Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rande ako návšteva u zubára

Veľmi sa mi páčiš. :o) Dáme stretko?

Už ráno som sa cítil nesvoj. Precitol som prvýkrát o štvrtej a do deviatej som sa len prevaľoval. Spôsobila to tá z pokecu, čo mi napísala: " Veľmi sa mi páčiš. :o) Dáme stretko?"
A zasa som uveril nemožnému. To je najhoršie na tom komplexe evolučnej menejcennosti, že mu človek nikdy úplne neverí. Keď neverí, tak to skúša. Experiment je niekedy lepší ako teoretizovanie. Kôli nemu som obetoval sobotu ( kedy zvyčajne vypínam i telefón a NIČ nerobím, ibe rozmýšľam, prečo vlastne robím to čo robím a čo iné by som mal robiť) a strávil som ju v napätí, prípravami všemožného druhu. Raňajky som nejedol, obed mi veľmi nechutil. Uvažoval som, či si mám, alebo nemám umyť vlasy, keďže som si ich už predvčerom umýval a umývam si ich len raz za tri dni. Chvíľu ma trhalo, že si pôjdem kúpiť niečo nové na seba, ale potom som to zavrhol. Nedokázal som sa sústrediť ani na pomerne zaujímavú kapitolu o kynikoch a stoikoch v knihe od Schopenhauera.

Odbilo 16:00a ja som vyrazil. Miesto stretnutia - čajovňa. Cítim, že sa začínam báť. Všetko vo mne kričí nie a predsa idem. Ako keď ráno idem do práce. Keď po ceste pozriem na nejakú ženu, je mi zle. Keby som sa mal riadiť vnútorným hlasom ako Sokrates, vrátim sa čítať Schopenhauera. Ale akási protilogická determinovanosť ma ženie ďalej. Sadám k stolu, čítam čajový lístok. Čaj prichádza, pomaly sa ukľudňujem. Prichádza i nejaké dievča, ale nepristaví sa.  Ja som jej fotku nevidel. Hodinu rozpráva s barmanom. Ja len sedím. Nechce sa mi ju oslovovať. Dievča odchádza  a znovu sa vracia. O polhodinu odchádza definitívne. Zaplatil som a tiež som sa vytratil. Zub bolí ďalej. Cestou domov mi je trochu doplaču. Ani na večeru nemám chuť.


z osamelosti | stály odkaz

Komentáre

  1. len jedno ma napadá
    .... AU .....
    publikované: 10.02.2007 19:58:51 | autor: Zahadna (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...au, au...
    ... asi to budem musiet riesit nejakou chemiou.
    publikované: 10.02.2007 20:15:09 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to vyzera na poriadny naraz
    vybite zuby a rozbite kolena.. tahaj leukoplast... taky s obrazkami.. ten vsetko zlepi a pofuka.. :)
    publikované: 10.02.2007 22:20:56 | autor: lou (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dik lou...
    ...ake obrazky si to myslela?
    publikované: 10.02.2007 22:43:06 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. (:
    oj .......ale vieš aspon mas istotu že dva krát do tej istej rieky nevstúpiš ,,bo aj keby si do nej vstupil vždy príde nový a nový prúd ...nepresne ale aspon tak jak nijak (: .....ale aj tak OJ .....(:
    publikované: 10.02.2007 22:45:01 | autor: saso (e-mail, web, autorizovaný)
  6. take obrazky ake byvaju na farebnych detskych leukoplastoch...
    slony, dinosaury, medvedikovia, balony.. ale podla moznosti sa daju upravovat, takze ze si to ty, vyber si vlastny obrazok
    publikované: 10.02.2007 22:51:40 | autor: lou (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Vobec to neries
    Na pokeci nemozes verit nicomu, ak tam mas svoju fotku, tak si kludne s tebou mohol pisat nejaky tvoj kolega, ktory ta nema z akehokolvek dovodu rad a chcel v tebe iba vyvolat negativne pocity, pochybnosti o sebe samom. A ta dievcina, co tam prisla - to mohla byt iba nahoda.Ak totiz zena napise hned chlapovi , ze sa jej strasne paci...je to trochu podozrive...Takze hlavu hore a POKEC ber s rezervou.
    publikované: 11.02.2007 00:32:38 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. saso...
    ...zda sa mi, ze este velakrat vstupim do tej istej rieky, aj ked furt je to pravda trochu ine.
    publikované: 11.02.2007 08:27:03 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. wifinka
    Tak nejako to bude, ako pises, ze to je. Ale tuzba sposobila, ze som uveril tomu, ze to bolo tak, ako som to napisal. Hlavu mam hore, zufat si nezufam. Zazufal som si v stredu v divadle.
    publikované: 11.02.2007 08:31:01 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ja tiez stale verim
    vzhladom na to, ze som pracovne velmi vytazena a to ze nie som najmladsia, som aj ja mala pocit, ze internet mi dava asi jedinu sancu na zoznamenie, preto som vyse roka obetovala to malo volneho casu a komunikovala som s muzmi na pokeci. Ked sa pozriem do archivu, mam tam asi 1500 muzov s ktorymi som intenzivne komunikovala, s asi 30timi som sa stretla, z toho asi s 10timi aj viackrat. Po vsetkej tej snahe mi zostala iba ubolena dusicka. Asi som prilis tuzila po niekom, kto by ma miloval, vsetko si idealizovala, a realita ma zas a znovu zrazi na kolena a dusa boli a boli.Chlapi sa vzdy stazuju, ze dnesne zeny chcu iba peniaze a mne sa zda, ze to je preto, ze iba po takych zenach chlapi tuzia, ak chcu iba Veresovu, tak sa predsa nemozu cudovat..... Je to uzavrety kruh...A tak som to vzdala...zatial...cas pracuje proti mne....moju plet susi klimatizacia v kancelarii, v ktorej sedim viac ako by som chcela a pritom som obvinovana , ze som karieristka.....a pritom je to uplne inak, co by som ja dala za to , keby som bola milovana a mohla milovat....ale asi vies o com hovorim....ale chemiou som to nikdy neriesila....ak sa ovsem cervene vino za chemiu nepoklada :-)
    publikované: 11.02.2007 09:58:24 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. :) sestko
    nech to bolo ako chce, nezúfaj...možno takéto vyznanie ("páčiš sa mi") vyznieva pochybne, ale niekedy môže byť naozaj myslené úprimne...ak to nakoniec vzdala (možno to bol aj spomínaný vtip, no nerozumiem tomu, ak to niekto naozaj aj urobí)....a ty si asi počítal s tou úprimnosťou (bez dôvery by to nešlo), ktorá vo vzťahu k tvojej osobe podľa mňa vôbec nie je nereálna :) tá žena prepásla šancu, hm...a potom sa ľudia boja dôverovať a túžiť po láske, dúfam, že ťa to neodradí, hm?

