Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nedá sa? Tony Melendez Vás o opaku presvedčí

Ak poviete, že ste ani raz nepovedali "nedá sa", tak z určitosťou Vám drahí priatelia môžem povedať, že klamete.... Pred troma rokmi som narazil na jedneho úžastného človeka, ktorý si toto mohol povedať a predsa nepovedal. Venujte článku Váš čas a poprípade sa vyjadrite v diskusií. Všetky názory vítané

Nebudem klamať... Rád si poviem, že "sa to nedá", "nejde to",....

Pravda je ale taká, že sa mi jednoducho len nechce aspoň vyskúšať to. Mnohokrát ma teda ľudia, ktorí to vyskúšali aspoň, presvedčili, že som jednoducho lenivý.

Pomaly sa dostávam k článku, ktorý chcem uviesť práve na tomto blogu. Ak sa poviem meno Tony Melendez, väčšina ľudí si nespomenie na nikoho... Dovolím byť pesimistický a poviem, že nikto. Článok mám umiestnený aj na facebooku, kde som ho dal s očakávaným neúspechom. Je to preklad jedného dokumentu, ktorý som našiel na youtube.com, ku ktorému som osobne nenašiel cz/sk titulky. Spísal som to ja a keďže nie som profesionál, chyby určite nájdete. Usaďte sa a vydržte... :)

Už dávnejšie som si spomenul na tohto pána, ktorého som stretol na youtube, keď som pozeral cover verzie pesničky od Beatles, LET IT BE.... Pozeral som ako tela na kozu, keď som zazrel človeka s úsmevom, ktorý nemá ruky a hrá a spieva s gitarou... Úžasný pocit, kedy si asi každý človek povie: Som rád, že mám, čo mám... Nedalo mi to a hľadal som o tomto pánovi niečo viac, až som sa dostal k španielskej autobiografií,... Akomsi dokumente, kde rozpráva, čo je to žiť takto. A preto prikladám prepis tohto videa... Jedna myšlienka na záver odomňa: Človek je taký sprostý tvor, že viac ho zaujíma to, čo nemá a majú druhý, ako to, čo má a druhý nemajú.

Prehrať video

Gitara je pre mňa niečo špecialne. Našiel som gitaru svojho otca a začal si s ňou hrať. Na začiatku to bola len hračka, to bolo niečo, čo som sa snažil robiť a nikdy ma nenapadlo, že by som počul hudbu z toho jedného dňa.

Volám sa Tony Melendez som, narodil som sa v Nikarague, ale žil v USA takmer celý svoj život. Som spevák a gitarista. Prišli sme sem, pretože v USA som bol dieťa bez rúk. Zdravotníctvo v Nikarague nebolo zďaleka tak pokročilé. Narodil som sa takto, pretože liek nazvaný thalidomine, ktorý bol podaný mojej matke, zatiaľ čo ona bola tehotná so mnou sa podať nemal v tehotenstve. To je dôvod, prečo nemám ruky. Na začiatku som bol tak mladý, že som nepochopil, že som nemal ruky. Keď som bol o niečo starší, staršie deti si ma doberali slovami: ". Nemá ruky .... Nemá ruky"

To bolelo .... moc ....

Pretože som bol mladý muž, tak som sa musel naučiť, ako používať nohy,... chcel som si pomôcť.

Písal som a platil si s prstami na nohách.

Mám dve sestry a jedného brata. Môj brat a ja pracujeme spolu.

Moja matka je stále nažive, ale môj otec zomrel.

Teraz vidím, ako sa vtedy obetoval ... Môj otec obetoval všetko... Opustil svoju krajinu, aby jeho syn bol tu. On bol ten, ktorý mi vždy hovoril: "Tony, musíš to skúsiť ... Musíš to urobiť sám...

Ako mladý muž, vždy som sníval o dni svadby, ale ako teenager dievčatá utekali odo mňa a hovorili. : "Aaaa človek bez rúk, človek bez rúk ...."

Nakoniec som našiel krásnu dievčinu. Volá sa Lynn. Pre mňa to znamená spojenie sily a priateľstva. Museli sme adoptovať dve deti, pretože my sme nemohli mať deti.

Začal som s hudbou ešte keď som bol dieťa. Moja matka spievala, a môj otec hrával na gitaru. Aj to som sa rozhodol ....

pristupujeme ku ďalšiemu kroku v živote. Nemôžem naladiť gitaru, ako to je normálne, tak aby som mohol hrať ...

Ladenie gitary je iné. Trénoval som 6-7 hodín denne a nakoniec, čo som urobil začal som hrať... znie ako hudba.

Boh, mi dal silu, Boh mi dal moju rodinu a dal mi hudbu, ktorá ma núti cítiť silné spojené s ním. , Ktorý mi pomohol rast ... Uspokojuje moje srdce .... Často sa ma ľudia pýtajú: "Tony, prečo si myslíte, že ste normalny?" Pretože som Mám tieto veci... (prsty na nohách myslel), ktoré urobia všetko za mňa ... Mám svoju rodinu ... Moje srdce chce spievať a chce žiť život, pretože v Božích očiach, som celý.

Boh vždy bol v mojom živote. V tejto chvíli (u Svätého otca)

To je ako keby mi povedal: Tony, budete musieť ísť do práce, budete musieť spievať, budete musieť pomáhať. Musel som vziať nohy a začal som cestovať a spievať a hovoriť s mladými ľuďmi po celom svete. Vidím človeka, ako si ty, s rukami, človeka čo má všetko, viem čo hovoríte: Ja nemôžem, nemôžem! Áno, môžete ... Môžete!

Oni sa ma pýtajú: Tony, kde sú zázraky? A ja vždy hovorím: Vidím ruky .... a skutočnosť, že ste schopní zdvihnúť ruky. Pre mňa je toto zázrak.

Prosím, nikdy nehovorte, že nemôžete. Nikdy, lebo .. Vy ... Áno, vy! Vy môžete oveľa viac. Hovorte: ja chcem! Ja pôjdem dopredu. Máte svetu čo vás vonku čaká čo povedať


Z každého rožka.... troška | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014