Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

list pre ľudí , ktorým niet pomoci

  píšem všetkým , ktorí majú problém s vlastným egom , ktorí nevedia kontrolovať svoj vlastný chtíč vnútorného nepokoja po dobrodružstve , záletoch a flirte a o tom ako to stále dopadne . pod zámienkou maximálnej objektivity chápania začínajú svoj „nevinný“ útok na city svojej obete . chápadlami vlastnej nemohúcnosti dostať sa z miesta využívajú všetky prostriedky na to aby sa ich obeť pohla ako prvá z miesta . a to hlavne smerom k ich prospechu . lebo ako ináč dokázať svoju nadradenosť , ktorú dokážu kvalitne maskovať slovami o veľkej láske a neukojenej túžbe po jemných dotykoch , fantastických bozkoch a náruživom sexe .

svoje medové slová o genialite svojej obete nikdy nezabudnú sformulovať do veľavravných inotajov . čo na tom , že si myslia niečo iné . že potrebujú ďalšiu trofej do zbierky . dôležité je to , že aspoň vo virtuále veria v svoju moc a naplnenie svojich snov , lebo realita im neposkytuje to čo v skutočnosti potrebujú . ale svoj reálny život stratiť nechcú lebo im dáva istotu prežitia . virtuálny svet im nahrádza všetko o čom reálny svet nesmie mať ani len tušenia . svoj flirt považujú za neškodný . veď je to len vybúrenie sa hormónov . nič viac . veď flirt podľa ich slov nezabíja . a akoby aj mohol , keď tu ide  hlavne o to , aby o ňom nikto ďalší nevedel .  je to len dvojstranný vzťah . ale nie vždy to tak býva . dozvedajú sa o tom aj druhí . lebo ich túžba po jedinečnosti nepozná hranice slušnosti a korektnosti .

 myslím si , že práve flirtom sa začína spúšťať lavína citov . dobrých , zlých , správnych , nesprávnych . jednoducho citov , z ktorých sa obeť buď dostane alebo im podľahne . flirt za účelom pohrávania sa s citmi druhých neuznávam . a ešte viac mi je cudzie a neprijateľné flirtovať so zadanými ľuďmi . a flirtovanie ľudí verejne vyhlasujúcich svoju hlbokú vieru v Boha je pre mňa bahnom a farizejstvom zároveň .

záverom len toľko . takáto hra nikdy neprinesie trvalú radosť a o úspechu ani nehovorím . to čo je cudzie mne nechcem brať nikomu . len som chcela poukázať na možné odpovede na otázky , ktoré sa vyskytli v poslednej dobe na blogu .

 


