Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Popoluška

   Moderný prepis klasickej rozprávky o popoluške. Ak chcete vedieť, ako sa zachová popoluška v našom modernom svete, tak si toto určite nenechajte újsť.
   Uprosted Slovenska vo vile s bazénom a saunou žila rodina, v ktorej bolo na prvý pohľad všetko v poriadku, avšak ako to už často býva, zdanie klame... Žila tu stará pani, ktorú už zo zvyku volali Macocha a nikto si nevedel spomenúť, aké bolo jej pravé meno. Ďalšou obyvateľkou tohto domu bola Zlá sestra, ktorej taktiež prischlo toto meno. Poslednou obyvateľkou tohto obydlia bola Popoluška, ktorej bolo toto meno dané kvôli jej výške, ktorá bola iba "po pol" pása normálneho človeka.

   Problém celého tohto bydliska spočíval v tom, ako Macocha a Zlá sestra nehorázne zneužívali Popolušku, ktorej pomáhala hlavne linka dôvery, kde každý večer volala. Lenže v jeden večer sa Popoluška , pri nenápadnom nahliadnutí do monitora svojej Zlej sestry dozvedela, že v neďalekej rezidencii nemenovaného politika sa má o dva týždne konať ples, na ktorom bude aj syn danej osoby zvaný "princ". Od tohoto dňa našej Popoluške nechodilo nič iné po mysli, iba ako by sa mohla na tento ples dostať.

    Asi tri dni pred plesom sa Popoluška definitívne rozhodla. Celý deň bola usilovná a bez frflania vykonala každú zbytočnosť, ktorú jej uvalili na plecia. Až prišiel večer bola dokonale pripravená oznámiť svoje rozhodnutie Macoche. Lenže tá, keď toto začula, takmer otrčila kopytá. A dokonca sa rozhodla, že nech sa deje, čo sa deje, nedovolí Popoluške dostaviť sa na ples.

    Keď nadišiel deň plesu, Macocha si zavolala Popolušku a povedala jej: "Keďže nechcem, aby si prišla na ples, kde budeme my aj so Zlou sestrou, vymyslela som pre teba úplne nezmyselnú prácu. Budeš triediť proso od maku." A Popoluška hneď vedela, že toto bude nepotrebná a zdĺhavá robota, napríklad ako robenie daňového priznania.

    Hneď po odchode Macochy so Zlou sestrou začala Popoluška úpenlivo rozmýšľať nad tým, ako by si zadanú prácu mohla urýchliť. Popri tom zbadala sestrin počítač a rozhodla sa zistiť niečo tam. Po zapnutí ju však čakalo nepríjemné hlásenie: "Zadajte svoje heslo!" Popolušku vtedy nenapadlo nič iné, ako: "zla sestra" a čuduj sa svete, mala štastie. Na začiatok začala hľadať niečo ako: "Holuby pre všetko.", ale nič také bohužiaľ nenašla, a tak si našla virtuálny obchod s osivom, kde objednala proso a mak. Ďalej si našla: "Šaty na mieru za menej, ako 5 min."

    Po zadovážení si základného vybavenia, spustila obrovskú kampaň, za nájdenie stratenej črievičky, keďže vďaka návšteve virtuálnej veštiarne vedela, ako to celé dopadne. A konečne sa vybrala na svoj vysnívaný ples. Na plese, ako inak všetko dopadlo ako očakávala, keďže jej vysnívaný "princ" si hľadal partnerku podľa svojej výšky a jediná, ktorá pripadal do úvahy, bola Popoluška.

    Tá mu však strategicky odmietla povedať svoje meno, z toho dôvodu, že si ho chcela udržať skrz jeho zvedavosť. Po skončení trošku znásilnila realitu, schválne stratila svoju črievičku na dostatočne viditeľnom mieste, a po príchode domov sa presvedčila, či jej krmoviny došli. Čuduj sa svete, o tridsať minút už klopal na dvere "princ" a popri nasúvaní črievičky Popoluške na nohu, jej nasunul aj zlatý prsteň, ktorý nosil pre istotu vždy pri sebe.

    A ako sa na správnu, modernú rozprávku patrí, žili štastne až kým niekto nevymyslel druhý diel.

...Moderná klasika | stály odkaz

Komentáre

  1. :o.)
    také... milé...
    publikované: 20.04.2005 20:39:17 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. si s vytiahol
    už sa teším na ďalšie voje diela (aj na tú detektívku - snáď som neprezrdil veľa :)
    publikované: 20.04.2005 23:05:29 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. konecne
    som prisla na to, preco sa Popoluska vola po pol uska :)))
    publikované: 21.04.2005 01:25:46 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. po pol uska
    by podla mojich proporcii bola dost vysoka :-) na zenu... Len som sa nedozvedel, na akych konoch odcvalali.
    publikované: 21.04.2005 10:12:17 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. odcvalali
    na konoch ukrytych pod kapotou nemenovaneho luxusneho vozidla - znameho aj ako auto.
    publikované: 21.04.2005 20:04:10 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ...
    Bol to Lexus LX 2005.
    publikované: 21.04.2005 23:16:00 | autor: Tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Vdaka
    Na to som fakt zabudol.
    publikované: 22.04.2005 18:08:51 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014