Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príčiny a následky

je taká cesta, vydláždená tými najlepšími úmyslami...
Mne nevadí radar, ani americké základne a myšlienka ukázať Putinovi a tiež EU, dlhý nos, je mi dokonca sympatická.
Problém je v tom, že súčasná česká vláda, na niečo také proste nemá dostatočný kredit.
Teraz neviem kde pokračovať, tak napríklad článok:
www.lidovky.cz/nacionaliste-demonstrovali-v-kladne-dvk-/ln_domov.asp
Rozhodne ich bolo viac ako dvesto (videl som to,dupali si to priamo popred moje okno), okrem toho že vykrikovali to svoje otrepané "nic než národ!" Revali aj to že nechcú žiadne cudzie základne.
"Švandiózna" vec je, že keď sa koná nejaká anarchistická, anti globalizačná akcia, tiež tam nepočuješ iné ako "stop imperializmu a základniam". Dá sa povedať, že sa konečne, zhodnú aj na niečom inom okrem ochoty rozbíjať si navzájom huby.
A teraz nazad k vláde, každá vláda v "demokratickom" štáte, znesie len určitú presne stanovenú dávku "ne popularity".
Dobrým príkladom je náš Miki Dzurinda tak dlho "reformoval" až sa prepracoval do politického hrobu. následkom toho dnes zažívame "osvietenú vládu" (spádom s Černobyľu) pána Ficka a jeho dervišov.
českej republike podľa mňa hrozí niečo podobné ak nie horšie, pretože nielen vláda(ods) ale aj "demokratická" opozícia(čssd) vyčerpávajú svoj kredit u svojich voličov až do dna.
Pozri tu: www.lidovky.cz/kdyz-to-nema-uroven-040-/ln_nazory.asp
S každou pseudoreformou, s každou korupčnou aférou, s každou vetou o tom že žiadne referendum nebude, každou korunou ktorú dá vláda Kavaňovi na propagáciu radaru, rastie podpora radikálom. A to nielen komunistom, ktorí už v parlamente sú ale aj neonacistom. Českej republike totiž fakt reálne hrozí, že sa hnedý mor prepracuje do parlamentu.
Fico nevyhral voľby vďaka tomu, že mu nejak extra narástli preferencie, vyhral pretože, Dzurindovi voliči proste k urnám neprišli. Ak sa podobný efekt zopakuje aj v Čechách (radar - povestná, posledná kvapka) potom to tu bude veselé.
X krát som tu počul výrok - potrebujeme radar za každú cenu, "vláda by neměla váhat prosadit základnu i proti vůli většiny veřejnosti".
Napríklad tu:neviditelnypes.lidovky.cz/udalosti-opravdu-to-chcete-dd0-/p_politika.asp
Čo k tomu dodať? Môže to byť cena, skutočne "astronomická"...

Post fórum | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014