Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chytáky na pracovnom pohovore...

...ako uspieť a získať dobré pracovné miesto... (pozrite si aj vtipné video:))

Chytáky na pracovnom pohovore! Zaujímavé slovné spojenie. Nikdy som sa nezamýšľala nad tým, že na pracovnom pohovore mi môžu klásť navádzajúce otázky. Ale keď si to tak uvedomím, je to pravda. Každá správne položená otázka veľa napovie o respondentovi, ktorému bola položená. Dobrý personalista určite vie prečítať človeka na prvom stretnutí. Preto sa neraz stretneme na pohovore hneď s dvoma alebo aj viacerými ľuďmi, ktorí budú na našom pohovore prítomní.

Každý určite zažil nepríjemné otázky na pohovore, na ktoré nebol pripravený. Dnes pri vysokom čísle nezamestnaných, si zamestnávatelia môžu vyberať koho do zamestnania príjmu a koho nie. Preto majú väčšiu šancu priebojní ľudia, ktorí sa hlavne vedia predať. Sama som sa naučila, že v otázke mzdy musím mať jasno hneď na začiatku, aby som vedela ako je moja cena práce, a aby s ňou počítal aj budúci zamestnávateľ. Pretože každý chce zarábať čo najviac, ale ako ste vy odpovedali na otázku ohľadom mzdy? Nestalo sa vám, že Vaša odpoveď bola typu neviem, čo navrhujete vy? Toto je podľa mňa jedna z najhorších odpovedí, pretože sa v nej človek strašne podceňuje.


"Koľko okien je v Spojených štátoch? Na podobné možné otázky sa bude požadovať vaša odpoveď pokiaľ sa hlásite o prácu napríklad v spoločnosti Google. Takýmito otázkami sa presne vie, kam sa smeruje."  Mňa osobne by zaujímala odpoveď na túto otázku, resp. akou cestou smerovať myseľ. Ale asi preto je zaujímavá pre HR manažérov, pretože presne ukáže akou cestou sa naša myseľ uberá :)

Pokiaľ chcete byť dobre pripravený na pohovor, aby vás nič prekvapilo, prípadne ak by aj prekvapilo, tak aby ste vedeli zareagovať. Ponúkam niekoľko zaujímavých článkov,
ako správne odpovedať na otázky, čomu sa vyvarovať, prípadne pre angličtinárov top tipy od britských zamestnávateľov, či od svetoznámej firmy Danone.

A na záver vtipné video :)

alebo si nájsť správneho kamaráta, ktorý ochotne rád pomôže :)








Zamestnanie | stály odkaz

Komentáre

  1. Ako sa predať na pracovnom pohovore
    Pre mňa ako človeka, ktorý vyberá ľudí je otázka platu dôležitá, lebo zistujem či predstavy uchádzača sú v súlade s našim platom. Pokiaľ je rozdiel príliš veľký, tak uchádzača nepozveme ďalej do ďalšieho kola, aj keď vyhovuje požiadavkám. Pokiaľ je len malý rozdiel, tak ho pozývame a v prípade, že sa pre neho rozhodneme, tak na záver vyjednávame.

    Čo sa týka tipov na články ako sa predať, tak tu je jeden: http://www.predajnetechniky.sk/news/ako-sa-nezaujat-ked-sa-uchadzate-o-pracu/
    publikované: 22.01.2012 20:57:46 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014