    pekný deň šestko ;)
    publikované: 11.02.2007 14:28:24 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. moja úcta wyfinka....
    ...1500 mužov v archíve, 30 stretnutí, 10 viacnásobných.... môjmu šéfovi by si sa iste pozdávala pre svoju usilovnosť a systematickosť.
    To je ale blbé, že tá realita stále bolí a bolí. Človek by sa nazdával , že sa časom otuží a začne to zoznamovanie brať viac hravo. Jedného - dvoch ročne by si podla mňa mohla naďalej na pokece ťahať za nos. Niekedy platí, že kvapka štastia je lepšia ako sud úsilia.
    publikované: 11.02.2007 21:26:55 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. VÝSMECH?
    to je to posledne, co som od teba cakala....ale OK.
    publikované: 11.02.2007 22:29:43 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. nemal to byt vysmech...
    ...ber to ako nepodarenu snahu o odlahcenie problemu, zakoncenu hlupou radou.
    publikované: 12.02.2007 06:52:14 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. tak to sa ti fakt nepodarilo
    a ta rada na zaver.....skutocne mi nechyba ku stastiu, aby som niekoho natahovala....ci uz pol roka alebo viac alebo menej....a ani na taku hlupu zabavu nemam cas ani vek......a ten tvoj prispevok mi pripadal dost zufaly, chcela som ti iba trochu pomoct a nakoniec som z toho vysla ja ako ta zufala....ironia
    publikované: 12.02.2007 10:14:26 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. tak prepac...
    ... som trochu nesikovny vo vyjadrovani a nestastie mi na prijemnosti takisto nepridava. Myslim, ze tvoje komentare mi trochu pomohli. A este ti prezradim, ze ironia (hlavne sebaironia) je v mojej situacii jednym z mojich najvacsich poteseni a utech.
    publikované: 12.02.2007 10:35:09 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. PREPACIM !
    ak mi požičias tvojho obľubeného Schopenhauera....xixix
    publikované: 12.02.2007 20:56:28 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
  18. výsmech?
    Ako by som ti mohol požičiať niekoho nad kým zaspávam a pri kom sa zobúdzam? Niekoho, na koho s láskou myslím aj keď idem na rande?
    publikované: 12.02.2007 21:24:52 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Tak dobre !!!....
    Požičiam...
    publikované: 13.02.2007 15:00:53 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. TO BY SOM TI PREDSA NEMOHLA UROBIŤ !
    aby si zaspával a zobúdzal sa úplne sám......xixix...bez Schopiho
    publikované: 13.02.2007 16:26:42 | autor: wifinka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014