názor | stály odkaz

Komentáre

  1. Topas...
    Flirtovanie na blogu - ako náhražka za realitu bez citov - mi nevadí. Adresovať niekomu pekné, uchu lahodiace slová, mi nevadí... pokiaľ sú mienené úprimne a pokiaľ sa dejú "v zákulisí". Avšak verejné flirtovanie evidentne zadaných pánov s evidentne zadanými dámami je neetické, plytké, trápne. Žiaľ, stále je to obľúbené skracovanie si voľného času... Sú tu aj dievčatá či panie, ktoré chcú na seba pútať pozornosť za každú cenu. Je mi totálne smiešne, keď si niektoré uzurpujú pozornosť mužov a verejne hrajú urazené, ak nie sú jediné "vyvolené"... Vizitku si však podpisuje každý sám za seba a bolo by pod našu úroveň robiť im vychovávateľa alebo sudcu... Skrátka, s tým nič človek nenarobí. Pekný deň, Topas a veľa elánu...
    publikované: 09.12.2008 06:24:19 | autor: Martha Bielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ahoj Marthi
    veď presne o to ide . každý si je strojcom svojho šťastia . a plač nad rozliatym mliekom je ako nekonečná oprava trvalého nepodarku . pekný deň aj Tebe . zore sú červené tak by malo byť aj slniečko v BA . nech nás poteší .
    publikované: 09.12.2008 07:27:16 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    pekný deň ti prajem topas... :)
    viac menej sa s tebou stotožňujem... ide len o to... že nemôžem odsúdiť ľudí tu na blogu... veď predsa hranice každého vzťahu sú individuálne... vytvárajú si ich jeho aktéri.. A preto, možno ľudia na ktorých narážaš to robia vrámci hraníc svojich vzťahov... žiadne hranice neprekračujú... Partneri o tom vedia, prípadne robia to isté...
    Iná vec je keby to robili poza chrbát, s tým že vedia, že keby o tom vedel partner ublížilo by mu to... to je zlé... to som nie raz povedala aj ja....
    Takže ešte raz pekný deň... a bežím ja do bratislavských slnečných lúčov... :)
    publikované: 09.12.2008 08:06:04 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tak toto bol naozaj pekný
    list. Chválim tento pohľad na vec ... ale asi by mal mať väčšiu reklamu, aby si ho prečítali aj tí, ktorím bol hlavne adresovaný.
    publikované: 09.12.2008 12:06:20 | autor: JozefD (e-mail, web, autorizovaný)
  5. vidím Topasík,
    že chobotničky ovíjajúce svoje chápadlá okolo nevinných obetí sú ti rovnako nesympatické.... Tak chobotničky HEŠ !!!!
    publikované: 09.12.2008 12:22:43 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Topas, tento list mi akosi unikol, tak dobre spísaný, som úplne bez výhrad ._)
    ale predsa len niečo napíšem,...istým ľuďom prináša to flirtovanie radosť aj istý pocit úspešnosti, ...ukájajú sa falošnými predstavami o sebe, zakrývajú vlastné komplexy a niekedy to robia z nudy, neuvedomujúc si dôsledky svojho konania, nemám za zlé nezadanému jedincovi, že flirtuje, to mám za zlé zadanému, takisto zadanému jedincovi mám za zlé, že na flirt reaguje a vlastne tou reakciou uvoľňuje tvoju spomínanú lavínu citov,...a ešte, čo si mala na mysli, že aj tu na blogu? asi mi niečo uniklo :-) môžeš aj do odkazov,..pekný večer aj následné dni :-) O_ô
    publikované: 10.12.2008 19:37:20 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ahojte
    Kiti : najhoršie je to čo sa ako samozrejmosť robí poza chrbát partnera

    JozefD : tí komu bol adresovaný môj list si ho určite prečítajú . a prečítajú si ho aj takí , ktoých zaujímajú moje názory a postrehy . a možno poslúži na to , aby sa ľudia zamysleli nad vlastným konaním skôr ako začnú konať .

    Derechura : na blogu sa častejšie objavujú sklamania zo života , tápanie v slepých uličkách , nekonečné hľadanie vlastného uspokojenia aj na úkor druhých . akoby veľa ľudí nevedelo čo chcú a ani ako to dosiahnu . a keď je už neskoro a padla opona tak sa len veľmi ťažko napráva to , čo nemuselo byť nikdy zničené . mali by sme sa naučiť používať aj anonymný virtuál s opatrnosťou a rešpektom .
    publikované: 10.12.2008 19:59:17 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. flirt ako obraz
    len ako povzbudenie
    len prebudenie
    to nezne hladenie
    tiefarby krasy
    publikované: 22.12.2008 12:58:09 | autor: RK (e-mail, web, autorizovaný)
  9. rk
    rozihrané city
    zahatať sa nedajú
    publikované: 22.12.2008 13:05:16 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. citi su jasne a krasne
    no pociti su zvratene sialene
    rychlo dejucesa stavy
    nespravnej potravy
    publikované: 22.12.2008 13:17:12 | autor: RK (e-mail, web, autorizovaný)
  11. asi podla mna
    ak niekto chce flirtovat ako ze flirtovat
    tak navstivi ine weby a tam chatuje
    a slinta v danej problematike
    a od dava sa v plnej rozkosi
    /web extaza

