Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O ceste

 

Najdrahší môj,

 

            na pomenovanie problému potrebujem ticho. Kde nájsť to ticho v strese civilizácie a množstve nových podnetov? Kde nájsť začiatok klbka, ktorým pomenujem to, čo ma trápi (v mene stratégie, čo zanechal René) a postupne uzlík po uzlíku rozviažem všetky rozpory, až niť zostane priama a hmatateľná, no očiam neviditeľná? Nemám takú duševnú motiváciu, že sa dokážem zatvoriť v množstve nepodmienených reakcií okolia a nevnímať ich.

Zachytená o zbytok plavidla zloženého z racionálneho úsudku a svojho hodnotenia sa nechávam bičovať morom neustálych impulzov s túžbou znovu zazrieť zem. Kde nájsť ten pevný bod, začiatok Ariadninej nite, ktorá má bezpečne vyvedie z chaosu posledného roka? Namiesto predchádzajúcej (v minulosti celkom zdarnej) cesty, kde majákom mi boli stanovené body poznania, teraz padám do priepasti nevedomia a hľadám spôsob, ako čo spraviť, čo však neznamená, že proces cesty k ovládnutiu problému sa začal. Hlboko sa skláňam pred pevnosťou nenapodobiteľného charakteru nášho priateľa Ľ, ktorý v hluku šikany a rachotu striel si pokojne sadol, vedel a bol.

 

Najdrahší môj,

 

            bojím sa. Bojím sa, že niet už cesty. Že zostane len tma. Že sa nechám opiť márnym šťastím slobody a závislá na získaných potrebách miniem posledné toliare túžby pochybnosti, a  tak stratím seba. Už nebudem môcť vykríknuť, že som, lebo pochybujem. A budem veriť všetkému, čo donesú na stôl. Naozaj sa bojím. Bojím sa falošného postupu, keď v domnení vytýčeného cieľa rozuzlím prvý uzol a niť sa stratí, nikdy totiž nebola. Bojím sa, že už nikdy neuvidím zem.

            Nádej vkladám do času, čo sa blíži. Mám poslednú šancu. Ozvem sa...

 

Len Vaša

 

                                                Filovera

 

P.S. Dúfam, že mi ešte prináleží ňou byť.

Listy MoAXIMOVI | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014