Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dnešný zážitok by som nikomu neprial

Byť vytopený a ešte napadnutý nožom, až priveľa nepríjemných zážitkov na jeden deň. Kiež by to bol len príbeh a nie realita

Čítal som si príspevky na blogu, vytešoval sa z nových fukncií, čo som dnes spustil, pozeral pri tom telku a konečne (okolo 14:30) som si spravil raňajky (keď tu nemám manželku, často zabúdam na jedlo).

Zrazu sa ozve zvonček a okamžite na to búchanie na dvere. Otovrím a tam sused, čo býva niekde pod nami. Začal mi nadávať, že som ho už po tretí-krát vytopil.

Vravím mu, že o ničom neviem, že pred pol hodinou som bol v kúpelni a nić som tam nevidel. On na mňa, že nás čechov by mali všetkých postrieľať a nadával mi nevyberanými slovami. Vravím mu, že nech sa ukľudní, že zistím, či sa niečo deje. Odbehnem do kúpelne a tam skutočne voda na podlahe. Hovorím mu, že sa asi fakt niečo stalo a že to idem riešiť.

Začal mi zase nadávať nevyberaným spôsobom, tak som tiež zvýšil hlas. Otočil sa, že už pôjde preč a zase mi hrubo nadával. Tak som i ja zvýšil hlas a tiež som ho počastvoval nevyberaným spôsobom. V tom sa otočil, siahol do kapsy a vybral zatvárací nožík.

Vravel som si, čo je to za blázna, čo to na mňa skúša. On ho však hneď otvoril a šiel mi po krku a vyhrožoval, že ma podreže. Zachytil som mu ruku a tlačil ju od seba, aby som sa ubránil. Po chvíli preťahovania ho to prešlo, asi mu došlo, čo to vlastne robí a odišel.

Hneď som volal na políciu (158) a po chvíli prišli. Ešte pred tým som šiel zistiť, čo sa vlastne deje v kúpelni.

Pozberal som vodu z podlahy a zisťoval, čím to je. Voda malinkým prúdom tiekla z trubky, ktorou je pripojená batéria v umývadle. Pozeral som, či nie je niečo niekde zle dotiahnuté a chytil som tu trubku. V tom sa trubka utrhla, horúca voda sa valila obrovským prúdom. Okamžite som skúšal, či sa to tam nedá nejako zastaviť, ale nešlo to. Volal som na EuroTel asistent (1188), aby ma spojili na havarijnú službu. Poradili mi, aby som zastavil prívod vody (aké jednoduché, ale v tom strese a pod dojmom, že sa ma pokúsil ten chla zabiť, to nejde tak ľahko). Hľadal som, kde sa to zastavuje. Vraj niekde dole v pivnici. V tom prišli policajti a našli lokálny uzáver v stupačkách. Voda prestala tiecť a mohol som začať zberať ešte väčšie množstvo vody. Bol som celý premočený. Potom sme to spísali a išli dole za tým psychopatom. Ten sa tváril ako neviniatko a všetko poprel. Že vraj na mňa len ukazoval prstom.

Čaká má návšteva na magistráte, kde to musím nahlásiť. Myslím ten pokus o ublíženie na zdraví.

Ešte raz som zavolal havarijku a prišiel chlapík so synom a opravili to. Takže už mám v byte sucho a zase mi tečie voda (normálne z kohútika).

Toto by som nikomu neprial. Ešte, že som zrelaxoval pri filme Letec, ktorý sa mi dosť páčil.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. wa, až taký thriller som ti neprial
    aj keď som ti dnes závidel, že ťa milujú všetky blogerky, stačil ten vytopený byt ;)
    Ponaučenie: keď nemáš doma manželku a milujú ťa všetky blogerky, určite to nedopadne dobre :)
    publikované: 30.07.2006 00:23:17 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hej, budem si musiet davat pozor
    aby sa to prilis casto neopakovalo. Takyto blog je sakra nebezpecna vec... :))
    publikované: 30.07.2006 00:31:20 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  3. wa, rozumiem ti...
    mne sa stalo cosi... no, neviem, ci horsie, podobne, len bez noza.
    Rano o siestej sme boli vencit Malukit. Stretla som susedov podo mnou, ktori mi povedali, ze v kupelni maju stideny radiator. Jasneeee, vyriesim. Bolo asi stvrt na sedem, ked som nasla srobovak a dala sa do toho. Z vrchu radiatora trcala rura smerom dolu, na konci ktorej bola skrutka, pootocila som ju, nic, pootocila viac, zacal tiect slaby pramienok... este viac, skrutka vyletela a zacala sa valit najprv studena, potom horuca voda. No, kde sa uz zastavuje radiator, som vobec nevedela. Rychlo som to zapchala prstom, chcelo to vsak hrozne vela sily, lebo ked som len trochu povolila, voda striekala. Esteze som mala na krku mobil. Vedela som, ze mam len jeden pokus. Zavolala som mame na pevnu linku (nevedela som, ci maju v noci zapnuty mobil a vedela som, ze spia) a zufalo na nu nakricala, ze ma rychlo prist jej manzel. Tych 20 minut, kym prisiel, bola cela vecnost. Od unavy som ani nevladala dychat... Esteze som skrutku nasla, keby sme ju nemali, bol by iny pruser. Bolo ju treba nasadit nasilu proti prudu vody. Podotykam, ze voda striekala na stenu asi 5 - 10 cm od elektrickej zastrcky...
    Mamin manzel to tam nasadil za cenu dierny v ruke asi na tretikrat. Vsade voda, bola som na smrt unavena, mokre vlasy i mobil...
    O par dni tato prihoda vyzerala banalne, ale boli to asi najhorsie chvile mojho zivota. Aj bez noza.
    publikované: 30.07.2006 08:45:47 | autor: cvirova (e-mail, web, autorizovaný)
  4. fuuha
    zachovat chladnu hlavu v takej chvili je obdivuhodne
    publikované: 30.07.2006 09:21:18 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Myslím
    že tomuto sa vraví ťažký deň. Som rada, že si to v konečnom dôsledku prežil bez ujmy ... a teším sa na prekvapenia, ktoré si spomínal pri niektorom inom článku :o))
    publikované: 30.07.2006 18:56:44 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :o))
    vidím, že tvorivá nálada Ťa neopúšťa ... práve som prihodila nový článok a objavila novinku pri svojich článkoch - niečo, čo tam pred chvíľou ešte nebolo :o))
    publikované: 30.07.2006 22:49:23 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. 2 laskonka
    hej, prislo mi to logicke, ze sa to tam hodi :)
    Navyse to Hogo uz vyzvonil, tak som to tam hodil co najskor
    publikované: 30.07.2006 22:59:17 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014