    a nejake naznaki na tomto webe asi
    niesu zivnou podou pre jeho ucel

    alebo som nejako nestihol postrehnut
    ziadne konkretne ligotania sa textu

    ak su linki tak sem snimi
    pobavim sa aj
    ak si postrehol/a
    take nieco ze take zamislenie
    sa az namna zvrtlo
    tak ukaz ho tuto
    publikované: 22.12.2008 14:29:49 | autor: RK (e-mail, web, autorizovaný)
  12. topas
    tak som teraz poriadne mimo:)) som tu dlhooo nebola a ani nejdem zisťovať, čo Ťa prinútilo k takýmto slovám, hoci do určitej miery máš pravdu, ale v prvom rade je to každého problém, ako narába s citmi svojimi, a iných...
    daj mi odkaz... na poznanie problému, rada si ozrejmím o čom je vlastne reč. dík. pekný podvečer...
    publikované: 23.01.2009 18:07:25 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  13. velmi interesantne a podnetne citanie
    city a pocity...na hrane
    pokial vsak bude ludstvom a net bude fungovat, najdusa sa taki, co budu riesit svoje komplexy namotavanim...pekna debata,
    ono malo by platit to stare...necit druhemu to, co by si nechcel, aby ini cinili tebe... urcite sa budem do tvojho bloku vracat...+
    publikované: 10.02.2009 09:25:35 | autor: jj (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Topas...
    Škoda, že debata na túto tému nenašla viac diskutérov. Bolo by zaujímavé vypočuť si názory ďalších. Všetko dobré!!!
    publikované: 16.02.2009 17:32:33 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  15. marthi ahoj
    možno sa časom rozvinie aj debata na takúto tému . zatiaľ sa od nej bočí . až čas ukáže čo všetko sa môže na nete odohrať .
    publikované: 16.02.2009 17:41:31 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  16. niekedy dávnejšie sa tu mohla debata rozvinúť..
    dnes viem,že objektívne názory sa neprijímajú.. len tie,čo pritakávajú..

    tak akážeto debata?..:)))

    Inak.. Nell.. dodatočne.. Nech máš Valentína každý deň v roku..
    publikované: 16.02.2009 17:46:47 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. každý názor sa prijíma
    o každom názore sa rozhoduje v debate . čím sú hodotnejšie názory , tým sú hodnotnejší diskutéri . správny diskutér vyslovuje svoj subjektívny názor , ktorý buď subkjektívnym ostane alebo bude prijatý za objektívny na základe diskusie . ale nikdy nebude svoj subjektívny názor predkladať prvoplátnovo za jedine správny . hodnota diskutéra vôbec neklesne ak si v rámci diskusie upravý svoj subjektívny názor , resp. dokáže prijať alebo minimálne rešpektovať názor druhých . takéto diskusie prinesú ovocie poznania .
    publikované: 16.02.2009 17:58:07 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  18. ell
    len slová úprimné prinášajú radosť a možno aj naplnenie obsahu , ktoré deklarujú . slušnosť je poďakovať sa za dobré priania a nad zlými popremýšľať . ďakujem .
    publikované: 16.02.2009 18:11:10 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  19. no ok topas..
    preto čakam,kedy sa to všetko,čo si popisala v predposlednom komente naplni.. a nielen u mna..:)))

    inak.. ak sa moje prianie naplni,možno si pak spomenieš,že bolo myslene uprimne..

    zle som ti nikdy nepriala..
    mrzí ma,že si to myslíš..

    napriek všetkému.. všetko dobré..
    publikované: 16.02.2009 18:15:12 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Tak predsa len, čosi pribudlo...
    Topas, prepáč, ale až teraz som sa sem dostala.
    A veru oplatilo sa. Zasa som si mohla prečítať čosi hodnotné čo tu pribudlo.

    publikované: 18.02.2009 21:09:51 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014