiere 500 ľudí

Ministerstvo zdravotníctva v Peru poslalo záchranné tímy do vzdialenej oblasti Amazonu bojovať proti vypuknutiu besnoty,ktorú šíria netopiere...

Peru

Štyri deti z domorodého kmeňa Awajun zomreli potom,čo boli pohryznuté krvilačným cicavcom.Lekári dali očkovacie látky proti besnote ďaľším viac ako 500 ľuďom,ktorí boli tiež napadnutí.Niektorí odborníci spájajú masové útoky netopierov na ľudí k odlesňovaniu stromov v Amazonskom pralese.Ohnisko besnoty je zamerané na komunitu Urakusa v severo-východnej peruánskej Amazónii,v blízkosti hraníc s Ekvádorom.Domorodé obyvateľstvo sa odvolalo na pomoc po tom,čo nebolo schopné vysvetliť,že choroba zabila aj deti.Ministerstvo zdravotníctva povedalo,že vyslalo tri lekárske tímy na liečbu a očkovanie ľudí,ktorí boli pohryznutí.Hovorí sa,že väčšina postihnutých obyvateľov bola zaočkovaná,aj keď niekoľko ľudí odmietlo liečbu.Netopiere sa obvykle kŕmia na voľne žijúcich živočíchoch alebo zvieratách,ale sú schopné niekedy zaútočiť na človeka,a to hlavne v oblastiach.kde bol ich pralesný biotop zničený.Niektorí miestni ľudia sa domnievajú,že toto najnovšie vypuknutie útokov môže byť spojené s nezvyčajne nízkymi teplotami v peruánskej Amazónii v posledných rokoch.

 


Amerika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014